Κινητοποίηση της ΟΛΜΕ
ΟΛΜΕ: Με δεδομένο ότι η ατομική αξιολόγηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών αποτελεί νομικά προϋπόθεση για την μονιμοποίησή τους, που προφανώς είναι υπηρεσιακή μεταβολή, απαιτούμε την άμεση διακοπή όλων των διαδικασιών αξιολόγησης

Την άμεση διακοπή όλων των διαδικασιών αξιολόγησης τόσο των εκπαιδευτικών (ν.4823/21) όσο και των σχολικών μονάδων, καθώς συνιστούν υπηρεσιακές μεταβολές που απαγορεύονται λόγω των εκλογών, ζητά η ΟΛΜΕ με επιστολή της προς τους υπουργούς Παιδείας και Εσωτερικών.

Ωστόσο όπως έγινε νωρίτερα γνωστό, το ΥΠΑΙΘ ετοιμάζεται να καταθέσει αίτημα εξαίρεσης των υπηρεσιακών μεταβολών από τις απαγορεύσεις του Νόμου που προβλέπονται λόγω εκλογών, χωρίς να είναι ακόμα γνωστό αν στο αίτημα αυτό θα συμπεριλάβει τις διαδικασίες για την αξιολόγηση.

Η ΟΛΜΕ σημειώνει πάντως ότι με δεδομένο ότι η ατομική αξιολόγηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών αποτελεί νομικά προϋπόθεση για την μονιμοποίησή τους, που προφανώς είναι υπηρεσιακή μεταβολή, και ότι η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην αξιολόγηση των σχολικών μονάδων προσμετράται στην μετέπειτα ατομική τους αξιολόγηση, απαιτούμε την εφαρμογή του προαναφερθέντος ν.2190/94 με την άμεση διακοπή όλων των διαδικασιών αξιολόγησης τόσο των εκπαιδευτικών (ν.4823/21) όσο και των σχολικών μονάδων (4692/20).

Ολη η επιστολή της ΟΛΜΕ

Κυρία Υπουργέ,

Όπως γνωρίζετε, σύμφωνα με το άρθρο 28 «Ρύθμιση προσλήψεων και υπηρεσιακών μεταβολών κατά τις προεκλογικές περιόδους» του ν.2190/94 ισχύουν τα εξής:

«1. Κατά το διάστημα από την προκήρυξη βουλευτικών εκλογών έως την ορκωμοσία της Κυβέρνησης που προκύπτει κατά το άρθρο 37 του Συντάγματος, απαγορεύεται η έκδοση πράξεων που αφορούν το διορισμό ή πρόσληψη και οποιαδήποτε μεταβολή αναφερόμενη στην υπηρεσιακή κατάσταση κάθε κατηγορίας προσωπικού των υπηρεσιών και νομικών προσώπων του Άρθρου 14 παρ.1 του παρόντος, εκτός από τις πράξεις πειθαρχικής διαδικασίας, διαθεσιμότητας και αργίας, καθώς και τις πράξεις που εκδίδονται σε συμμόρφωση προς δικαστική απόφαση.

2. Διαδικασίες σχετικές με τις κατά την προηγούμενη παράγραφο απαγορευόμενες μεταβολές, οι οποίες είχαν ήδη κινηθεί κατά την προκήρυξη των εκλογών, διακόπτονται.»

Με δεδομένο ότι η ατομική αξιολόγηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών αποτελεί νομικά προϋπόθεση για την μονιμοποίησή τους, που προφανώς είναι υπηρεσιακή μεταβολή, και ότι η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην αξιολόγηση των σχολικών μονάδων προσμετράται στην μετέπειτα ατομική τους αξιολόγηση, απαιτούμε την εφαρμογή του προαναφερθέντος ν.2190/94 με την άμεση διακοπή όλων των διαδικασιών αξιολόγησης τόσο των εκπαιδευτικών (ν.4823/21) όσο και των σχολικών μονάδων (4692/20).

Για το ζήτημα αυτό το ΔΣ της ΟΛΜΕ ζητά συνάντηση μαζί σας το συντομότερο δυνατό.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

onaseia
Ωνάσεια σχολεία: Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις γονέων και εκπαιδευτικών - Εστία έντασης στην Καλλιθέα
Το επόμενο διάστημα αναμένεται κρίσιμο, καθώς οι αντιδράσεις όχι μόνο δεν υποχωρούν, αλλά διευρύνονται, με γονείς και εκπαιδευτικούς να δηλώνουν...
Ωνάσεια σχολεία: Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις γονέων και εκπαιδευτικών - Εστία έντασης στην Καλλιθέα
thrania
Σχολεία: Πού είναι κλειστά σήμερα 17 Δεκεμβρίου - Τι προβλέπει ο επίσημος προγραμματισμός για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές
Τι προβλέπει ο επίσημος προγραμματισμός για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές
Σχολεία: Πού είναι κλειστά σήμερα 17 Δεκεμβρίου - Τι προβλέπει ο επίσημος προγραμματισμός για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές
μητσοτακης
Κυριάκος Μητσοτάκης: Αυτά είναι τα έξι νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης
Μητσοτάκης: Τα 6 μέτρα που ανακοίνωσε για το στεγαστικό – Επιστροφή δύο ενοικίων, νέοι περιορισμοί στο airbnb
Κυριάκος Μητσοτάκης: Αυτά είναι τα έξι νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης