Διορισμοί εκπαιδευτικών: Βήμα - βήμα η αίτηση στο ΟΠΣΥΔ (εικόνες) -Τι να προσέξετε
Διορισμοί εκπαιδευτικών: Η διαδικασία στο ΟΠΣΥΔ

3η μέρα σήμερα Τετάρτη των αιτήσεων (η προθεσμία λήγει την Παρασκευή 12 Μαϊου) για τον μόνιμο διορισμό 3.449 εκπαιδευτικών Γενικής Παιδείας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Προσωπικού Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης (ΟΠΣΥΔ) μέχρι και την Παρασκευή 12 Μαΐου 2023.

Όπως είναι γνωστό η πρόσκληση απευθύνεται σε υποψήφιους κλάδων/ειδικοτήτων: ΠΕ01, ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04.01, ΠΕ04.02, ΠΕ04.04, ΠΕ04.05, ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ11, ΠΕ33, ΠΕ60, ΠΕ70, ΠΕ78, ΠΕ79.01, ΠΕ80, ΠΕ81, ΠΕ82, ΠΕ83, ΠΕ84, ΠΕ85, ΠΕ86, ΠΕ87.01, ΠΕ87.02, ΠΕ87.03, ΠΕ87.04, ΠΕ87.07, ΠΕ87.08, ΠΕ87.09, ΠΕ88.01, ΠΕ88.02, ΠΕ88.03, ΠΕ88.04, ΠΕ88.05, ΠΕ89.01, ΠΕ89.02, ΠΕ90, ΠΕ91.01, ΤΕ01.19, ΤΕ01.25, ΤΕ02.02, ΤΕ161 και ΔΕ02.02.  οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στους τελικούς αξιολογικούς πίνακες κατάταξης Α΄ των Προκηρύξεων του Α.Σ.Ε.Π. 1ΓΕ/2019, 2ΓΕ/2019, 1ΓΤ/2020 και 2ΓΔ/2020 και επιθυμούν να διοριστούν μόνιμα σε κενές οργανικές θέσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης, καθώς και σε Μουσικά Σχολεία.

Να σημειωθεί ότι η πρόσκληση απευθύνεται αποκλειστικά σε υποψήφιους εκπαιδευτικούς που είναι εγγεγραμμένοι στους παλαιούς πίνακες κατάταξης τους ΑΣΕΠ: 1ΓΕ/2019, 2ΓΕ/2019, 1ΓΤ/2020 και 2ΓΔ/2020.  Οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί που περιλαμβάνονται στους παραπάνω πίνακες και επιθυμούν να διοριστούν μόνιμα σε κενές οργανικές θέσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης, καθώς και σε Μουσικά Σχολεία,  καλούνται να υποβάλουν αίτηση-δήλωση προτιμήσεων περιοχών για μόνιμο διορισμό (Δείτε εδώ το ΦΕΚ)

Οι εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής θα πρέπει να περιμένουν εκδοθεί δεύτερη προκήρυξη, στις αρχές το καλοκαιριού, η οποία θα κλείσει τον κύκλο των 3.772 διορισμών που προανήγγειλε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, λίγο πριν από την προκήρυξη των εθνικών εκλογών. Οι διορισμοί των μελών ΕΕΠ και ΕΒΠ στην Ειδική θα γίνουν από τους νέους οριστικούς πίνακες του ΑΣΕΠ, που είναι όμως ακόμα σε διαδικασία έκδοσης και αναμένονται τον Ιούνιο του 2023. 

Δήλωση περιοχών

Οι υποψήφιοι μπορούν να δηλώσουν όσες περιοχές ή/και Μουσικά Σχολεία επιθυμούν χωρίς περιορισμό και με τη σειρά που επιθυμούν, από τον πίνακα των περιοχών των κενών οργανικών θέσεων και διορίζονται με βάση τη σειρά κατάταξής τους στους οικείους τελικούς αξιολογικούς πίνακες κατάταξης του ΑΣΕΠ, στους οποίους είναι εγγεγραμμένοι και τις δηλώσεις προτίμησής τους. Κατά τη συμπλήρωση της αίτησης δηλώνεται η περιοχή διορισμού με τη σειρά προτεραιότητας, που επιθυμεί ο υποψήφιος. 

Δείτε τις περιοχές διορισμού - γεωγραφική κατανομή περιοχών ΕΔΩ

Το ΦΕΚ-ΑΣΕΠ με την Πρόσκληση εδώ 

Βήμα - βήμα η αίτηση στο ΟΠΣΥΔ

Η δικτυακή πύλη του ΟΠΣΥΔ είναι ένα ενιαίο πληροφοριακό σύστημα για την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων και τη διαχείριση προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ελληνική Επικράτεια.

Η είσοδος των εκπαιδευτικών γίνεται είτε με κωδικούς taxisnet είτε με τους προσωπικούς κωδικούς που έχουν δημιουργήσει. Το proson.gr παρουσιάζει εικονογραφημένες οδηγίες βήμα προς βήμα για να ολοκληρώσουν εύκολα και με επιτυχία την αίτηση τους στο ΟΠΣΔΥ.

Με την εισαγωγή του υποψηφίου στο ΟΠΣΥΔ εμφανίζεται η αρχική σελίδα καλωσορίσματος. Στην σελίδα αυτή ο υποψήφιος ενημερώνεται με τις τελευταίες ανακοινώσεις του συστήματος.

Δείτε το Εγχειρίδιο Αίτησης Υποψηφίων για Μόνιμο Διορισμό του ΟΠΣΥΔ εδώ

ΟΠΣΥΔ

Στο κεντρικό μενού πάνω από την αρχική σελίδα εμφανίζεται το σύνολο των διαθέσιμων λειτουργικοτήτων που έχει ένας χρήστης στο ΟΠΣΥΔ. Συγκεκριμένα, στην κορυφή κάθε σελίδας δίνεται η δυνατότητα στο χρήστη να μεταβεί σε οποιαδήποτε από τις ακόλουθες ενέργειες:

  • Αρχική
  • Φάκελος
  • Αιτήσεις
  • Ιστορικό Αιτήσεων 

ΟΠΣΥΔ

 Στο κεντρικό μενού δίνεται η δυνατότητα στον υποψήφιο να επιλέξει το πεδίο «Αιτήσεις» στο οποίο εμφανίζονται όλοι οι τύποι αιτήσεων.

Ο υποψήφιος δύναται να συμπληρώσει και να υποβάλει συγκεκριμένους τύπους αιτήσεων, ανάλογα με τα στοιχεία του φακέλου του και μόνο εντός των συγκεκριμένων προθεσμιών που ορίζονται.

ΟΠΣΥΔ

Αφού ο υποψήφιος επιλέξει τον τύπο αίτησης, στη συνέχεια, εμφανίζονται οι επιλογές που αντιστοιχούν στις αιτήσεις που μπορεί να υποβάλει ανά κλάδο.

Προσοχή! Εάν επιθυμείτε να υποβάλετε αίτηση διορισμού για περισσότερους από έναν κλάδους, τότε θα χρειαστεί να υποβάλετε ξεχωριστή αίτηση για κάθε κλάδο. Ομοίως, για τα μουσικά σχολεία γίνεται ξεχωριστή αίτηση για κάθε μουσική ειδίκευση.

ΟΠΣΥΔ

Αμέσως μετά την επιλογή της αίτησης εμφανίζονται προ-συμπληρωμένα κάποια προσωπικά στοιχεία και στοιχεία επικοινωνίας του υποψηφίου, καθώς και ο κλάδος της συγκεκριμένης αίτησης.

