Μάνος Βουλαρίνος
Οργή των γονέων των μαθητών των μουσικών σχολείων: «Τα παιδιά μας ξέρουν να τιμούν τους νεκρούς σε αντίθεση με τον Μ. Βουλαρίνο»

Ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ, Μάνος Βουλαρίνος, αναφέρθηκε με ιδιαίτερα επικριτικό και υποτιμητικό  τρόπο σε ανήλικους μαθητές των μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων, σύμφωνα με καταγγελία της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων.

«Σήμερα τον θάνατο των ανθρώπων στο δυστύχημα των Τεμπών εκμεταλλεύονται απ’ ότι άκουσα μαθητές μουσικών σχολείων … αύριο θα τον εκμεταλλευτούν κάποιοι άλλοι ».... και ότι «η μουσική που παίζουν ( οι μαθητές ) είναι ενοχλητική γιατί αν ήξεραν να παίζουν δεν θα πήγαιναν στα ....μουσικά σχολεία.....» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Μ. Βουλαρίνος στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Οι γονείς απαντούν στον «δημοσιογράφο» ότι «αυτά τα παιδιά που «δεν ξέρουν να παίζουν μουσική» καταλαβαίνουν αυτό που ο ίδιος προσπαθεί να συγκαλύψει. Τα παιδιά μας ξέρουν να τιμούν τους νεκρούς σε αντίθεση με τον ίδιο».

Επίσης, οι γονείς εκφράζουν τη βαθύτατη λύπη και οργή τους για την στάση του Μ. Βουλαρίνου και καταγγέλλουν τις αρχές δημοσιογραφικής δεοντολογίας, που υπηρετεί ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος και «τις οποίες ελπίζουμε να κατακρίνει η διοίκηση του σταθμού και να τοποθετηθεί για το συγκεκριμένο γεγονός στην ίδια μέρα και ώρα που προβάλλεται η εκπομπή του κ. Βουλαρίνου. Σε κάθε άλλη περίπτωση θεωρούμε ότι προσυπογράφει αυτές τις απόψεις...!».

Η καταγγελία της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων

Το ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών σχολείων καταγγέλλει την απρόκλητη επίθεση του κ. Μ. Βουλαρίνου  ο οποίος αναφέρθηκε με ιδιαίτερα επικριτικό και υποτιμητικό  τρόπο σε ανήλικους μαθητές των μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων στην εκπομπή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ λέγοντας τα παρακάτω:

«Σήμερα τον θάνατο των ανθρώπων στο δυστύχημα των Τεμπών εκμεταλλεύονται απ’ ότι άκουσα μαθητές μουσικών σχολείων … αύριο θα τον εκμεταλλευτούν κάποιοι άλλοι ".... και ότι «η μουσική που παίζουν ( οι μαθητές ) είναι ενοχλητική γιατί αν ήξεραν να παίζουν δεν θα πήγαιναν στα ....μουσικά σχολεία.....» (Παρασκευή 10-3-23 εκπομπή «ό,τι να ‘ναι» αποσπάσματα 22:20 και 35:45)

Ας καταλάβει επιτέλους ο κ. Βουλαρίνος ότι:

•             Αυτά τα παιδιά που «δεν ξέρουν να παίζουν μουσική» καταλαβαίνουν αυτό που ο ίδιος προσπαθεί να συγκαλύψει.

•             Τα παιδιά μας ξέρουν να τιμούν τους νεκρούς σε αντίθεση με τον ίδιο.

•             Τα παιδιά μας παλεύουν για έναν καλύτερο κόσμο και εξεγείρονται, διότι άλλα παιδιά έχασαν την ζωή τους από την εγκληματική πρακτική των κυβερνήσεων  και διεκδικούν «το έγκλημα αυτό να μην συγκαλυφθεί».

Αν ο κ. Βουλαρίνος διαφωνεί με το αίτημα αυτό ας βγει να το πει ανοιχτά, χωρίς να χρησιμοποιεί τα παιδιά μας.

Εμείς οι γονείς είμαστε περήφανοι που τα παιδιά μας διεκδικούν έναν κόσμο διαφορετικό από αυτόν που πρεσβεύει ο κ. Βουλαρίνος. Και τον ενημερώνουμε, ότι θα είμαστε πάντα στο πλευρό των παιδιών μας στον αγώνα τους για το δίκαιο και τη ζωή.

Καλούμε τον κ. Βουλαρίνο ν’ αναρτήσει αυτό το κείμενο σε όσα μέσα αναπαράγεται η εκπομπή του, να το δημοσιοποιήσει στη δική του ραδιοφωνική εκπομπή και να ζητήσει ειλικρινή συγγνώμη από τα παιδιά και εμάς.

Τέλος, σχετικά με το τί μαθαίνουν τα παιδιά μας στα σχολεία τους είναι μία συζήτηση που δεν ταιριάζει σε αυτό το κείμενο και κυρίως αυτές τις ημέρες.

Συνεπεία όλων των ανωτέρω, η Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων εκφράζει τη βαθύτατη λύπη της και οργή για την στάση του κ. Βουλαρίνου και καταγγέλλει τις αρχές δημοσιογραφικής δεοντολογίας, που υπηρετεί ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος και τις οποίες ελπίζουμε να κατακρίνει η διοίκηση του σταθμού και να τοποθετηθεί για το συγκεκριμένο γεγονός στην ίδια μέρα και ώρα που προβάλλεται η εκπομπή του κ. Βουλαρίνου. Σε κάθε άλλη περίπτωση θεωρούμε ότι προσυπογράφει αυτές τις απόψεις...!

Για το Δ.Σ της ΠΕΓΜΚΣ

Ο Πρόεδρος                                                          Η Γεν. Γραμματέας

 Μπενέτος Αντώνης                                                     Στούπα Κατερίνα  

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το σεμινάριο Ειδικής Αγωγής με το χαμηλότερο κόστος από ΑΕΙ - 50 ευρώ εγγραφή έως 27-9

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Ύλη, Προετοιμασία, Ειδικότητες, παλιά θέματα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ για ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ - με μόνο 65 ευρώ εγγραφή

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

κλειστά σχολεία
Κακοκαιρία Elias: Σε ποιες περιοχές θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία αύριο, Τετάρτη
Πώς θα πραγματοποιηθούν τα μαθήματα στα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά λόγω της κακοκαιρίας Elias
Κακοκαιρία Elias: Σε ποιες περιοχές θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία αύριο, Τετάρτη