Μάνος Βουλαρίνος
Οργή των γονέων των μαθητών των μουσικών σχολείων: «Τα παιδιά μας ξέρουν να τιμούν τους νεκρούς σε αντίθεση με τον Μ. Βουλαρίνο»

Ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ, Μάνος Βουλαρίνος, αναφέρθηκε με ιδιαίτερα επικριτικό και υποτιμητικό  τρόπο σε ανήλικους μαθητές των μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων, σύμφωνα με καταγγελία της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων.

«Σήμερα τον θάνατο των ανθρώπων στο δυστύχημα των Τεμπών εκμεταλλεύονται απ’ ότι άκουσα μαθητές μουσικών σχολείων … αύριο θα τον εκμεταλλευτούν κάποιοι άλλοι ».... και ότι «η μουσική που παίζουν ( οι μαθητές ) είναι ενοχλητική γιατί αν ήξεραν να παίζουν δεν θα πήγαιναν στα ....μουσικά σχολεία.....» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Μ. Βουλαρίνος στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Οι γονείς απαντούν στον «δημοσιογράφο» ότι «αυτά τα παιδιά που «δεν ξέρουν να παίζουν μουσική» καταλαβαίνουν αυτό που ο ίδιος προσπαθεί να συγκαλύψει. Τα παιδιά μας ξέρουν να τιμούν τους νεκρούς σε αντίθεση με τον ίδιο».

Επίσης, οι γονείς εκφράζουν τη βαθύτατη λύπη και οργή τους για την στάση του Μ. Βουλαρίνου και καταγγέλλουν τις αρχές δημοσιογραφικής δεοντολογίας, που υπηρετεί ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος και «τις οποίες ελπίζουμε να κατακρίνει η διοίκηση του σταθμού και να τοποθετηθεί για το συγκεκριμένο γεγονός στην ίδια μέρα και ώρα που προβάλλεται η εκπομπή του κ. Βουλαρίνου. Σε κάθε άλλη περίπτωση θεωρούμε ότι προσυπογράφει αυτές τις απόψεις...!».

Η καταγγελία της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων

Το ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών σχολείων καταγγέλλει την απρόκλητη επίθεση του κ. Μ. Βουλαρίνου  ο οποίος αναφέρθηκε με ιδιαίτερα επικριτικό και υποτιμητικό  τρόπο σε ανήλικους μαθητές των μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων στην εκπομπή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ λέγοντας τα παρακάτω:

«Σήμερα τον θάνατο των ανθρώπων στο δυστύχημα των Τεμπών εκμεταλλεύονται απ’ ότι άκουσα μαθητές μουσικών σχολείων … αύριο θα τον εκμεταλλευτούν κάποιοι άλλοι ".... και ότι «η μουσική που παίζουν ( οι μαθητές ) είναι ενοχλητική γιατί αν ήξεραν να παίζουν δεν θα πήγαιναν στα ....μουσικά σχολεία.....» (Παρασκευή 10-3-23 εκπομπή «ό,τι να ‘ναι» αποσπάσματα 22:20 και 35:45)

Ας καταλάβει επιτέλους ο κ. Βουλαρίνος ότι:

•             Αυτά τα παιδιά που «δεν ξέρουν να παίζουν μουσική» καταλαβαίνουν αυτό που ο ίδιος προσπαθεί να συγκαλύψει.

•             Τα παιδιά μας ξέρουν να τιμούν τους νεκρούς σε αντίθεση με τον ίδιο.

•             Τα παιδιά μας παλεύουν για έναν καλύτερο κόσμο και εξεγείρονται, διότι άλλα παιδιά έχασαν την ζωή τους από την εγκληματική πρακτική των κυβερνήσεων  και διεκδικούν «το έγκλημα αυτό να μην συγκαλυφθεί».

Αν ο κ. Βουλαρίνος διαφωνεί με το αίτημα αυτό ας βγει να το πει ανοιχτά, χωρίς να χρησιμοποιεί τα παιδιά μας.

Εμείς οι γονείς είμαστε περήφανοι που τα παιδιά μας διεκδικούν έναν κόσμο διαφορετικό από αυτόν που πρεσβεύει ο κ. Βουλαρίνος. Και τον ενημερώνουμε, ότι θα είμαστε πάντα στο πλευρό των παιδιών μας στον αγώνα τους για το δίκαιο και τη ζωή.

Καλούμε τον κ. Βουλαρίνο ν’ αναρτήσει αυτό το κείμενο σε όσα μέσα αναπαράγεται η εκπομπή του, να το δημοσιοποιήσει στη δική του ραδιοφωνική εκπομπή και να ζητήσει ειλικρινή συγγνώμη από τα παιδιά και εμάς.

Τέλος, σχετικά με το τί μαθαίνουν τα παιδιά μας στα σχολεία τους είναι μία συζήτηση που δεν ταιριάζει σε αυτό το κείμενο και κυρίως αυτές τις ημέρες.

Συνεπεία όλων των ανωτέρω, η Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων εκφράζει τη βαθύτατη λύπη της και οργή για την στάση του κ. Βουλαρίνου και καταγγέλλει τις αρχές δημοσιογραφικής δεοντολογίας, που υπηρετεί ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος και τις οποίες ελπίζουμε να κατακρίνει η διοίκηση του σταθμού και να τοποθετηθεί για το συγκεκριμένο γεγονός στην ίδια μέρα και ώρα που προβάλλεται η εκπομπή του κ. Βουλαρίνου. Σε κάθε άλλη περίπτωση θεωρούμε ότι προσυπογράφει αυτές τις απόψεις...!

Για το Δ.Σ της ΠΕΓΜΚΣ

Ο Πρόεδρος                                                          Η Γεν. Γραμματέας

 Μπενέτος Αντώνης                                                     Στούπα Κατερίνα  

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

FYSIKH
Αποκάλυψη! Τα "αδιάβατα" θέματα της Φυσικής στις Πανελλαδικές εξετάσεις είχαν πέσει στις ενδοσχολικές πρότυπου σχολείου λίγο καιρό πριν
Αδιανόητη περίπτωση στα θέματα της Φυσικής στις Πανελλήνιες εξετάσεις
Αποκάλυψη! Τα "αδιάβατα" θέματα της Φυσικής στις Πανελλαδικές εξετάσεις είχαν πέσει στις ενδοσχολικές πρότυπου σχολείου λίγο καιρό πριν