ΥΠΑΙΘ-Κεραμέως
Αυξήσεις μισθών σε δασκάλους, καθηγητές και πανεπιστημιακούς εφόσον ο ελληνικός λαός ανανεώσει την εμπιστοσύνη του στη Νέα Δημοκρατία, προανήγγειλε η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως

Για το αν θα αφορά στους εκπαιδευτικούς και τους πανεπιστημιακούς η εξαγγελθείσθα από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αναμόρφωση του ενιαίου μισθολογίου, μίλησε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».

Η υπουργός επισήμανε ότι επόμενος σταθμός είναι η ενίσχυση των απολαβών των εκπαιδευτικών και πανεπιστημιακών εντός των δημοσιονομικών ορίων της χώρας, σε συνέχεια της σημαντικής ενίσχυσης του ανθρώπινου δυναμικού της εκπαίδευσης με 25.000 μόνιμους διορισμούς στα σχολεία και 2.000 μόνιμους διορισμούς στα ΑΕΙ.

«Έχουμε αυξήσει τις απαιτήσεις στις εκπαιδευτικές δομές της χώρας και οι εκπαιδευτικοί μας θα έπρεπε να αμείβονται υψηλότερα», συμπλήρωσε η Νίκη Κεραμέως, τονίζοντας πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη αναφερθεί στο γεγονός ότι, αν η πρώτη τετραετία της διακυβέρνησής του ήταν εστιασμένη σε μεγάλο βαθμό στις μειώσεις φόρων, η δεύτερη -εφόσον ο ελληνικός λαός ανανεώσει την εμπιστοσύνη του σε εμάς- θα επικεντρωθεί σε καλύτερες απολαβές στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Η ερώτηση του δημοσιογράφου και η απάντηση της υπουργού Παιδείας

Ερώτηση: Η αναμόρφωση του μισθολογίου στο Δημόσιο που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός θα αφορά και τους εκπαιδευτικούς και τους πανεπιστημιακούς;

Ν. Κεραμέως: Ναι. Ο πρωθυπουργός έχει ήδη αναφερθεί στο γεγονός ότι, αν η πρώτη τετραετία της διακυβέρνησής του ήταν εστιασμένη σε μεγάλο βαθμό στις μειώσεις φόρων, η δεύτερη -εφόσον ο ελληνικός λαός ανανεώσει την εμπιστοσύνη του σε εμάς- θα επικεντρωθεί σε καλύτερες απολαβές στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Εχουμε αυξήσει τις απαιτήσεις στις εκπαιδευτικές δομές της χώρας και οι εκπαιδευτικοί μας θα έπρεπε να αμείβονται υψη-λότερα. Συνεπώς σε συνέχεια σημαντικής ενίσχυσης του ανθρώπινου δυναμικού της εκπαίδευσης με 25.000 μόνιμους διορισμούς στα σχολεία και 2.000 μόνιμους διορισμούς στα ΑΕΙ επόμενος σταθμός είναι η ενίσχυση των απολαβών τους εντός των δημοσιονομικών ορίων της χώρας.

Κεραμέως: Τι είπε για τους μόνιμους διορισμούς το 2023

Στη συνέχεια, η Νίκη Κεραμέως απάντησε σε ερώτηση αν προγραμματίζονται νέοι μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών το 2023:

«Όπως είναι γνωστό κατά τη διάρκεια εκλογικών διαδικασιών δεν επιτρέπεται να γίνονται διορισμοί. Αναλόγως του χρόνου κατά τον οποίο θα ολοκληρωθεί η εκλογική διαδικασία και εφόσον δοθεί εκ νέου εντολή στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο στόχος είναι άμεσα να συνεχιστούν οι διορισμοί και να απομακρυνθούμε από τη στρεβλή εφαρμογή του καθεστώτος των αναπληρωτών δηλαδή οι αναπληρωτές να καλύπτουν μόνο έκτακτες ανάγκες όπως ατυχήματα ασθένειες εγκυμοσύνες».

 

Επιπλέον, ανέφερε πως τα τελευταία τριάμισι χρόνια, παρά τις έκτακτες κρίσεις που αντιμετώπισε η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, πραγματοποιήθηκαν 25.000 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών εκ των οποίων οι 6.000 στην Ειδική Αγωγή, οι πρώτοι στην ιστορία της χώρας μέσω ΑΣΕΠ, έπειτα από 12 χρόνια στα οποία  που δεν είχε γίνει κανένας διορισμός στην εκπαίδευση.

Η ερώτηση του δημοσιογράφου και η απάντηση της υπουργού Παιδείας

Ερώτηση: Προγραμματίζετε νέους διορισμούς δασκάλων και καθηγητών εντός του 2023;

Ν. Κερααμέως: Τα τελευταία τριάμισι χρόνια παρά τις έκτακτες κρίσεις που αντιμετωπίσαμε αρχής γενομένης από την πανδημία επί κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη πραγματοποιήσαμε έπειτα από 12 συναπτά έτη που δεν είχε γίνει κανένας διορισμός στα σχολεία 25.000 μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών εκ των οποίων οι 6.000 στην Ειδική Αγωγή οι πρώτοι στην ιστορία της χώρας μέσω ΑΣΕΠ. Οπως είναι γνωστό κατά τη διάρκεια εκλογικών διαδικασιών δεν επιτρέπεται να γίνονται διορισμοί Αναλόγως του χρόνου κατά τον οποίο θα ολοκληρωθεί η εκλογική διαδικασία και εφόσον δοθεί εκ νέου εντολή στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο στόχος είναι άμεσα να συνεχιστούν οι διορισμοί και να απομακρυνθούμε από τη στρεβλή εφαρμογή του καθεστώτος των αναπληρωτών δηλαδή οι αναπληρωτές να καλύπτουν μόνο έκτακτες ανάγκες όπως ατυχήματα ασθένειες εγκυμοσύνες.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πόσες μέρες μαθημάτων απομένουν στα Γυμνάσια και τα Λύκεια - Ο προγραμματισμός

Προκηρύξεις Εκπαιδευτικών: Προλάβετε 11 μόρια ΠΡΙΝ τις ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ  ΑΙΤΗΣΕΙΣ στον ΟΠΣΥΔ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 12 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΒΑΝΑ
Είναι η Βάνα Νικολαΐδου Κυριανίδου το ακαδημαϊκό "ανάλογο" του Άρη Πορτοσάλτε;
Οι φοιτητές αντιπαρατίθενται με τα πενιχρά τους μέσα, η υβρίστρια- καθηγήτρια χέρι-χέρι  με το γνωστό πολιτικό και μηντιακό σύστημα στο οποίο...
Είναι η Βάνα Νικολαΐδου Κυριανίδου το ακαδημαϊκό "ανάλογο" του Άρη Πορτοσάλτε;