sxoleia xalandri
Πάνω από 7,5 εκατ. ευρώ για την ενεργειακή αναβαθμιση 21 σχολείων στους δήμους Αγ. Παρασκευής, Γλυφάδας, Κρωπίας, Μεταμόρφωσης και Κορυδαλλού

Έργα ενεργειακής αναβάθμισης σε 21 σχολεία πέντε δήμων - Αγ. Παρασκευής, Γλυφάδας, Κρωπίας, Μεταμόρφωσης και Κορυδαλλού - αρμοδιότητας των Κτιριακών Υποδομών (ΚτΥπ Α.Ε) δρομολογήθηκαν με την υπογραφή των πράξεων ένταξής τους στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Αττική 2014-2020" από τον περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 7,5 εκ. ευρώ και έρχεται να προστεθεί στα 6 εκ. που θα διατεθούν για την ενεργειακή αναβάθμιση σε 14 σχολεία των δήμων Φυλής, Αγ. Βαρβάρας και Καισαριανής, μετά τις υπογραφές των πράξεών ένταξης στο ΠΕΠ από τον περιφερειάρχη.

Παρόντες στην τελετή υπογραφών, ήταν ο πρόεδρος Τ. Κατσίπος και στελέχη της ΚτΥπ ΑΕ, οι δήμαρχοι Αγ. Παρασκευής Β. Ζορμπάς, Γλυφάδας Γ. Παπανικολάου, Κρωπίας Δ. Κιούσης, Μεταμόρφωσης Στ. Σαραούδας και Κορυδαλλού Ν. Χουρσαλάς, οι αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Λ. Κεφαλογιάννη, Πειραιά Στ. Αντωνάκου, Νοτίου Τομέα Αθηνών Δ. Νάνου και Ανατολικής Αττικής Αθ. Αυγερινός, καθώς και ο προϊστάμενος της διαχειριστικής αρχής της Περιφέρειας Δ. Δρόσης.

Τα έργα ενεργειακής αναβάθμισης αφορούν:

Στο 3Ο Δ.Σ Γλυφάδας

Στο 3ο ΝΓ, 4ο ΔΣ, 4ο και 5Ο ΔΣ, 9Ο ΔΣ, 5ο Γυμνάσιο, 7o Γυμνάσιο, 3ο - 4ο και 5ο Λύκειο, 1ο και 25ο ΝΓ Κορυδαλλού

Στο 1ο Γυμνάσιο, 2ο Γυμνάσιο και 1ο Λύκειο Κρωπίας

Στο 3ο ΔΣ, 4Ο ΔΣ και 5ο Χέλμειο ΔΣ Αγίας Παρασκευής

Στο 2ο και 3ο ΔΣ Μεταμόρφωσης.

Ο κ. Πατούλης σε δηλώσεις του, εξήρε την συνεργασία με τα στελέχη της ΚΤΥΠ, τους δημάρχους και τα στελέχη της διαχειριστικής αρχής της Περιφέρειας, για τη συστηματική προσπάθεια που καταβάλλουν σε αυτόν τον τομέα.

«Πρώτη φορά γίνονται τόσα πολλά έργα κατασκευής αλλά και αναβάθμισης σχολικών υποδομών στην Αττική» ανέφερε ο κ. Πατούλης, και πρόσθεσε πως αυτά τα έργα είναι «η δική μας έμπρακτη απάντηση στα επίκαιρα ζητήματα της κλιματικής κρίσης, αλλά και της εξοικονόμησης ενέργειας».

«Εμείς θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στη νέα γενιά, έχοντας ως βασικό μας γνώμονα να αποκτούν τα παιδιά μας γνώσεις σ' ένα ασφαλές και σύγχρονο σχολικό περιβάλλον. Σ΄αυτό το πλαίσιο και αξιοποιώντας πόρους του ΕΣΠΑ, εγκαινιάζουμε συνεχώς νέα σχολεία σε όλη την Αττική, ενώ παράλληλα πραγματοποιούμε παρεμβάσεις με ισχυρό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, σε σχολικές υποδομές. Δεν σταματάμε όμως εδώ, αυτή είναι μόνο η αρχή, θα συνεχίσουμε με τους ίδιους ρυθμούς» τόνισε.

