epas_dypa
Πρώτο βραβείο για τις Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας Ξάνθης και Αλεξανδρούπολης της ΔΥΠΑ στο πλαίσιο του 18ου Πανελλαδικού Μαθητικού Διαγωνισμού του Junior Achievement Greece

Οι Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) Μαθητείας Ξάνθης και Αλεξανδρούπολης της ΔΥΠΑ κέρδισαν σήμερα το 1ο βραβείο στον 18ο Πανελλαδικό Μαθητικό Διαγωνισμό, για την «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2023 Επαγγελματικής Εκπαίδευσης», που διοργάνωσε ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Junior Achievement Greece, (JA Greece).

Οι μαθητές των ΕΠΑΣ συνεργάστηκαν και βραβεύτηκαν για την ιδέα τους «ΡΕΒΥΔΩΡ», vegan υποκατάστατου που προορίζεται για χρήση στην αρτοποιία, ζαχαροπλαστική και μαγειρική με διάθεση σε αγορές του εσωτερικού και εξωτερικού.

Στον τελικό του πανελλαδικού διαγωνισμού συμμετείχαν 20 μαθητικές «Εικονικές Επιχειρήσεις», 10 Γενικής Εκπαίδευσης και 10 Επαγγελματικής Εκπαίδευσης από όλη την Ελλάδα, ανάμεσά τους και η «Mechelp» που αποτέλεσε υποψηφιότητα του Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) της ΔΥΠΑ Σερρών.

Ο διαγωνισμός εντάσσεται στο παγκόσμιο πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση – Company Program 2023» του JA Greece και τελεί για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Σακελλαροπούλου. Βασίζεται στην αρχή της «εκμάθησης μέσα από την πράξη», στο πλαίσιο του «Company Program» που υλοποιείται σε 117 χώρες και θεσπίστηκε από το Junior Achievement Worldwide, τον μεγαλύτερο εκπαιδευτικό οργανισμό σε θέματα επιχειρηματικότητας παγκοσμίως, με στόχο την ομαδική βιωματική δραστηριότητα, όπου οι μαθητές δημιουργώντας μια «εικονική επιχείρηση», κατανοούν όλα τα στάδια δημιουργίας και λειτουργίας της.

Ο Διοικητής της ΔΥΠΑ Σπύρος Πρωτοψάλτης, δήλωσε: «Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές και εκπαιδευτικούς των Σχολών μας στην Αλεξανδρούπολη και στην Ξάνθη για την εξαιρετική ιδέα, την ομαδική δουλειά και βέβαια για την σημαντική διάκριση που κέρδισαν με την αξία τους. Η ΔΥΠΑ συνεχίζει να επενδύει στην ποιοτική επαγγελματική εκπαίδευση, προετοιμάζοντας  τους νέους και τις νέες για άμεση ένταξη στην αγορά εργασίας σε ειδικότητες υψηλής ζήτησης». 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

enoikiazetai_1.jpg
Εφιάλτης τα ενοίκια: «Φοβάμαι ότι θα δούμε μια νέα γενιά αστέγων»
Στεγαστική κρίση στην Ελλάδα: Τα ενοίκια εκτοξεύονται, η κρατική στήριξη δεν φτάνει, και εκατοντάδες οικογένειες βρίσκονται στα όρια της απόγνωσης
Εφιάλτης τα ενοίκια: «Φοβάμαι ότι θα δούμε μια νέα γενιά αστέγων»
μαθητυ
Μαθητεία ή εκμετάλλευση; τι κρύβει το κυβερνητικό σχέδιο και τι δείχνει η ευρωπαϊκή εμπειρία
«Στη Γερμανία, το περίφημο dual system (διπλό σύστημα) συνδυάζει σχολείο και μαθητεία στην επιχείρηση»
Μαθητεία ή εκμετάλλευση; τι κρύβει το κυβερνητικό σχέδιο και τι δείχνει η ευρωπαϊκή εμπειρία
louketo
Σχολεία «φαντάσματα» στη Στερεά Ελλάδα: 25 μονάδες κλείνουν λόγω έλλειψης μαθητών
10 Δημοτικά και 15 Νηπιαγωγεία δεν θα ανοίξουν το 2025-2026 – Η δημογραφική κρίση χτυπάει τα χωριά και απειλεί το μέλλον της εκπαίδευσης
Σχολεία «φαντάσματα» στη Στερεά Ελλάδα: 25 μονάδες κλείνουν λόγω έλλειψης μαθητών
εστια ζωγραφου εμπ
Εξώσεις και συρρίκνωση εστιών — Χιλιάδες φοιτητές σε κίνδυνο
Η αλλαγή κανονισμού και οι απορρίψεις αιτήσεων αφήνουν δεκάδες εστιακούς χωρίς στέγη — Κάλεσμα σε μαζική αντίδραση από τον Σύλλογο Εστιακών
Εξώσεις και συρρίκνωση εστιών — Χιλιάδες φοιτητές σε κίνδυνο