Βουλή
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME NEWS
Δεν έγινε δεκτή από την κυβέρνηση η τροπολογία του ΚΚΕ για τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών

Απορρίφθηκε από την κυβέρνηση της ΝΔ η τροπολογία του ΚΚΕ για τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών.

Τη Δευτέρα στην Ολομέλεια της Βουλής συζητήθηκε και ψηφίστηκε το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα μουσεία. Στη συζήτηση αυτού του νομοσχεδίου εντάχθηκε και η πρόταση τροπολογίας του ΚΚΕ με θέμα «Μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων δόκιμων εκπαιδευτικών που έχουν συμπληρώσει 2ετή ευδόκιμη δοκιμαστική υπηρεσία».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Δελή τοποθετήθηκε ως εξής:

«Θα κλείσω, κύριε πρόεδρε, με ένα σημαντικό γεγονός με αφορμή και τη δεύτερη τροπολογία που καταθέτει το Κόμμα μας λέγοντας το εξής: Για δέκα, δεκαπέντε χρόνια με μια βαλίτσα στο χέρι γύρισαν τα σχολεία όλης της χώρας, έζησαν το άγχος και την αβεβαιότητα και την αγωνία της αβεβαιότητας πολλοί, νέοι άνθρωποι άλλωστε, στερήθηκαν τις οικογένειές τους και τα παιδιά τους. Κάποια στιγμή, λοιπόν, και μετά από σκληρούς αγώνες 25.000 από αυτούς διορίστηκαν και είπαν "επιτέλους, ανασάναμε". Κι όμως, έρχεται η κυβέρνηση και τι τους λέει; Τους λέει: Δεν μου αρκεί που δουλέψατε τόσα χρόνια στην Εκπαίδευση. Δεν μου αρκεί που διοριστήκατε με τον ΑΣΕΠ. Πρέπει να μας αποδείξετε ξανά και ξανά ότι κάνετε για εκπαιδευτικοί και γι’ αυτό πρέπει να σας κρίνουμε για μία ακόμη φορά με την αντιδραστική αξιολόγηση φυσικά και την αξιολόγηση αυτή την ξεκινάω από εσάς εκβιάζοντάς σας -αυτή είναι η λογική της κυβέρνησης- ώστε αυτή να περάσει μετά και στους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς.

Πρόκειται για αίσχος! Πρόκειται για μια ιταμή πρόκληση της κυβέρνησης!

Μονιμοποιήστε, λοιπόν, τώρα όλους αυτούς τους εκπαιδευτικούς που εσείς άλλωστε διορίσατε. Δεχθείτε και εφαρμόστε την τροπολογία του ΚΚΕ».

Πηγή: 902.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Απολύθηκε αναπληρωτής με Airbnb στο όνομά του - Γιατί θεωρήθηκε «έμπορος»

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Ανακοινώθηκε επίσημα ο 3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με νέα ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αριστοτέλειο-πανεπιστήμιο-θεσσαλονίκη
ΑΠΘ: Στη Σχολή Πολέμου μεταφέρθηκε το πολεμικό συνέδριο κάτω από τις αντιδράσεις των φοιτητών - Κινητοποίηση αύριο στις 9π.μ.
Κινητοποιήσεις φοιτητών ενάντια στο συνέδριο «Οικονομία του Πολέμου»
ΑΠΘ: Στη Σχολή Πολέμου μεταφέρθηκε το πολεμικό συνέδριο κάτω από τις αντιδράσεις των φοιτητών - Κινητοποίηση αύριο στις 9π.μ.