Κλείνοντας και αναφερόμενος στο ΠΕΠ Αττικής, σημείωσε πως έχει συνεισφέρει σημαντικά στην ανακαίνιση, επέκταση και εκσυγχρονισμό των κτιριακών σχολικών υποδομών της Αττικής, κάνοντας πράξη το όραμα της διοίκησης για μια νέα εικόνα στα σχολεία μας. «Τίποτε δεν πρέπει να θεωρείται αυτονόητο, αλλά ως αποτέλεσμα στρατηγικού σχεδιασμού και σκληρής δουλειάς. Αυτό αποτυπώνεται και στο γεγονός ότι η Περιφέρεια Αττικής κατακτά την πρωτιά στην απορρόφηση κονδυλιών από το ΕΣΠΑ, κάτι που είμαστε έτοιμοι να κάνουμε και κατά την νέα προγραμματική περίοδο», επισήμανε ο κ.Πατουλης.

Ο πρόεδρος της ΚτΥπ Α.Ε., Τ. Κατσίπος, αναφερόμενος στο υψηλό αριθμό των σχολείων στα οποία θα πραγματοποιηθεί η ενεργειακή αναβάθμιση μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική 2014-2020», επίσημανε ότι«η ειλικρινής προσπάθεια της Περιφέρειας και της «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» για πιο ωφέλιμα σχολεία, αποδίδει εξαιρετικό έργο, πάντα με την στήριξη του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, και χαίρομαι που έχουμε δεσμευτεί αμφότεροι να προσπαθούμε πάντα για τα βέλτιστα, και αυτό επιβεβαιώνεται στην πράξη. Κοινή προσπάθεια, κοινή χαρά που συμβάλλουμε σε ένα έργο, που τελικό αποδέκτη έχει το σημαντικότερο κομμάτι της κοινωνίας μας, τους μαθητές μας, τα παιδιά μας».

Από την πλευρά τους, οι δήμαρχοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους, επισημαίνοντας ότι με σχέδιο και επιμονή επιλύονται αιτήματα τα οποία ήταν σε εκκρεμότητα εδώ και χρόνια.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο Πανεπιστημιακό Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ΜΟΝΟ 50Є εγγραφή (Αιτήσεις ως 8-12)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ σε ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ και Παν.Λευκωσίας μέσω alfavita.gr ΕΔΩ

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

pierrakakis
Κυριάκος Πιερρακάκης: Υπογράφουμε τη Σύμβαση της Λισαβόνας για την διασύνδεση ΑΕΙ διαφορετικών χωρών
Δυνατότητα διασύνδεσης ΑΕΙ διαφορετικών χωρών, την αναγνώριση σπουδών μεταξύ των ιδρυμάτων αυτών και την απόδοση πτυχίων σε φοιτητές που ξεκινούν τη...
Κυριάκος Πιερρακάκης: Υπογράφουμε τη Σύμβαση της Λισαβόνας για την διασύνδεση ΑΕΙ διαφορετικών χωρών
lazopouloss.jpg
Λαζόπουλος για Νέα Αριστερά: «Αυτοί οι ομπρελάτοι… Αχτσιόγλου και Χαρίτσης αποφάσισαν να κάνουν κωμωδία χειμωνιάτικα;»
«Τώρα είναι αναγκασμένοι να λένε τα αντίθετα από αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Άρα, με ποιον θα πάνε; Με το ΠΑΣΟΚ; Με το ΚΚΕ; Με τη Νέα Δημοκρατία;»
Λαζόπουλος για Νέα Αριστερά: «Αυτοί οι ομπρελάτοι… Αχτσιόγλου και Χαρίτσης αποφάσισαν να κάνουν κωμωδία χειμωνιάτικα;»