mathimatika
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Σύμβουλος Εκπαίδευσης xαρακτηρίζει εκπαιδευτικούς ως "κοπρόσκυλα", "κοπρίτες" και "αγράμματους"!

Η Β΄ ΕΛΜΕ Έβρου με ανακοίνωσή της  καταγγέλλει τους “προσβλητικούς χαρακτηρισμούς που έχει χρησιμοποιήσει η νέα Σύμβουλος Εκπαίδευσης Φιλολόγων Ν. Έβρου για μερίδα των εκπαιδευτικών” και ζητά την έκπτωσή της από το αξίωμα του Συμβούλου Εκπαίδευσης και τη διαγραφή της από τον προσωρινό ενιαίο αξιολογικό πίνακα υποψηφίων Διευθυντών σχολικών μονάδων.

Η ανακοίνωση της Β΄ ΕΛΜΕ Έβρου

Θέμα: «Ανακοίνωση – καταγγελία δημόσιων υβριστικών χαρακτηρισμών από στέλεχος εκπαίδευσης»

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι!

Ως Δ.Σ. της Β΄ΕΛΜΕ Έβρου θέλουμε να εκφράσουμε την οργή και την αποδοκιμασία μας για τους ιδιαίτερα προσβλητικούς χαρακτηρισμούς που έχει χρησιμοποιήσει η νέα Σύμβουλος Εκπαίδευσης Φιλολόγων Ν.Έβρου για μερίδα των εκπαιδευτικών.

Συγκεκριμένα, σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εκπαιδευτικοί χαρακτηρίζονται ως «κοπρόσκυλα, κοπρίτες κι αγράμματοι, εθνομηδενιστές και σκοταδιστές», που τους πρέπει «αξιολόγηση και πέταμα».

Οι χαρακτηρισμοί αυτοί είναι απαράδεκτοι, εμπαθείς και ρατσιστικοί. Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν και πολύ περισσότερο σε ένα στέλεχος εκπαίδευσης (που στην παρούσα φάση καλείται από το ΥΠΑΙΘ να αξιολογήσει εκπαιδευτικούς…), να επιδεικνύει τέτοια υβριστική συμπεριφορά και εκφορά λόγου, απέναντι στους συναδέλφους μας εκπαιδευτικούς που καθημερινά μοχθούν για το δημόσιο σχολείο.

Το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό.

Αρμόζει τέτοιου είδους φρασεολογία σε μία Σύμβουλο Εκπαίδευσης;

Με αυτό το μένος θα πορευθεί στη νέα της καριέρα, η νέα αυτή Σχολική Σύμβουλος;

Θεωρούμε πως δεν μπορεί να παραμένει στέλεχος εκπαίδευσης με τέτοιες αφοριστικές, εκφοβιστικές και προσβλητικές απόψεις προς τους συναδέλφους μας.

Ως Δ.Σ. της Β΄ΕΛΜΕ Έβρου με βάση τα παραπάνω, ζητούμε:
 

α) Την άμεση έκπτωσή της από το αξίωμα του Συμβούλου Εκπαίδευσης

β) Τη διαγραφή της από τον προσωρινό ενιαίο αξιολογικό πίνακα υποψηφίων Διευθυντών σχολικών μονάδων.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι!

Η πολεμική πολλών στελεχών εκπαίδευσης, οι απειλές από το υπουργείο, ο εκβιασμός στους νεοδιόριστους συναδέλφους, είναι το επακόλουθο της αντίδρασης του εκπαιδευτικού κινήματος ενάντια στη διάλυση του δημόσιου σχολείου.

Αντιδρούμε στην συνολικότερη κατάσταση στην Παιδεία, στην αντιδραστική αξιολόγηση που στοχεύει στην κατηγοριοποίηση των σχολείων, στους ταξικούς φραγμούς στα παιδιά των λαϊκών οικογενειών και την πλήρη εμπορευματοποίηση της γνώσης.

Να τους απαντήσουμε όπως πρέπει και όπως έχουμε ευθύνη να πράξουμε ως παιδαγωγοί: Με μεγαλύτερη συμμετοχή στους συλλόγους μας και στην απεργία – αποχή από την ατομική αξιολόγηση, με στήριξη των νεοδιόριστων συναδέλφων μας.

Με αγώνα για πραγματική δημόσια δωρεάν Παιδεία, κοιτάζοντας τους μαθητές μας στα μάτια. Παλεύοντας μαζί τους για σύγχρονα και ασφαλή σχολεία, για πραγματική γνώση και όχι δεξιότητες, για σχολείο που να μορφώνει και να μην εξοντώνει.

Με αγώνα αποφασιστικό, συλλογικό και περήφανο για μαζικές προσλήψεις και κάλυψη όλων των κενών με μόνιμους εκπαιδευτικούς, αυξήσεις στους μισθούς, Συλλογικές Συμβάσεις, μείωση του χρόνου συνταξιοδότησης.

Για την πραγματική πρόοδο στην εκπαίδευση, την κοινωνία και τη ζωή μας, όπως πρέπει να είναι με βάση τα επιτεύγματα και τις δυνατότητες της επιστήμης και της τεχνολογίας το 2023.

Για το Δ.Σ.     

Ο Πρόεδρος                                            Ο Γ. Γραμματέας

Κουσινίδης Χαρίλαος                                 Βούλκος Χρήστος
 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Σκάει στην Εκπαίδευση νέα μεγάλη "Βόμβα" για Ιταλικό Πανεπιστήμιο

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

amfitheatro
Πανεπιστημιακή καθηγήτρια κατήγγειλε την τεχνητή νοημοσύνη με άρθρο που έγραψε… η τεχνητή νοημοσύνη
Όταν η Τεχνητή Νοημοσύνη γράφει άρθρα κατά της… Τεχνητής Νοημοσύνης
Πανεπιστημιακή καθηγήτρια κατήγγειλε την τεχνητή νοημοσύνη με άρθρο που έγραψε… η τεχνητή νοημοσύνη
Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού
Έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας: Ξεκινά η καταγραφή των λειτουργικών κενών – Νέα αγωνία για χιλιάδες εκπαιδευτικούς
Οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης καλούνται να ολοκληρώσουν την καταχώριση έως τις 12 Ιουνίου και οι Περιφερειακές Διευθύνσεις έως τις 15...
Έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας: Ξεκινά η καταγραφή των λειτουργικών κενών – Νέα αγωνία για χιλιάδες εκπαιδευτικούς
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ
Χιλιάδες αποχωρήσεις αναπληρωτών: Γιατί εγκαταλείπουν τα σχολεία μέσα στη χρονιά
Οι αναπληρωτές δεν παραιτούνται από το σχολείο· παραιτούνται από την αδυναμία να ζήσουν!
Χιλιάδες αποχωρήσεις αναπληρωτών: Γιατί εγκαταλείπουν τα σχολεία μέσα στη χρονιά
Δέρμα
Νέα γενιά αντικαρκινικών εμβολίων δίνει ελπίδα στους ασθενείς με μελάνωμα
Παρότι οι σύγχρονες θεραπείες έχουν βελτιώσει σημαντικά την πρόγνωση των ασθενών, η πιθανότητα επανεμφάνισης της νόσου παραμένει υψηλή, ιδιαίτερα...
Νέα γενιά αντικαρκινικών εμβολίων δίνει ελπίδα στους ασθενείς με μελάνωμα