Μονιμοποιήσεις: «Ιδιότυπη ομηρία» εκπαιδευτικών από το ΥΠΑΙΘ καταγγέλλει η ΔΟΕ
ΔΟΕ για καθυστέρηση μονιμοποιήσεων εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής: «Πρόκειται για μια ιδιότυπη ομηρία η οποία καθιστά τους συναδέλφους πιο ευάλωτους σε άνωθεν πιέσεις»

Να σταματήσει άμεσα η  ιδιότυπη ομηρία που βιώνουν αρκετοί εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής που παρότι συμπλήρωσαν 2 έτη υπηρεσίας ορισμένες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης δεν έχουν προχωρήσει, όπως όφειλαν, στη μονιμοποίησή τους,  ενώ την ίδια στιγμή σε πολλές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης έχουν μονιμοποιηθεί, ζητά η Διδασκαλική Ομοσπονδία.

Η ΔΟΕ τονίζει ότι για το ζήτημα αυτό, η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. έχει τεράστια ευθύνη και οφείλει να δώσει άμεσα εντολή για ολοκλήρωση των διαδικασιών στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης

Όλη η ανακοίνωση της ΔΟΕ

Τον Αύγουστο του 2022 συμπληρώθηκε η προβλεπόμενη από τον νόμο διετία  των δόκιμων νεοδιόριστων συναδέλφων της Ειδικής Αγωγής. Στο άρθρο 62 παρ. 7 του ν.4589/2019, με τον οποίο πραγματοποιήθηκαν οι διορισμοί στην εκπαίδευση, προβλέπεται ότι οι νεοδιοριζόμενοι υπηρετούν επί δύο έτη ως δόκιμοι. Στο τέλος του δεύτερου έτους οι νεοδιοριζόμενοι κρίνονται προκειμένου να μονιμοποιηθούν. Ο τρόπος και τα κριτήρια καταλληλότητας των νεοδιοριζόμενων καθορίζονται με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, η οποία μέχρι και σήμερα δεν έχει εκδοθεί.

Είναι, επομένως, αυτονόητο ότι μετά την συμπλήρωση των δύο ετών, που έχει ήδη συμβεί από τις 19 Αυγούστου 2022, επιβάλλεται η αυτοδίκαιη μονιμοποίηση των παραπάνω εκπαιδευτικών.

Παρ’ όλα αυτά μια σειρά Διευθύνσεων Π.Ε. δεν έχουν προχωρήσει, όπως όφειλαν, στη μονιμοποίηση των συναδέλφων μας, ενώ την ίδια στιγμή σε πολλές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης(π.χ. Α΄ και Γ΄ Αθήνας, Ανατολικής Αττικής…), οι εκπαιδευτικοί έχουν και τυπικά, ορθά, μονιμοποιηθεί.

Είναι φανερό ότι πρόκειται για μια ιδιότυπη ομηρία η οποία καθιστά τους συναδέλφους πιο ευάλωτους σε άνωθεν πιέσεις.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. ζητά την άμεση ολοκλήρωση των διαδικασιών μονιμοποίησης όλων των συναδέλφων Ειδικής Αγωγής που διορίστηκαν τον Αύγουστο του 2020, όπου αυτό δεν έχει γίνει ακόμα. Η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. έχει τεράστια ευθύνη και οφείλει να δώσει άμεσα εντολή για ολοκλήρωση των διαδικασιών στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Δεν θα επιτρέψουμε οι συνάδελφοί μας, νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί να μετατραπούν σε όμηροι του Υπουργείου και της Κυβέρνησης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κιμωλία
Υπ. Παιδείας: Τοπική πρόσκληση πρόσληψης αναπληρωτών σε σχολεία των Γρεβενών
Θέσεις εργασίας για αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που δεν είναι εγγεγραμμένοι στους πίνακες ΑΣΕΠ - Δείτε την προκήρυξη
Υπ. Παιδείας: Τοπική πρόσκληση πρόσληψης αναπληρωτών σε σχολεία των Γρεβενών
παιδια
Εθισμός στο διαδίκτυο: Το φαινόμενο που αγγίζει πλέον και παιδιά δημοτικού
Ειδικοί προειδοποιούν για αυξημένα ποσοστά μετά την πανδημία – Στο τραπέζι η θέσπιση ηλικιακού ορίου για τα social media
Εθισμός στο διαδίκτυο: Το φαινόμενο που αγγίζει πλέον και παιδιά δημοτικού
Δόμνα Μιχαηλίδου, υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας
Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα «Όλοι Digital – Ψηφιακή Ενδυνάμωση & Συμμετοχή για Όλους»
Ψηφιακή εκπαίδευση για 3.600 ηλικιωμένους και 2.800 άτομα με αναπηρία φέρνει το νέο πρόγραμμα του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας
Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα «Όλοι Digital – Ψηφιακή Ενδυνάμωση & Συμμετοχή για Όλους»