ΟΠΣΥΔ

Αμέσως μετά την επιλογή της αίτησης εμφανίζονται προ-συμπληρωμένα κάποια προσωπικά στοιχεία και στοιχεία επικοινωνίας του υποψηφίου, καθώς και ο κλάδος της συγκεκριμένης αίτησης

Στο πλαίσιο με τον τίτλο «Περιοχές Προτίμησης», εμφανίζονται όλες οι περιοχές (ή τα σχολεία για την περίπτωση των Μουσικών Σχολείων) για τις οποίες ο υποψήφιος δύναται να υποβάλει αίτηση. Ο υποψήφιος στο συγκεκριμένο πλαίσιο έχει τη δυνατότητα πολλαπλών επιλογών. Η επιλογή της περιοχής γίνεται με τα βέλη (αριστερά – δεξιά) που βρίσκονται δεξιά του πλαισίου, είτε με διπλό κλικ πάνω στην επιθυμητή περιοχή.

Στο πλαίσιο με τίτλο «Επιλεγμένα» ορίζεται η σειρά προτίμησης με τη χρήση των αντίστοιχων βελών (πάνω – κάτω) που βρίσκονται δεξιά του πλαισίου.

ΟΠΣΥΔ

Προσοχή! Το πεδίο προτίμησης περιοχών είναι υποχρεωτικό. Ο υποψήφιος δεν μπορεί να ολοκληρώσει την αίτηση αν δεν δηλώσει τουλάχιστον μία προτίμηση.

Όταν ο υποψήφιος επιλέξει όλες τις περιοχές που επιθυμεί και εφόσον βεβαιωθεί ότι εμφανίζονται με τη σειρά που επιθυμεί, διαβάζει το κείμενο της υπεύθυνης δήλωσης που ακολουθεί και επιλέγει το κουμπί «Καταχώριση». 

ΟΠΣΥΔ

Προσοχή! Όσον αφορά στους άρρενες υποψηφίους, στη σχετική διαδικασία αλγοριθμικής ροής και διορισμού θα συμπεριληφθούν μόνο οι υποψήφιοι για τους οποίους είναι επιλεγμένο το πεδίο «Εκπληρωμένες Στρατ. Υποχρεώσεις» στον προσωπικό ηλεκτρονικό τους φάκελο στο ΟΠΣΥΔ, ακόμα και αν αυτό δεν εμφανίζεται επικυρωμένο. Σε αντίθετη περίπτωση, η υπεύθυνη δήλωση στην αίτηση διαμορφώνεται όπως φαίνεται στην επόμενη εικόνα. 

ΟΠΣΥΔ

Για το λόγο αυτό, όπως αναφέρεται και στην σχετική πρόσκληση του ΥΠΑΙΘ, «οι άρρενες υποψήφιοι οφείλουν να ελέγξουν τον προσωπικό ηλεκτρονικό τους φάκελο που διατηρείται στο ΟΠΣΥΔ και εφόσον το εν λόγω πεδίο δεν είναι συμπληρωμένο (αλλά οι ίδιοι έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές υποχρεώσεις ή έχουν νόμιμα απαλλαγεί από αυτές) οφείλουν να το επιλέξουν και να πατήσουν το πεδίο «Καταχώριση». Η σχετική δυνατότητα, περί απευθείας συμπλήρωσης του πεδίου στο ΟΠΣΥΔ από τον ίδιο τον υποψήφιο, θα παρέχεται μόνο κατά το διάστημα υποβολής των αιτήσεων.»

Ο υποψήφιος έχει το δικαίωμα να τροποποιεί οποτεδήποτε επιθυμεί τα στοιχεία της αίτησης του εντός της προθεσμίας που έχει χορηγηθεί.

Προσοχή! Κατά την πρώτη Καταχώριση της αίτησης το σύστημα παράγει ηλεκτρονικό αριθμό πρωτοκόλλου, που αποτελεί μοναδικό αναγνωριστικό της αίτησης. Για τη διευκόλυνση του υποψηφίου, ο αριθμός πρωτοκόλλου μιας καταχωρισμένης αίτησης εμφανίζεται στο πάνω μέρος κάθε σελίδας της αίτησης κατά την προβολή της.

