columbia κεραμεως
Πανεπιστήμιο Columbia: Ποιος θα είναι ο χρηματοδότης του διεθνούς κέντρου έρευνας που θα ιδρύσει στη χώρα;

Αφού έβαλε σε τάξη τα Ελληνικά ΑΕΙ  η κ.Κεραμέως επιστρέφει στη μεγάλη της αδυναμία, τα αμερικανικά Πανεπιστήμια που ήρθαν για συνεργασίες με Ελληνικά, και κυρίως το αγαπημένο -και του Πρωθυπουργού- πανεπιστήμιο Columbia, το οποίο ιδρύει στη χώρα Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης.

Παρότι λοιπόν αυτό έχει ανακοινωθεί από τον περασμένο Νοέμβριο, η κ.Κεραμέως είπε σήμερα να το επαναλάβει (εκλογές έρχονται εξάλλου) με αφορμή μια τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των Διοικήσεων των ελληνικών Πανεπιστημίων, της εκτελεστικής αντιπροέδρου του Columbia Global Wafaa El-Sadr και Επικεφαλής των Σχολών του αμερικανικού ιδρύματος, χωρίς να υπάρχει κάτι πραγματικά νεότερο. Να σημειώσουμε πάντως ότι ουδείς έχει ξεκαθαρίσει ποιος θα είναι ο χρηματοδότης του διεθνούς κέντρου έρευνας. Υπάρχουν παραδείγματα (στην Ασία κυρίως, Σιγκαπούρη και αλλού) που μάς κάνουν από επιφυλακτικούς έως και καχύποπτους, καθώς πολλά από αυτά τα κέντρα ιδρύθηκαν με χρηματοδότηση της χώρας υποδοχής. Σύμφωνα λοιπόν με σημερινή ανακοίνωση του ΥΠΑΙΘ:

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι διαδικασίες για την ίδρυση του Διεθνούς Κέντρου Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Columbia στην Αθήνα (Athens Columbia Global Centre - ACGC).

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των Διοικήσεων των ελληνικών Πανεπιστημίων, της εκτελεστικής αντιπροέδρου του Columbia Global Wafaa El-Sadr και Επικεφαλής των Σχολών του αμερικανικού ιδρύματος. Στόχος της τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου Columbia ήταν η συνεργασία με τα ελληνικά ΑΕΙ στο πλαίσιο της λειτουργίας του Athens Columbia Global Center (ACGC) και ειδικότερα η ανταλλαγή απόψεων για τα επιστημονικά πεδία στα οποία θα ήταν ωφέλιμη η δράση του ACGC.

Η ίδρυση Διεθνούς Κέντρου Εκπαίδευσης του κορυφαίου πανεπιστημίου Columbia της Νέας Υόρκης στην Αθήνα ανακοινώθηκε κατά την επίσκεψη εκπροσώπων από 30 κορυφαία Πανεπιστήμια των ΗΠΑ στην Ελλάδα για τη συμμετοχή τους στη Σύνοδο «Φάρος 2022: Ελληνοαμερικανική Συνεργασία στον τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης/Pharos Summit 2022: Greek-US Collaboration in Higher Education», που διοργάνωσε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Το Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης του Columbia αναμένεται να υποδεχθεί τους πρώτους φοιτητές εντός του 2023, με στόχο να εμπλουτίσει το διδακτικό, επιστημονικό και ερευνητικό έργο που εξελίσσεται στη χώρα μας, σε ώσμωση με τα ελληνικά ΑΕΙ και την ελληνική πανεπιστημιακή κοινότητα.

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, κατά την τοποθέτησή της, εξέφρασε την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι οι προσπάθειες για διεθνοποίηση των ελληνικών πανεπιστημίων παίρνουν «σάρκα και οστά», σημειώνοντας την σημασία της συνεργασίας του κορυφαίου αμερικανικού πανεπιστημιακού ιδρύματος με τα ελληνικά πανεπιστήμια. «Το Columbia βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των πανεπιστημίων εξωτερικού που πρωτοστατούν στις συνεργασίες με τα εξαιρετικά δικά μας πανεπιστήμια με επτά καινούριες συνεργασίες τα τελευταία χρόνια, για παράδειγμα με το νέο διπλό πρόγραμμα σπουδών με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, και τώρα με την ίδρυση του Διεθνούς Κέντρου Εκπαίδευσης στην Αθήνα». «Πιστεύω ότι οι φοιτητές, καθηγητές, ερευνητές μας έχουν πολλά να αποκομίσουν από τη διάδραση με τους ομολόγους τους από το Columbia, όπως επίσης και οι του Columbia από την ενασχόλησή τους με το ελληνικό ακαδημαϊκό γίγνεσθαι. Είμαι βέβαιη ότι το Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης Columbia θα λειτουργήσει στην Ελλάδα με μεγάλη επιτυχία, ωφελώντας αμφότερες τις ακαδημαϊκές κοινότητες», κατέληξε η κ. Κεραμέως.

Οι Έλληνες Πρυτάνεις και οι Αμερικανοί Eπικεφαλής των Σχολών του Columbia εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για τις επερχόμενες συνεργασίες και για τις προοπτικές που ανοίγονται για τις δύο ακαδημαϊκές κοινότητες.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ipourgeio_paideias
Διαμαρτυρία για κάλεσμα μελών ΕΕΠ και ΕΒΠ για επιτηρητές και την άμεση αντικατάσταση τους από εκπαιδευτικούς
«Θα πρέπει άμεσα να εξαιρεθούν τα μέλη ΕΕΠ και ΕΒΠ που έχουν οριστεί από τις Δ.Δ.Ε. και να αντικατασταθούν με καθηγητές όπως αναφέρει η εγκύκλιος»
Διαμαρτυρία για κάλεσμα μελών ΕΕΠ και ΕΒΠ για επιτηρητές και την άμεση αντικατάσταση τους από εκπαιδευτικούς
ypoyrgeio paideias
Υπουργείο Παιδείας: Οριστικοί πίνακες αναπληρωτών και κατανομή μόνιμων διορισμών
Ερευνάται η πιθανότητα να γίνουν πρόσθετες μεταθέσεις στα νέα οργανικά κενά (αν αυτά συσταθούν), με αποτέλεσμα να επηρεαστούν οι διορισμοί. Σε κάθε...
Υπουργείο Παιδείας: Οριστικοί πίνακες αναπληρωτών και κατανομή μόνιμων διορισμών
τέμπη
Τέμπη: Νέα αποκάλυψη σοκ- Bρέθηκε οστό θύματος στο ιδιωτικό οικόπεδο που έριξαν τα μπάζα
Tρία ακόμα οστά που εντοπίστηκαν επίσης κατά τη διαλογή χωμάτων θα εξεταστούν άμεσα από ειδικό (ανθρωπολόγο), αφού -σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις...
Τέμπη: Νέα αποκάλυψη σοκ- Bρέθηκε οστό θύματος στο ιδιωτικό οικόπεδο που έριξαν τα μπάζα
foto-molivia-xromata-ekpaideusi.jpg
Μετά τις 20 Ιουνίου ανακοινώνονται οι μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών
“Υπάρχει πρόθεση, γίνονται προσπάθειες, εξαρτώνται από άλλους φορείς και παράγοντες, δεν ξέρουμε πόσες, δεν ξέρουμε πότε”. Διάχυτη η αίσθηση πως “…...
Μετά τις 20 Ιουνίου ανακοινώνονται οι μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών