Ποια είναι η πρώτη τρανς εκπαιδευτικός στην Ελλάδα που μετέχει στη νέα διαφήμιση του Pantene
Η Kathrine Reilly, Ελληνίδα γεννημένη από ομογενείς της Αμερικής, εργάζεται ως εξετάστρια Αγγλικών σε έξι πανεπιστήμια και έχει γράψει 43 βιβλία

Η Κάθριν Ράιλι είναι η πρώτη τρανς εκπαιδευτικός στην Ελλάδα που γνωρίσαμε μέσα από μία γνωστή διαφήμιση.

 Η Ελληνοαμερικανίδα με καταγωγή από το Σικάγο, μένει και εργάζεται στην Ελλάδα από το 2003 ως εξετάστρια σε έξι πανεπιστήμια, ως teacher trainer σε πανελλαδική και διεθνή βάση. Είναι απόφοιτος Αγγλικής Φιλολογίας από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν και έχει συγγράψει 43 βιβλία, ενώ συνεργάζεται με τις εκδόσεις Express Publishing για μια σειρά από λογοτεχνικά έργα που συνδυάζουν τη μυθοπλασία με τα αυτοβιογραφικά στοιχεία.

Η Katherine Reilly το 2022 είχε συμμετάσχει στο 2ο Be An Ally Forum της Mexoxo, που στόχο είχε να προσεγγίσει τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα αναφορικά με τη διαχείριση της ποικιλομορφίας και την ένταξή της στο χώρο εργασίας. Την ίδια περίοδο η ίδια είχε αφηγηθεί στο Marie Claire τη διαδρομή της ζωής της, από τις ΗΠΑ μέχρι την Ελλάδα.

Η πρώτη τρανς καθηγήτρια στην Ελλάδα

Σε παλαιότερες συνεντεύξεις της, η Κάθριν έχει μιλήσει για την παιδική της ηλικία και εξομολογήθηκε ο πως έζησε τις πρώτες στιγμές μετά την φυλομετάβασή της. 

«Στην ηλικία 8-9 ετών άρχισα να έχω υποψίες ότι αισθάνομαι διαφορετικά. Αλλά δεν είχε να κάνει με το με τι παιχνίδια ήθελα να παίζω. Είναι αυτό που αισθανόμουν μέσα μου. Αλλά, είχα ένα θέμα, είχα μπερδέψει υπερβολικά την ταυτότητα φύλου με τον σεξουαλικό προσανατολισμό. Όπως καταλαβαίνετε, τα τρανς άτομα της δικής μου γενιάς, δεν είχαν ίντερνετ. Δεν είχαμε ενημέρωση, δεν είχαμε ανθρώπους να μας εκπαιδεύσουν και γενικά τα μαθήματα σεξουαλικού προσανατολισμού ήταν σχεδόν ανύπαρκτα τότε. Όχι, ότι σήμερα γίνεται σε έντονο βαθμό, αλλά τα πράγματα είναι κάπως καλύτερα», κατέληξε.

«Όταν έκανα την φυλομετάβαση μου, πάρα πολλοί συγγενείς με έκαναν πέρα. Είπα θα πρέπει να βάλω πίσω το παράπονο μου και να συνεχίσω. Είχαν ένα παιδικό φίλο που με στήριξε πάρα πολύ, σε περίοδο που είχα υποστεί μεγάλο bullying. Σκοτώθηκε σε τροχαίο και ουσιαστικά πήρα την ευχή των γονιών του και πήρα το επώνυμο τους, το Ράιλι δεν είναι το οικογενειακό μας όνομα».

«Σε ηλικία 30 ετών ήμουν εγώ, όταν το έμαθαν οι γονείς μου και το έμαθαν με βίαιο τρόπο. Έκανα «διπλή ζωή» τότε, το έμαθαν κάποια ξαδέλφια μου και το είπαν στους γονείς μου. Η μαμά μου το πήρε πιο βαριά, για έξι μήνες ήταν σε κατάθλιψη. Με αγαπάει πολύ. Φοβόταν πολύ για μένα, πως θα με αντιμετωπίσει η κοινωνία. Ο μπαμπάς μου με στήριξε, αλλά με ρώτησε «τι δουλειά θα κάνεις; Πως θα ζήσεις;» και προβλημάτισε και μένα. Αλλά ευτυχώς δεν αντιμετώπισα πρόβλημα να βρω δουλειά».

Αναφορικά με τη σχέση της με τους μαθητές της, τόνισε πως είναι πολύ ειλικρινής μαζί τους και πως, μάλιστα, όταν ένας μαθητής της τη ρώτησε είναι γιατί η φωνή της είναι τόσο χοντρή, εκείνη τους εξήγησε. «Όλα τα παιδιά ξέρουν ότι είμαι τρανς», ξεκαθάρισε η Κάθριν. «Με αγαπούν πολύ. Όταν αποκαλύφθηκε σε όλους ότι είμαι τρανς, φοβήθηκα ότι θα χάσω την δουλειά μου, αλλά αμέσως τα παιδιά ήρθαν κοντά μου και μου είπαν “εμείς σας αγαπάμε γιατί είστε καλή κυρία», επιβεβαιώνοντας πως τα παιδιά μας διδάσκουν καθημερινά αποδοχή, σε σχέση με τους μεγαλύτερους.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το σεμινάριο Ειδικής Αγωγής με το χαμηλότερο κόστος από ΑΕΙ - 50 ευρώ εγγραφή έως 22-9

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Ύλη, Προετοιμασία, Ειδικότητες, παλιά θέματα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ για ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ - με μόνο 65 ευρώ εγγραφή

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

νηπιαγωγειο.
Η επόμενη μέρα: Νηπιαγωγοί «υιοθετούν» τα πληγωμένα σχολεία της Θεσσαλίας
Εκπαιδευτικοί από την Κομοτηνή έως το Καστελόριζο συλλέγουν και στέλνουν στους συναδέλφους τους ό,τι χρειάζονται για να μπορέσει το κουδούνι να...
Η επόμενη μέρα: Νηπιαγωγοί «υιοθετούν» τα πληγωμένα σχολεία της Θεσσαλίας