Κινητοποίηση της ΟΛΜΕ
ΟΛΜΕ: Με δεδομένο ότι η ατομική αξιολόγηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών αποτελεί νομικά προϋπόθεση για την μονιμοποίησή τους, που προφανώς είναι υπηρεσιακή μεταβολή, απαιτούμε την άμεση διακοπή όλων των διαδικασιών αξιολόγησης

Την άμεση διακοπή όλων των διαδικασιών αξιολόγησης τόσο των εκπαιδευτικών (ν.4823/21) όσο και των σχολικών μονάδων, καθώς συνιστούν υπηρεσιακές μεταβολές που απαγορεύονται λόγω των εκλογών, ζητά η ΟΛΜΕ με επιστολή της προς τους υπουργούς Παιδείας και Εσωτερικών.

Ωστόσο όπως έγινε νωρίτερα γνωστό, το ΥΠΑΙΘ ετοιμάζεται να καταθέσει αίτημα εξαίρεσης των υπηρεσιακών μεταβολών από τις απαγορεύσεις του Νόμου που προβλέπονται λόγω εκλογών, χωρίς να είναι ακόμα γνωστό αν στο αίτημα αυτό θα συμπεριλάβει τις διαδικασίες για την αξιολόγηση.

Η ΟΛΜΕ σημειώνει πάντως ότι με δεδομένο ότι η ατομική αξιολόγηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών αποτελεί νομικά προϋπόθεση για την μονιμοποίησή τους, που προφανώς είναι υπηρεσιακή μεταβολή, και ότι η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην αξιολόγηση των σχολικών μονάδων προσμετράται στην μετέπειτα ατομική τους αξιολόγηση, απαιτούμε την εφαρμογή του προαναφερθέντος ν.2190/94 με την άμεση διακοπή όλων των διαδικασιών αξιολόγησης τόσο των εκπαιδευτικών (ν.4823/21) όσο και των σχολικών μονάδων (4692/20).

Ολη η επιστολή της ΟΛΜΕ

Κυρία Υπουργέ,

Όπως γνωρίζετε, σύμφωνα με το άρθρο 28 «Ρύθμιση προσλήψεων και υπηρεσιακών μεταβολών κατά τις προεκλογικές περιόδους» του ν.2190/94 ισχύουν τα εξής:

«1. Κατά το διάστημα από την προκήρυξη βουλευτικών εκλογών έως την ορκωμοσία της Κυβέρνησης που προκύπτει κατά το άρθρο 37 του Συντάγματος, απαγορεύεται η έκδοση πράξεων που αφορούν το διορισμό ή πρόσληψη και οποιαδήποτε μεταβολή αναφερόμενη στην υπηρεσιακή κατάσταση κάθε κατηγορίας προσωπικού των υπηρεσιών και νομικών προσώπων του Άρθρου 14 παρ.1 του παρόντος, εκτός από τις πράξεις πειθαρχικής διαδικασίας, διαθεσιμότητας και αργίας, καθώς και τις πράξεις που εκδίδονται σε συμμόρφωση προς δικαστική απόφαση.

2. Διαδικασίες σχετικές με τις κατά την προηγούμενη παράγραφο απαγορευόμενες μεταβολές, οι οποίες είχαν ήδη κινηθεί κατά την προκήρυξη των εκλογών, διακόπτονται.»

Με δεδομένο ότι η ατομική αξιολόγηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών αποτελεί νομικά προϋπόθεση για την μονιμοποίησή τους, που προφανώς είναι υπηρεσιακή μεταβολή, και ότι η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην αξιολόγηση των σχολικών μονάδων προσμετράται στην μετέπειτα ατομική τους αξιολόγηση, απαιτούμε την εφαρμογή του προαναφερθέντος ν.2190/94 με την άμεση διακοπή όλων των διαδικασιών αξιολόγησης τόσο των εκπαιδευτικών (ν.4823/21) όσο και των σχολικών μονάδων (4692/20).

Για το ζήτημα αυτό το ΔΣ της ΟΛΜΕ ζητά συνάντηση μαζί σας το συντομότερο δυνατό.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΣΟΚ στην Καλλιθέα: Καθηγήτρια Γυμνασίου συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών σε μαθητές

Πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ: Το «στοίχημα» για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Γεράσιμος Παπαδόπουλος
Τρία χρόνια μετά τα Τέμπη: Ο Γεράσιμος δίνει τη δική του σιωπηλή μάχη ζωής
«Ίσως τα θύματα να μην είναι 57» – Συγκλονίζουν οι αναφορές στη δίκη για τον μοναδικό επιζώντα του πρώτου βαγονιού
Τρία χρόνια μετά τα Τέμπη: Ο Γεράσιμος δίνει τη δική του σιωπηλή μάχη ζωής
αρτεμις
Άλμα στην ιστορία: Το Artemis II «άγγιξε» τη Σελήνη και έσπασε κάθε ρεκόρ απόστασης
Η πρώτη επανδρωμένη αποστολή μετά το 1972 ταξίδεψε πιο μακριά από ποτέ – Νέα εποχή στην εξερεύνηση του Διαστήματος
Άλμα στην ιστορία: Το Artemis II «άγγιξε» τη Σελήνη και έσπασε κάθε ρεκόρ απόστασης
Ντόναλντ Τραμπ
Τραμπ προειδοποιεί το Ιράν: «Μια νύχτα αρκεί» – Κλιμακώνεται επικίνδυνα η ένταση
Απορρίφθηκε η πρόταση εκεχειρίας, τελεσίγραφο για τα Στενά του Ορμούζ και νέες στρατιωτικές επιθέσεις στη Μέση Ανατολή
Τραμπ προειδοποιεί το Ιράν: «Μια νύχτα αρκεί» – Κλιμακώνεται επικίνδυνα η ένταση