Thumbnail
Την άμεση παύση δίωξης του εκπαιδευτικού Β. Μορέλλα, ζητούν οι εκπαιδευτικοί Θεσσαλονίκης

Την παύση της δίωξης του εκπαιδευτικού Βασίλη Μορέλλα, ζητά η Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, τονίζοντας πως δεν θα πρέπει να υπάρχει καμία σκέψη για ηθική "εξόντωση" όσων αντιστάθηκαν στον αυταρχισμό του διευθυντή του Γυμνασίου Αλικινανού.

Υπενθυμίζεται πως με έγγραφό του ο προϊστάμενος της ΔΔΕ Χανίων  καλεί σε απολογία τον εκπαιδευτικό Μορέλλα Βασίλη μέλος της τοπικής ΕΛΜΕ,  με τις κατηγορίες περί «παράβασης καθήκοντος» και «σοβαρής απείθειας». 

«Με αστήρικτο κατηγορητήριο, χρησιμοποιώντας απαράδεκτους και επικίνδυνους αξιολογικούς χαρακτηρισμούς, όπως «ηγήθηκε μιας στιβαρής πλειοψηφίας μέσα στον Σ.Δ. η οποία του ανέθεσε τον ρόλο του στρατηγικού ελεγκτή» και «ασκούσε ασφυκτικές πιέσεις στον Διευθυντή να θέσει σε ψηφοφορία τις προτάσεις της “ομάδας” του για τον Εσωτερικό Κανονισμό»! Με άλλα λόγια, ο συνάδελφος, όπως και άλλοι συνάδελφοι του ΣΔ του Γυμνασίου Αλικιανού, κατηγορείται ότι διατύπωσε  την άποψη του, η οποία ήταν και θέση της πλειοψηφίας για τον σχολικό κανονισμό», τονίζει η ΕΛΜΕ.

Αναλυτικά

Με έγγραφό του ο προϊστάμενος της ΔΔΕ Χανίων  καλεί σε απολογία τον συνάδελφο Μορέλλα Βασίλη μέλος της τοπικής ΕΛΜΕ,  με τις κατηγορίες περί «παράβασης καθήκοντος» και «σοβαρής απείθειας». Πρόκειται για ευθεία επίθεση στη συνδικαλιστική δράση, ποινικοποίησή της  και προσπάθεια φρονηματισμού. Με αστήρικτο κατηγορητήριο, χρησιμοποιώντας απαράδεκτους και επικίνδυνους αξιολογικούς χαρακτηρισμούς, όπως «ηγήθηκε μιας στιβαρής πλειοψηφίας μέσα στον Σ.Δ. η οποία του ανέθεσε τον ρόλο του στρατηγικού ελεγκτή» και «ασκούσε ασφυκτικές πιέσεις στον Διευθυντή να θέσει σε ψηφοφορία τις προτάσεις της “ομάδας” του για τον Εσωτερικό Κανονισμό»! Με άλλα λόγια, ο συνάδελφος, όπως και άλλοι συνάδελφοι του ΣΔ του Γυμνασίου Αλικιανού, κατηγορείται ότι διατύπωσε  την άποψη του, η οποία ήταν και θέση της πλειοψηφίας για τον σχολικό κανονισμό. Προφανώς θέλουν να μας πείσουν ότι έννοιες όπως «γνώμη» και «πλειοψηφία» θεωρούνται πειθαρχικά κολάσιμες και ελεγχόμενες  από την διοίκηση.

Ιδιαίτερα  σοβαρό είναι  και το γεγονός ότι στη λεγόμενη ΕΔΕ που ανατέθηκε από τον διευθυντή της ΔΔΕ Χανίων στον διευθυντή του 1ου ΓΕΛ, κλήθηκαν  οι συνάδελφοι που υπηρετούν στο σχολείο σε δήθεν φιλικό περιβάλλον, αποκρύπτοντας ότι θεωρούνται εν δυνάμει κατηγορούμενοι για την παιδαγωγική τους στάση. Το «συμπέρασμα» αυτής της διαδικασίας προσάπτει κατηγορίες σε εκπαιδευτικούς που υπερασπίστηκαν στοιχειώδη δικαιώματα απέναντι σε μια διεύθυνση συστηματικών, χρόνιων καταχρήσεων. Μετριάζοντας ή απαλείφοντας απαράδεκτα τις ευθύνες του διευθυντή, που έφτασε σε σημείο να αποχωρεί παρανόμως από συνεδριάσεις, κατηγορούνται με πρόδηλα παράλογα σκεπτικά συνάδελφοι που υπερασπίστηκαν τη νομιμότητα και τα δικαιώματά τους, 11 από αυτούς «για ιδιότυπη ανταρσία» «υπό την ευδιάκριτη καθοδήγηση του κ. Μορέλλα», όπως και άλλοι τρεις για εξίσου ανυπόστατα πράγματα, ενώ όλο αυτό το διάστημα ενεργούσαν δημόσια. Πρακτικές και λογικές που θυμίζουν σκοτεινό παρελθόν. Ή μήπως δείχνουν το παρόν και το μέλλον της εκπαίδευσης;

Ο βίος και η πολιτεία του διευθυντή του Γυμνασίου Αλικιανού, είναι γνωστός έχει δεχτεί  άλλωστε αλλεπάλληλες καταγγελίες των συναδέλφων. Δεν προκαλεί έκπληξη σε κανένα μέλος της εκπαιδευτικής κοινότητας του νομού ο συγκεκριμένος διευθυντής αφού έχει απασχολήσει επανειλημμένα την τοπική ΕΛΜΕ για την αυταρχική και αντιπαιδαγωγική του στάση κυρίως όμως  για την ταλαιπωρία που, χρόνια τώρα, υφίστανται δεκάδες συνάδελφοι. 
    
Όλα αυτά όμως που συμβαίνουν στα Χανιά μόνο τυχαία και μεμονωμένα δεν είναι. Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε μάρτυρες μιας πανελλαδικής επίθεσης σε κατοχυρωμένα συνδικαλιστικά δικαιώματα από τη μεριά της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘ. Είναι φανερή η προσπάθεια του υπουργείου να δημιουργήσει ένα κλίμα φόβου στοχοποιώντας τους εκπαιδευτικούς που διαφωνούν με τις επιλογές και την «κανονικότητα» που προσπαθεί να επιβάλει το υπουργείο. Η επίθεση απέναντι στην Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία και στην εκπαιδευτική ελευθερία είναι συστηματική και περνάει μέσα από την επίθεση στη συνδικαλιστική ελευθερία. 

Όσοι σκέφτονται με λογικές στρατώνα καλά θα κάνουν να τις ξεχάσουν. Τα σωματεία είμαστε όλες και όλοι. Αταλάντευτα θα προστατεύσουμε τον καθένα και την καθεμιά απέναντι σε κάθε απόπειρα εκφοβισμού από όπου κι αν προέρχεται, όποιον/α κι αν αφορά.

Απαιτούμε: 

    • Άμεση παύση της δίωξης του συναδέλφου Μορέλλα Βασίλη.
    • Καμία σκέψη για δίωξη όσων αντιστάθηκαν στον αυταρχισμό του διευθυντή του Γυμνασίου Αλικινανού.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα