Εθνικό Αρχαιολογικό
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/INTIME NEWS
Ημερίδα με τίτλο: «Γνωριμία με το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και τη νέα ψηφιακή εκπαιδευτική εφαρμογή για τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων καθώς και με τα πιο αντιπροσωπευτικά ευρήματα του ναυαγίου»

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο στο πλαίσιο του έργου ΕΣΠΑ «Τα Μυστήρια του Μηχανισμού των Αντικυθήρων» που εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού. Εκπαίδευση και δια βίου μάθηση 2014-2020» και με φορέα υλοποίησης το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο οργανώνει επιμορφωτική ημερίδα για τους εκπαιδευτικούς της περιφέρειας Αττικής με θέμα: «Γνωριμία με τα νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και τη νέα ψηφιακή εκπαιδευτική εφαρμογή για τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων καθώς και με τα πιο αντιπροσωπευτικά ευρήματα του ναυαγίου».

Η ημερίδα

Η ημερίδα θα περιλαμβάνει μια πρώτη γνωριμία των εκπαιδευτικών με τα ευρήματα του ναυαγίου, παρουσίαση του νέου εκπαιδευτικού προγράμματος για τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων καθώς και της νέας ψηφιακής εφαρμογής «Τα μυστήρια του Μηχανισμού των Αντικυθήρων» που απευθύνονται σε μαθητές Β΄/Θμιας Εκπαίδευσης.

Στόχος της ημερίδας είναι οι εκπαιδευτικοί να ενημερωθούν αναλυτικά για το περιεχόμενο του νέου εκπαιδευτικού προγράμματος, έτσι ώστε οι επισκέψεις στο μουσείο με τους μαθητές τους να καταστούν εποικοδομητικές και ευχάριστες. Θα ενημερωθούν για τη νέα ψηφιακή εκπαιδευτική εφαρμογή «Τα μυστήρια του Μηχανισμού των Αντικυθήρων», η οποία θα διατίθεται στην ιστοσελίδα του Μουσείου www.namuseum.gr και θα είναι προσβάσιμη σε όλους τους διαδικτυακούς επισκέπτες της ιστοσελίδας του.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο την Πέμπτη 29 Ιουνίου κι ώρα 9:30 έως 13:00. Ο αριθμός των εκπαιδευτικών δεν θα πρέπει να ξεπερνά τους 30. Σε περίπτωση εκδήλωσης ενδιαφέροντος περισσότερων εκπαιδευτικών, η ημερίδα θα επαναληφθεί με τη νέα σχολική χρονιά.

Όσοι εκπαιδευτικοί ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο χρησιμοποιώντας τη σχετική φόρμα https://forms.gle/EYJ5UFtZGCfMZGVv9.

Θα χορηγηθούν βεβαιώσεις.

Πρόγραμμα Hμερίδας

  • 9:30-10:00: Προσέλευση/Υποδοχή εκπαιδευτικών (είσοδος γραφείων, Τοσίτσα 1).
  • 10.00- 11:00: Παρουσίαση του νέου εκπαιδευτικού προγράμματος και της νέας ψηφιακής εκπαιδευτικής εφαρμογής στο αμφιθέατρο
  • 11:15 – 12:00: Περιήγηση στα ευρήματα του ναυαγίου στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου από τους υπεύθυνους του έργου
  • 12:00-13:00: Ελαφρύ γεύμα στο αίθριο του Μουσείου

Ηλεκτρονική δ/νση: www.namuseum.gr

Email: [email protected]

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

elon_mask
Έλον Μασκ: «Το χρήμα θα εξαφανιστεί» – Η Τεχνητή Νοημοσύνη αλλάζει ριζικά εργασία και μισθούς
Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο προβλέπει ένα μέλλον όπου η δουλειά θα είναι προαιρετική και η οικονομία όπως τη γνωρίζουμε παρωχημένη
Έλον Μασκ: «Το χρήμα θα εξαφανιστεί» – Η Τεχνητή Νοημοσύνη αλλάζει ριζικά εργασία και μισθούς
ΙΕΠ
ΙΕΠ και AELIA: Θεμέλια βιωσιμότητας στην εκπαίδευση – Ολοκληρώθηκε το ευρωπαϊκό έργο στην Αθήνα
ΙΕΠ, εκπαιδευτικοί και ευρωπαϊκοί φορείς παρουσίασαν εργαλεία και πολιτικές που συνδέουν το σχολείο με την κλιματική δράση
ΙΕΠ και AELIA: Θεμέλια βιωσιμότητας στην εκπαίδευση – Ολοκληρώθηκε το ευρωπαϊκό έργο στην Αθήνα