Μονιμοποιήσεις: «Ιδιότυπη ομηρία» εκπαιδευτικών από το ΥΠΑΙΘ καταγγέλλει η ΔΟΕ
ΔΟΕ για καθυστέρηση μονιμοποιήσεων εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής: «Πρόκειται για μια ιδιότυπη ομηρία η οποία καθιστά τους συναδέλφους πιο ευάλωτους σε άνωθεν πιέσεις»

Να σταματήσει άμεσα η  ιδιότυπη ομηρία που βιώνουν αρκετοί εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής που παρότι συμπλήρωσαν 2 έτη υπηρεσίας ορισμένες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης δεν έχουν προχωρήσει, όπως όφειλαν, στη μονιμοποίησή τους,  ενώ την ίδια στιγμή σε πολλές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης έχουν μονιμοποιηθεί, ζητά η Διδασκαλική Ομοσπονδία.

Η ΔΟΕ τονίζει ότι για το ζήτημα αυτό, η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. έχει τεράστια ευθύνη και οφείλει να δώσει άμεσα εντολή για ολοκλήρωση των διαδικασιών στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης

Όλη η ανακοίνωση της ΔΟΕ

Τον Αύγουστο του 2022 συμπληρώθηκε η προβλεπόμενη από τον νόμο διετία  των δόκιμων νεοδιόριστων συναδέλφων της Ειδικής Αγωγής. Στο άρθρο 62 παρ. 7 του ν.4589/2019, με τον οποίο πραγματοποιήθηκαν οι διορισμοί στην εκπαίδευση, προβλέπεται ότι οι νεοδιοριζόμενοι υπηρετούν επί δύο έτη ως δόκιμοι. Στο τέλος του δεύτερου έτους οι νεοδιοριζόμενοι κρίνονται προκειμένου να μονιμοποιηθούν. Ο τρόπος και τα κριτήρια καταλληλότητας των νεοδιοριζόμενων καθορίζονται με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, η οποία μέχρι και σήμερα δεν έχει εκδοθεί.

Είναι, επομένως, αυτονόητο ότι μετά την συμπλήρωση των δύο ετών, που έχει ήδη συμβεί από τις 19 Αυγούστου 2022, επιβάλλεται η αυτοδίκαιη μονιμοποίηση των παραπάνω εκπαιδευτικών.

Παρ’ όλα αυτά μια σειρά Διευθύνσεων Π.Ε. δεν έχουν προχωρήσει, όπως όφειλαν, στη μονιμοποίηση των συναδέλφων μας, ενώ την ίδια στιγμή σε πολλές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης(π.χ. Α΄ και Γ΄ Αθήνας, Ανατολικής Αττικής…), οι εκπαιδευτικοί έχουν και τυπικά, ορθά, μονιμοποιηθεί.

Είναι φανερό ότι πρόκειται για μια ιδιότυπη ομηρία η οποία καθιστά τους συναδέλφους πιο ευάλωτους σε άνωθεν πιέσεις.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. ζητά την άμεση ολοκλήρωση των διαδικασιών μονιμοποίησης όλων των συναδέλφων Ειδικής Αγωγής που διορίστηκαν τον Αύγουστο του 2020, όπου αυτό δεν έχει γίνει ακόμα. Η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. έχει τεράστια ευθύνη και οφείλει να δώσει άμεσα εντολή για ολοκλήρωση των διαδικασιών στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Δεν θα επιτρέψουμε οι συνάδελφοί μας, νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί να μετατραπούν σε όμηροι του Υπουργείου και της Κυβέρνησης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Γροιλανδία: Τι τρώνε στον πιο παγωμένο τόπο της Γης

Ελαιόλαδο και λεμόνι πριν τον ύπνο: Ένα μυστικό που βοηθά σώμα και καρδιά

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Απόσπαση
Δημόσιοι υπάλληλοι: Ανοικτές αποσπάσεις σε ειδική υπηρεσία του Ταμείου Ανάκαμψης
Πρόσκληση απόσπασης 56 δημόσιων υπαλλήλων στην Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης
Δημόσιοι υπάλληλοι: Ανοικτές αποσπάσεις σε ειδική υπηρεσία του Ταμείου Ανάκαμψης
prostate
Καρκίνος προστάτη: Τα πρώτα ανησυχητικά συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε – Τι εξηγεί γιατρός του Χάρβαρντ
Ο καθηγητής Marc B. Garnick αναλύει πότε τα ουρολογικά ενοχλήματα είναι αθώα και πότε μπορεί να κρύβουν σοβαρό κίνδυνο
Καρκίνος προστάτη: Τα πρώτα ανησυχητικά συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε – Τι εξηγεί γιατρός του Χάρβαρντ
Κυριάκος Μητσοτάκης σε Κωνσταντίνο Τασούλα
Μητσοτάκης σε Τασούλα για Γροιλανδία: «Φέρνω νέα ταραγμένων θαλασσών»
Μητσοτάκης σε Τασούλα: Σας φέρνω νέα ταραγμένων θαλασσών – Το 2026 μπήκε με πρωτοφανείς γεωπολιτικές και γεωοικονομικές προκλήσεις
Μητσοτάκης σε Τασούλα για Γροιλανδία: «Φέρνω νέα ταραγμένων θαλασσών»