φιεστα 4ετιας κ σωτηριου
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την εκδήλωση Κεραμέως σήμερα Δευτέρα 20/2 στις 5μμ στο Μεγαρο Μουσικής (προσυγκέντρωση 4.30μμ στο – πάρκο Ελευθερίας - στο άγαλμα Βενιζέλου)

Σύλλογοι εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (ΣΕΠΕ) και ΕΛΜΕ της Αθήνας ("Αμαρουσίου", "Σωτηρίου", "Φυλής", "Αριστοτέλης", Α΄Αθηνών, Β΄ΕΛΜΕ Αθήνας, ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων κλπ) καθώς και αναπληρωτές και αδιόριστοι εκπαιδευτικοί καλούν σήμερα Δευτέρα 20/2 στις 5μμ συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Μέγαρο Μουσικής, στην εκδήλωση, με θέμα «4 Χρόνια Έργο για την Παιδεία. Αλλαγή Στην Πράξη», που διοργανώνει το γραφείο της υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως.

Η προσυγκέντρωση των σωματείων έχει οριστεί για τις 4.30μμ στο πάρκο Ελευθερίας στο άγαλμα του Βενιζέλου, δίπλα από το Μέγαρο Μουσικής.

Η απόφαση για την κινητοποίηση ελήφθη σε σύσκεψη συντονισμού των εκπαιδευτικών σωματείων την Τετάρτη 15/2 αμέσως μετά τη μεγαλειώδη απεργία και κινητοποίηση στους δρόμους της Αθήνας.

adioristoi

Σύμφωνα με τον Σύλλογο ΠΕ «Αριστοτέλης», οι εκπαιδευτικοί καλούνται να δώσουν μαζικό και μαχητικό παρόν ενάντια στη φιέστα Κεραμέως και Μητσοτάκη και την προσπάθεια διαφήμισης της καταστροφικής αντιεκπαιδευτικής τους πολιτικής της τετραετίας. Όπως αναφέρει στο κάλεσμά του χαρακτηριστικά, «να δείξουμε στην πράξη και να βροντοφωνάξουμε ότι οι εκπαιδευτικοί γύρισαν την πλάτη, δεν υποτάχτηκαν αλλά αντίθετα ακύρωσαν τις προσπάθειες Κεραμέως και κυβέρνησης να επιβάλλουν τις ηλεκτρονικές εκλογές και να παρέμβουν στη λειτουργία των σωματείων, την τηλε-“εκπαίδευση” και την διάλυση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, τις κάμερες στην τάξη, την αυτοαξιολόγηση, τις εξετάσεις PISA».

Να σημειωθεί ότι την περασμένη Τετάρτη, ημέρα πανεκπαιδευτικής πανελλαδικής απεργίας, χιλιάδες εκπαιδευτικοί διαδήλωσαν απαιτώντας «την ανατροπή της αξιολόγησης, της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής και του σχολείου της αγοράς, της ΕΕ και του ΟΟΣΑ», αλλά και της «αντεργατικής πολιτικής της φτώχειας, της ακρίβειας και της απογείωσης της και της εκμετάλλευσης των εργαζόμενων για την κερδοφορία των οικονομικών ελίτ».

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ανατροπές στις αναθέσεις μαθημάτων: Τι αλλάζει για χιλιάδες εκπαιδευτικούς

Οι 20 βασικοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα - Τα ονόματα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αφισα
Φεστιβάλ Ανάνάδειξης Ανάδειξης Εκπαιδευτικού Έργου - 14 & 15 Μαΐου 2026
Διήμερο Φεστιβάλ Ανάδειξης Εκπαιδευτικού Έργου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, 14 & 15 Μαΐου...
Φεστιβάλ Ανάνάδειξης Ανάδειξης Εκπαιδευτικού Έργου - 14 & 15 Μαΐου 2026
molivi221020181221.jpg
ΠΥΣΠΕ Α’ Αθήνας: Αποφάσεις για άδειες, τοποθετήσεις και συνάφειες μεταπτυχιακών
Ολόκληρη η ανακοίνωση των αιρετών της ΔΑΚΕ με όλες τις εγκρίσεις, τις απορρίψεις και τις υπηρεσιακές μεταβολές εκπαιδευτικών
ΠΥΣΠΕ Α’ Αθήνας: Αποφάσεις για άδειες, τοποθετήσεις και συνάφειες μεταπτυχιακών
Νίκος Ανδρουλάκης
«Λάθος του λογιστή μου»: Η απάντηση Ανδρουλάκη για το «χαμένο» 1 εκατ. ευρώ στο Πόθεν Έσχες
Νίκος Ανδρουλάκης για Πόθεν Έσχες: «Τυπική παράλειψη, ο λογιστής μου δεν συμπεριέλαβε καταθέσεις στο εξωτερικό»
«Λάθος του λογιστή μου»: Η απάντηση Ανδρουλάκη για το «χαμένο» 1 εκατ. ευρώ στο Πόθεν Έσχες
Πανελλαδικές - πανελλήνιες εξετάσεις
Πανελλαδικές 2026: Σε λειτουργία οι γραμμές ψυχολογικής υποστήριξης στην Κεντρική Μακεδονία
Πανελλαδικές 2026: Τηλέφωνα ψυχολογικής υποστήριξης για μαθητές και γονείς στην ΠΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας
Πανελλαδικές 2026: Σε λειτουργία οι γραμμές ψυχολογικής υποστήριξης στην Κεντρική Μακεδονία