ΟΠΣΥΔ

Ιστορικό αιτήσεων

Με την καταχώριση της αίτησης, ο υποψήφιος μεταφέρεται αυτόματα στο «Ιστορικό Αιτήσεων». Στο σημείο αυτό φαίνονται όλες οι αιτήσεις που έχει υποβάλει στο ΟΠΣΥΔ κατά καιρούς καθώς και η αίτηση ή οι αιτήσεις που έχει υποβάλει για μόνιμο διορισμό με την τρέχουσα διαδικασία. Το «Ιστορικό Αιτήσεων» είναι προσπελάσιμο και από το κεντρικό μενού του ΟΠΣΥΔ. 

ΟΠΣΥΔ

Το πεδίο «Κατάσταση» δηλώνει αν μία αίτηση είναι ενεργοποιημένη ή όχι. Η στήλη «Ενέργειες» δίνει τη δυνατότητα στον εκπαιδευτικό να προβεί στις παρακάτω επιλογές για κάθε αίτηση:

  • Προβολή: επιλέγοντας αυτή την ενέργεια ο εκπαιδευτικός μεταβαίνει στη φόρμα της αίτησης που έχει συμπληρώσει είτε για προεπισκόπηση της είτε για επεξεργασία της.
  • Εξαγωγή σε PDF : η ενέργεια αυτή οδηγεί στην παραγωγή του σχετικού αρχείου PDF της αίτησης για αποθήκευση ή/και εκτύπωση.
  • Απενεργοποίηση/Ενεργοποίηση: επιλέγοντας την ενέργεια αυτή ο υποψήφιος έχει τη δυνατότητα να απενεργοποιήσει την αίτηση που έχει υποβάλει.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κιβωτός του Κόσμου
Κιβωτός του Κόσμου: «Χτύπησαν παιδί με σανίδες και πέτρες»
Το δικαστήριο απασχόλησαν τρεις καταγγελίες παιδιών από την δομή του Βόλου - Ξυλοδαρμούς και παιδική εργασία έναντι τροφής και στέγης περιέγραψαν...
Κιβωτός του Κόσμου: «Χτύπησαν παιδί με σανίδες και πέτρες»
Εκλογές
Για μια Ευρώπη της προόδου!
Οι εκλογικές διαδικασίες πάντα έχουν ιστορική βαρύτητα. Παίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή μας, στην εξέλιξη κοινωνιών μας, στο μέλλον της χώρας μας.
Για μια Ευρώπη της προόδου!
panellinies ekpaideutikos
Πανελλήνιες 2024: Εκπαιδευτικοί καλούνται να διανύσουν 35 χιλιόμετρα για να προσέλθουν στο εξεταστικό κέντρο!
Πανελλήνιες 2024: «Μεγαλύτερος φόρτος σε λιγότερα άτομα γεγονός που υπονομεύει την ομαλή διενέργεια των πανελλαδικών εξετάσεων»
Πανελλήνιες 2024: Εκπαιδευτικοί καλούνται να διανύσουν 35 χιλιόμετρα για να προσέλθουν στο εξεταστικό κέντρο!
Αλέξης Χαρίτσης
Χαρίτσης σε Μητσοτάκη για ακρίβεια: «Συγχαρητήρια, 7 στα 10 νοικοκυριά δηλώνουν ότι μειώθηκε το εισόδημά τους»
«Το μόνο καινούριο που ακούσαμε από τον κ. Μητσοτάκη είναι ότι δίνει μάχη κατά των πολυεθνικών κολοσσών! Ποιος; Ο κ. Μητσοτάκης! Εντάξει, κάπου...
Χαρίτσης σε Μητσοτάκη για ακρίβεια: «Συγχαρητήρια, 7 στα 10 νοικοκυριά δηλώνουν ότι μειώθηκε το εισόδημά τους»