koptsis
Στις καλένδες οι μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών το 2023; Τι ανέφερε ο γ.γ του ΥΠΑΙΘ για μόνιμους διορισμούς και νέο σύστημα διορισμών

Ούτε επιβεβαιώθηκαν, ούτε αποκλείστηκαν οι μόνιμοι διορισμοί για το 2023 από τον γ.γ του ΥΠΑΙΘ, όπως ενημερώνει η Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας (ΠΕΑΔ) η οποία πραγματοποίησε χθες συνάντηση με τον Αλέξανδρο Κόπτση για τα τρέχοντα ζητήματα της εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με την ΠΕΑΔ, στο γενικό γραμματέα τέθηκαν σημαντικά ερωτήματα που απασχολούν τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, σχετικά με τους μόνιμους διορισμούς για το 2023, το νομοσχέδιο με τα νέα κριτήρια επιλογής εκπαιδευτικών, την ίδρυση νέων οργανικών θέσεων κ.α.

Οι απαντήσεις που δόθηκαν από τον κο Κόπτση ήταν οι εξής:

● Οι μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών το 2023 δεν επιβεβαιώθηκαν ούτε και αποκλείστηκαν.

Δεν θα ψηφιστεί νομοσχέδιο πριν τις εκλογές, που να τροποποιεί τα κριτήρια επιλογής εκπαιδευτικών.

Υπάρχουν σχέδια αλλαγής συστήματος επιλογής εκπαιδευτικών, αλλά δεν έχουν καταλήξει ακόμα σε κάποιο συγκεκριμένο. Όταν αυτό συμβεί, θα περάσει πρώτα από διαβούλευση.

● Η επικαιροποίηση των οργανικών θέσεων ανά ειδικότητα βρίσκεται σε κατάσταση επεξεργασίας.

● Υποστηρίχθηκε πως τα οργανικά κενά της Δευτεροβάθμιας έχουν καλυφθεί πλήρως με τους τελευταίους διορισμούς και πως τα χιλιάδες κενά που εμφανίστηκαν στην Α΄ φάση αναπληρωτών ήταν όλα λειτουργικά (άδειες, αποσπάσεις μονίμων).

Η ΠΕΑΔ, όπως υπογραμμίζει, προέβαλε πολλές αντιρρήσεις σχετικά με τα λεγόμενα του Γενικού Γραμματέα, πρότεινε αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των οργανικών κενών και ζήτησε τη δημοσιοποίηση των πινάκων Α, Β, Γ για κάθε περιοχή μετάθεσης, βάσει των οποίων προσδιορίζονται τα οργανικά κενά, όπως και επίσημη ανάρτηση του αριθμού των συντάξεων ανά ειδικότητα.

Επίσης, τονίστηκε η ανάγκη να ικανοποιηθεί πλήρως η Δευτεροβάθμια, καθώς οι ανάγκες το επιβάλλουν. Τέλος, εκφράστηκε η έντονη δυσαρέσκεια και μεγάλη αντίθεση των εκπαιδευτικών απέναντι σε σχέδια εφαρμογής γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Αυτός είναι ο δημοσιογράφος που εκβίαζε την Ζέττα Μακρή - Πώς παγιδεύτηκε

750 ευρώ  σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

tilepaixnidi
Τα πιο αξέχαστα τηλεπαιχνίδια της ελληνικής τηλεόρασης
Η ελληνική τηλεόραση έχει φιλοξενήσει στο πέρασμα των δεκαετιών πλήθος τηλεπαιχνιδιών που κατάφεραν να μείνουν χαραγμένα στη μνήμη του κοινού.
Τα πιο αξέχαστα τηλεπαιχνίδια της ελληνικής τηλεόρασης
jim rogers
Η λεπτομέρεια που οδήγησε στη διάγνωση άνοιας ενός 55χρονου άνδρα
Η σημασία της προσεκτικής παρατήρησης και της έγκαιρης διάγνωσης φάνηκε μέσα από την ιστορία ενός 55χρονου άνδρα που ζει στην Αυστραλία.
Η λεπτομέρεια που οδήγησε στη διάγνωση άνοιας ενός 55χρονου άνδρα