Θεσσαλονίκη: Ομόφωνα ένοχος και στο εφετείο, ο λέκτορας για τη δολοφονία
Ένοχος και σε δεύτερο βαθμό ο λέκτορας του ΑΠΘ για τη δολοφονία συζύγου και γιαγιάς με αρσενικό

Ένοχος για ανθρωποκτονία με πρόθεση κατά συρροή και σε δεύτερο βαθμό και για τις δύο δολοφονίες, τόσο της συζύγου όσο και της  85χρονης γιαγιάς της τον Αύγουστο του 2013, με αρσενικό, κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης, ο λέκτορας του ΑΠΘ. 

Υπενθυμίζεται πως πρωτοδίκως, είχε καταδικαστεί σε δις ισόβια κάθειρξη χωρίς κανένα ελαφρυντικό.

Την ενοχή του είχε προτείνει και ο Εισαγγελέας στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο, σημειώνοντας πως ο κατηγορούμενος «κερνούσε δηλητήριο τη σύζυγό του» και τόνισε πως ο θάνατος των δύο γυναικών δεν μπορεί να οφείλεται σε ατυχηματική έκθεση σε αρσενικό, όπως ισχυρίζεται ο κατηγορούμενος.

Ο συνήγορος του 51χρονου, είχε ισχυριστεί νωρίτερα πως δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία σε βάρος του κατηγορούμενου και έκανε λόγο για ιατρική αμέλεια τις ημέρες νοσηλείας της 34χρονης, που αποδείχτηκε μοιραία, ενώ μίλησε και για εσφαλμένους χειρισμούς στην υπόθεση, αντιφάσεις σε καταθέσεις αλλά και σημαντικές παραλείψεις από την πλευρά των γιατρών που, αν και γνώριζαν ότι η γυναίκα είχε βαρέα μέταλλα στον οργανισμό της, καθυστέρησαν, με αποτέλεσμα να μην της δοθεί έγκαιρα θεραπεία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του thesstoday.gr,  ο συνήγορος του 51χρονου και γνωστός ποινικολόγος Νίκος Διαλυνάς ζήτησε να δεχτεί το Εφετείο τα ελαφρυντικά του σύννομου προτέρου βίου, της μακράς εύλογης διαρκείας της δίκης και της καλής διαγωγής για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η ποινή αναμένεται να ανακοινωθεί αργότερα μέσα στην ημέρα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Διευθυντές καλούνται να δηλώσουν ποιοι εκπαιδευτικοί δεν έκαναν τηλεκπαίδευση και για ποιο λόγο

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πλημμύρισε σχολείο
Καλλιτεχνικό Σχολείο Αθηνών: Πλημμύρες και κρύο στις αίθουσες – Οι γονείς καταγγέλλουν επικίνδυνες συνθήκες
«Περιμένουμε 7 χρόνια τη μεταστέγαση σε ένα νέο κτίριο και μέχρι να γίνει αυτή θα έχει πέσει και το υπάρχον
Καλλιτεχνικό Σχολείο Αθηνών: Πλημμύρες και κρύο στις αίθουσες – Οι γονείς καταγγέλλουν επικίνδυνες συνθήκες
Λιμενικός νεκρός στο Άστρος Κυνουρίας
Άστρος Κυνουρίας: Το κύμα παρασέρνει τον 53χρονο λιμενικό – Σπαρακτικές μαρτυρίες (Video)
Τραγωδία στο Άστρος Κυνουρίας: Η στιγμή που το τεράστιο κύμα παρασέρνει τον 53χρονο λιμενικό – Συγκλονίζει φίλος του
Άστρος Κυνουρίας: Το κύμα παρασέρνει τον 53χρονο λιμενικό – Σπαρακτικές μαρτυρίες (Video)