Κοτσυφάκη
Το παράδειγμά της θα μας εμψυχώνει στους αναγκαίους ανατρεπτικούς αγώνες που έρχονται.

Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Θεσσαλονίκης

ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΒΑΘΙΑ ΜΑΣ ΘΛΙΨΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ ΚΟΤΣΥΦΑΚΗ

 

Τα μέλη των Παρεμβάσεων ΔΕ Θεσσαλονίκης είμαστε συγκλονισμένοι από τον πρόωρο χαμό της συναδέλφου Αφροδίτης Κοτσυφάκη,  μέλους του ΚΚΕ (μ-λ) και των Αγωνιστικών Κινήσεων Εκπαιδευτικών. Συμπορευτήκαμε για πολλά χρόνια στους αγώνες του εκπαιδευτικού και λαϊκού κινήματος στους οποίους αδιάλειπτα  συμμετείχε, παρά τα σοβαρά προβλήματα  της υγείας της.

Η Αφροδίτη Κοτσυφάκη εργαζόταν ως εκπαιδευτικός στη δημόσια εκπαίδευση τις δύο τελευταίες δεκαετίες και τα τελευταία χρόνια στο 3ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης. Από τα φοιτητικά της χρόνια, στη Φιλοσοφική του ΑΠΘ, και μέχρι τις τελευταίες μέρες της ζωής της, ήταν στρατευμένη σταθερά και με συνέπεια στην υπεράσπιση των  δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και των μαθητών, αλλά και όλων των εργαζομένων, των φτωχών και των κατατρεγμένων. Όλα τα χρόνια απλόχερα  πρόσφερε στους μαθητές της γνώση, αξίες, αρχές και οράματα.

Εκτιμήσαμε βαθύτατα το ήθος, την αξιοπρέπεια, την αυταπάρνηση, την ανιδιοτέλεια,  την αγωνιστικότητα της και πάνω από όλα την πίστη της στον κοινό μας αγώνα για την ανατροπή του συστήματος εκμετάλλευσης στο δρόμο για μια κοινωνία ειρηνική, ελεύθερη, χωρίς καταπίεση.

Μας έδωσε μάθημα ζωής και από τον τρόπο που αντιμετώπισε και τον καρκίνο σχεδόν τη μισή της ζωή. Μαχόταν με αυτόν ως την τελευταία στιγμή, με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα. Πάλεψε την αρρώστια και το θάνατο, όπως πάλευε για τη ζωή.

Η Αφροδίτη Κοτσυφάκη δε θα ξεχαστεί. Θα είναι πάντα δίπλα μας, στους κοινούς αγώνες με τους συντρόφους και τις συντρόφισσές της, στις μάχες υπεράσπισης του δημόσιου σχολείου, θα βαδίζει  πάντα  δίπλα μας στους δρόμους και στις πορείες,  το παράδειγμά της θα μας εμψυχώνει στους αναγκαίους ανατρεπτικούς αγώνες που έρχονται. Η απώλειά της είναι ακόμη μεγαλύτερη στους πολύ  δύσκολους  καιρούς για το λαό και τη χώρα μας.

Εκφράζουμε τα πιο θερμά συλλυπητήρια στον σύντροφο της ζωής της Σταύρο, στην οικογένεια και τους οικείους της, στους συντρόφους και τις συντρόφισσες της.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 1/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ιδιωτικα
Φοιτητές/τριες: «Στις 8 Μαρτίου είναι η ώρα να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας»
«Θα βουλιάξουμε την Αθήνα με την πανελλαδική κινητοποίηση των Συλλόγων και θα διεκδικήσουμε μέχρι τέλους τη δημόσια – δωρεάν εκπαίδευση»
Φοιτητές/τριες: «Στις 8 Μαρτίου είναι η ώρα να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας»