κιμωλια
Μεταβατικές διατάξεις για τις δομές και τα στελέχη της δημόσιας πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Στην πρόσφατη τροπολογία Κεραμέως (ν. 5014/2023 του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών  με τα άρθρα-διατάξεις της πολυτροπολογίας της  Υπουργού Παιδείας), για να επιταχυνθεί η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και ειδικά των νεοδιόριστων, προβλέπεται ότι Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης θα είναι αυτός που θα έχει την ευθύνη του προγραμματισμού των αξιολογήσεων στη θέση Περιφερειακών Εποπτών και  Εποπτών Ποιότητας Εκπαίδευσης.

Σε συνεργασία με τον Διευθυντή Εκπαίδευσης, που ήδη είχε την ευθύνη, θα φτιάχνει τις λίστες των εκπαιδευτικών που θα έχουν προτεραιότητα στην αξιολόγηση.

Το σχετικό εδάφιο στην τροπολογία ορίζει ότι: “Μέχρι την επιλογή και τοποθέτηση των Περιφερειακών Εποπτών Ποιότητας της Εκπαίδευσης και των Εποπτών Ποιότητας της Εκπαίδευσης, την ευθύνη του προγραμματισμού των αξιολογήσεων έχει ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης, ενώ ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης υποβάλλει στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ετήσιο προγραμματισμό στην περιοχή ευθύνης του.” (Άρθρο 57 του ν. 5054/2023 " Μεταβατικές διατάξεις για τις δομές και τα στελέχη της δημόσιας πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης - Τροποποίηση άρθρου 231 ν. 4823/2021")

 

Τι έχει αλλάξει με την τροπολογία

Στο Ν. 4823/2021 για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών αναφερόταν: «Την ευθύνη του προγραμματισμού των αξιολογήσεων έχουν ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης και ο Περιφερειακός Επόπτης Ποιότητας της Εκπαίδευσης. Ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σε συνεργασία με τον Επόπτη Ποιότητας της Εκπαίδευσης, υποβάλλουν στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ετήσιο προγραμματισμό των αξιολογήσεων στην περιοχή ευθύνης τους».

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πως να χάσετε λίπος από την κοιλιά: Μια γρήγορη και αποτελεσματική δίαιτα και προπαντός υγιεινή

Παν.Αιγαίου - GoLearn: 12 Ιουνίου ξεκινούν τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια εκπαιδευτικών

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα