ΥΠΑΙΘ-Κεραμέως
Αυξήσεις μισθών σε δασκάλους, καθηγητές και πανεπιστημιακούς εφόσον ο ελληνικός λαός ανανεώσει την εμπιστοσύνη του στη Νέα Δημοκρατία, προανήγγειλε η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως

Για το αν θα αφορά στους εκπαιδευτικούς και τους πανεπιστημιακούς η εξαγγελθείσθα από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αναμόρφωση του ενιαίου μισθολογίου, μίλησε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».

Η υπουργός επισήμανε ότι επόμενος σταθμός είναι η ενίσχυση των απολαβών των εκπαιδευτικών και πανεπιστημιακών εντός των δημοσιονομικών ορίων της χώρας, σε συνέχεια της σημαντικής ενίσχυσης του ανθρώπινου δυναμικού της εκπαίδευσης με 25.000 μόνιμους διορισμούς στα σχολεία και 2.000 μόνιμους διορισμούς στα ΑΕΙ.

«Έχουμε αυξήσει τις απαιτήσεις στις εκπαιδευτικές δομές της χώρας και οι εκπαιδευτικοί μας θα έπρεπε να αμείβονται υψηλότερα», συμπλήρωσε η Νίκη Κεραμέως, τονίζοντας πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη αναφερθεί στο γεγονός ότι, αν η πρώτη τετραετία της διακυβέρνησής του ήταν εστιασμένη σε μεγάλο βαθμό στις μειώσεις φόρων, η δεύτερη -εφόσον ο ελληνικός λαός ανανεώσει την εμπιστοσύνη του σε εμάς- θα επικεντρωθεί σε καλύτερες απολαβές στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Η ερώτηση του δημοσιογράφου και η απάντηση της υπουργού Παιδείας

Ερώτηση: Η αναμόρφωση του μισθολογίου στο Δημόσιο που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός θα αφορά και τους εκπαιδευτικούς και τους πανεπιστημιακούς;

Ν. Κεραμέως: Ναι. Ο πρωθυπουργός έχει ήδη αναφερθεί στο γεγονός ότι, αν η πρώτη τετραετία της διακυβέρνησής του ήταν εστιασμένη σε μεγάλο βαθμό στις μειώσεις φόρων, η δεύτερη -εφόσον ο ελληνικός λαός ανανεώσει την εμπιστοσύνη του σε εμάς- θα επικεντρωθεί σε καλύτερες απολαβές στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Εχουμε αυξήσει τις απαιτήσεις στις εκπαιδευτικές δομές της χώρας και οι εκπαιδευτικοί μας θα έπρεπε να αμείβονται υψη-λότερα. Συνεπώς σε συνέχεια σημαντικής ενίσχυσης του ανθρώπινου δυναμικού της εκπαίδευσης με 25.000 μόνιμους διορισμούς στα σχολεία και 2.000 μόνιμους διορισμούς στα ΑΕΙ επόμενος σταθμός είναι η ενίσχυση των απολαβών τους εντός των δημοσιονομικών ορίων της χώρας.

Κεραμέως: Τι είπε για τους μόνιμους διορισμούς το 2023

Στη συνέχεια, η Νίκη Κεραμέως απάντησε σε ερώτηση αν προγραμματίζονται νέοι μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών το 2023:

«Όπως είναι γνωστό κατά τη διάρκεια εκλογικών διαδικασιών δεν επιτρέπεται να γίνονται διορισμοί. Αναλόγως του χρόνου κατά τον οποίο θα ολοκληρωθεί η εκλογική διαδικασία και εφόσον δοθεί εκ νέου εντολή στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο στόχος είναι άμεσα να συνεχιστούν οι διορισμοί και να απομακρυνθούμε από τη στρεβλή εφαρμογή του καθεστώτος των αναπληρωτών δηλαδή οι αναπληρωτές να καλύπτουν μόνο έκτακτες ανάγκες όπως ατυχήματα ασθένειες εγκυμοσύνες».

 

Επιπλέον, ανέφερε πως τα τελευταία τριάμισι χρόνια, παρά τις έκτακτες κρίσεις που αντιμετώπισε η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, πραγματοποιήθηκαν 25.000 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών εκ των οποίων οι 6.000 στην Ειδική Αγωγή, οι πρώτοι στην ιστορία της χώρας μέσω ΑΣΕΠ, έπειτα από 12 χρόνια στα οποία  που δεν είχε γίνει κανένας διορισμός στην εκπαίδευση.

Η ερώτηση του δημοσιογράφου και η απάντηση της υπουργού Παιδείας

Ερώτηση: Προγραμματίζετε νέους διορισμούς δασκάλων και καθηγητών εντός του 2023;

Ν. Κερααμέως: Τα τελευταία τριάμισι χρόνια παρά τις έκτακτες κρίσεις που αντιμετωπίσαμε αρχής γενομένης από την πανδημία επί κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη πραγματοποιήσαμε έπειτα από 12 συναπτά έτη που δεν είχε γίνει κανένας διορισμός στα σχολεία 25.000 μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών εκ των οποίων οι 6.000 στην Ειδική Αγωγή οι πρώτοι στην ιστορία της χώρας μέσω ΑΣΕΠ. Οπως είναι γνωστό κατά τη διάρκεια εκλογικών διαδικασιών δεν επιτρέπεται να γίνονται διορισμοί Αναλόγως του χρόνου κατά τον οποίο θα ολοκληρωθεί η εκλογική διαδικασία και εφόσον δοθεί εκ νέου εντολή στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο στόχος είναι άμεσα να συνεχιστούν οι διορισμοί και να απομακρυνθούμε από τη στρεβλή εφαρμογή του καθεστώτος των αναπληρωτών δηλαδή οι αναπληρωτές να καλύπτουν μόνο έκτακτες ανάγκες όπως ατυχήματα ασθένειες εγκυμοσύνες.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 20/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα