Παράλογο: Η αξιολόγηση δεν εμπίπτει στις υπηρεσιακές μεταβολές, αλλά «μπλοκάρει» νεοδιόριστους
Θα ήταν κωμικό αν δεν προκαλούσε οργή: η αξιολόγηση δεν είναι υπηρεσιακή μεταβολή, κι ας παραμένουν οι νεοδιόριστοι σε «ομηρία»

Την περασμένη εβδομάδα ο Γενικός Γραμματέας Α/θμιας και Β/θμιαςτου Υπουργείου Παιδείας κ.Αλέξανδρος Κόπτσης, ενημέρωσε ότι οι διαδικασίες της ατομικής αξιολόγησης θα διενεργούνται κανονικά κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Αυτά τα δήλωσε κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (ΠΟΣΕΕΠΕΑ). Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘ, οι διαδικασίες της ατομικής αξιολόγησης, όπως και της αξιολόγησης στον ευρύτερο δημόσιο τομέα όπως πληροφόρησε το Υπουργείο Εσωτερικών, δεν εμπίπτουν στην κατηγορία των Υπηρεσιακών Μεταβολών, οπότε διενεργούνται κανονικά σε όλο το δημόσιο και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, μη εμπίπτοντας στις διατάξεις του άρθρου 28 του ν. 2190/1994 όπως ισχύει. 

Και εδώ έχουμε το εξής παράδοξο: Χιλιάδες νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί βρίσκονται σε «ομηρία» εδώ και μήνες, επειδή η κ. Κεραμέως αρνείται να τους μονιμοποιήσει αν δεν περάσουν από την περίφημη αξιολόγησή της.

Επιπλέον, η ΟΛΜΕ έχει ζητήσει την άμεση διακοπή όλων των διαδικασιών αξιολόγησης τόσο των εκπαιδευτικών (ν.4823/21) όσο και των σχολικών μονάδων, καθώς συνιστούν υπηρεσιακές μεταβολές που απαγορεύονται λόγω των εκλογών.

Η ΟΛΜΕ σημειώνει πάντως ότι με δεδομένο ότι η ατομική αξιολόγηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών αποτελεί νομικά προϋπόθεση για την μονιμοποίησή τους, που προφανώς είναι υπηρεσιακή μεταβολή, και ότι η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην αξιολόγηση των σχολικών μονάδων προσμετράται στην μετέπειτα ατομική τους αξιολόγηση, απαιτούμε την εφαρμογή του προαναφερθέντος ν.2190/94 με την άμεση διακοπή όλων των διαδικασιών αξιολόγησης τόσο των εκπαιδευτικών (ν.4823/21) όσο και των σχολικών μονάδων (4692/20).

Οπότε το ερώτημα είναι απλό όσο και εύλογο: Αφού η ατομική αξιολόγηση δεν εμπίπτει στην κατηγορία των Υπηρεσιακών Μεταβολών, γιατί οι νεοδιόριστοι παραμένουν ακόμα σε «ομηρία»; Σε ποιό δικαστήριο ποιάς χώρας θα σταθεί αυτός ο παραλογισμός;

Και κυρίως, πόσο ακόμα θα παραπλανήσει με εξώφθαλμα ψεύδη τους εκπαιδευτικούς αυτή η κυβέρνηση;

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

To 1o Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ECTS και 50Є εγγραφή - Αιτήσεις έως 29-11

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Propilaia-aei
Οι διεθνείς λίστες αξιολόγησης των ΑΕΙ: Ο πόλεμος των κατατάξεων και το τείχος της γλώσσας
Οι διεθνείς λίστες αξιολόγησης δεν μετρούν τις εργασίες στα ελληνικά, με αποτέλεσμα να αδικούνται οι ανθρωπιστικές επιστήμες. Δική τους βάση...
Οι διεθνείς λίστες αξιολόγησης των ΑΕΙ: Ο πόλεμος των κατατάξεων και το τείχος της γλώσσας
9804f19e-c249-41c1-93c4-120816a41487-2060x1236_2_22.jpeg
Εκπαίδευση: Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν...
Φτάνοντας στο τέλος της φετινής χρονιάς παρατηρούμε ότι τα προβλήματα στην εκπαίδευση εξακολουθούν να υπάρχουν και να γίνονται εντονότερα.
Εκπαίδευση: Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν...