Αναπληρωτές: Νέα ενημέρωση για ειδική πρόσκληση, άδειες, διορισμούς
Ενημερωτικό σημείωμα για τα τρέχοντα ζητήματα της εκπαίδευσης

Δικαίωμα αίτησης στην ειδική πρόσκληση πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών  που αναμένεται, και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠθα έχουν ΟΛΟΙ οι εκπαιδευτικοί που βρίσκονται στους οριστικούς πίνακες και δεν εργάζονται ήδη σε σχολεία, αναφέρει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αναπληρωτών Δασκάλων (ΠΑΣΑΔ) σε ενημέρωσή του προς τους εκπαιδευτικούς.

Επίσης ο ΠΑΣΑΔ αναφέρει ότι η προκήρυξη της Γενικής αναμένεται τέλος Ιανουαρίου όπως την προηγούμενη φορά (Προκήρυξη 1ΓΕ/2019, Προθεσμία αιτήσεων 15/01-03/02), ενώ το ζήτημα της άδειας ανατροφής αναπληρωτών, απαιτεί συνεργασία των Υπουργείων Εργασίας, Εσωτερικών και Παιδείας για να δοθεί λύση...

Αναλτικά η ενημέρωση από τον ΠΑΣΑΔ

Μετά από συναντήσεις που είχαμε με τα αρμόδια τμήματα του Υπουργείου ενημερώνουμε για τα εξής, όπως μας μεταφέρθηκαν:

Ειδική Πρόσκληση:

Η φετινή Ειδική Πρόσκληση αναμένεται να έχει πληθώρα κενών, δεδομένου ότι δεν έχουν καλυφθεί αρκετές πιστώσεις σε προηγούμενες φάσεις, καθώς οι εναπομείναντες στους πίνακες συνάδελφοι δεν είχαν δηλώσει όλες τις περιοχές.

Για αυτόν τον λόγο, δικαίωμα αίτησης στην ειδική πρόσκληση θα έχουν ΟΛΟΙ οι εκπαιδευτικοί που βρίσκονται στους οριστικούς πίνακες και δεν εργάζονται ήδη σε σχολεία. Θα τους δοθεί η δυνατότητα να επιλέξουν όλα τα σχολεία και τις περιοχές, ανεξάρτητα από το αν οι περιοχές αυτές είχαν δηλωθεί στην αρχική τους δήλωση, τον Αύγουστο. Επιπρόσθετα, όσοι έχουν απενεργοποιήσει τη φετινή τους δήλωση ή/και δεν έκαναν ποτέ δήλωση τον Αύγουστο, θα έχουν το δικαίωμα να δηλώσουν ΚΑΝΟΝΙΚΑ στα πλαίσια της Ειδικής Πρόσκλησης.

*Όσοι άντρες συνάδελφοι είναι στους πίνακες και πρόσφατα απολύθηκαν από τον στρατό, ας το δηλώσουν στο ΟΠΣΥΔ, ώστε να μην τους προσπεράσει ξανά το σύστημα και να προσληφθούν.

Άδειες αναπληρωτών:

Μετά και την πρόσφατη εγκύκλιο του Υπ. Εργασίας για την άδεια ανατροφής στον ιδιωτικό τομέα από 6 σε 9 μήνες, απευθύναμε ερώτημα στο τμήμα αδειών για το αν θα επηρεάσει και τις γυναίκες αναπληρώτριες. Επίσης, ρωτήσαμε για κάθε είδους άδεια (αναρρωτική, covid κλπ) που υστερούμε των μόνιμων συναδέλφων μας.

Η απάντηση που λάβαμε είναι ότι οι αναπληρωτές εργαζόμαστε με σύμβαση ΙΔΟΧ (Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου) στο δημόσιο και ως εκ τούτου, δυστυχώς, δεν μπορούμε να λάβουμε την άδεια των μόνιμων, αλλά ούτε και του ιδιωτικού τομέα. Αυτό δεν είναι θέμα του Υπ. Παιδείας αποκλειστικά, αλλά απαιτεί συνεργασία των Υπουργείων Εργασίας, Εσωτερικών και Παιδείας για να δοθεί λύση στο ζήτημα. Ωστόσο, δεδομένου πως δεν είναι μόνο οι αναπληρωτές "όμηροι" της συγκεκριμένης διάταξης, αλλά κάθε εργαζόμενος ΙΔΟΧ που εργάζεται στο Δημόσιο, μοιάζει πολύ δύσκολο να επιλυθεί το ζήτημα, καθώς το πλαίσιο πρέπει να αλλάξει για όλους. Βέβαια, με πολιτική βούληση -όπως μας μεταφέρθηκε-, όλα αλλάζουν.

Προκήρυξη Γενικής:

Το Υπ. Παιδείας έχει ζητήσει από το ΑΣΕΠ τον Αύγουστο να εκδοθεί η προκήρυξη της Γενικής. Τη δεδομένη χρονική στιγμή, είναι θέμα ΑΣΕΠ το πότε αυτή θα εκδοθεί. Φαίνεται, πάντως, ότι αναμένεται τέλος Ιανουαρίου όπως την προηγούμενη φορά (Προκήρυξη 1ΓΕ/2019, Προθεσμία αιτήσεων 15/01-03/02).

Στην προκήρυξη, τουλάχιστον για την πρωτοβάθμια, δεν αναμένονται αλλαγές και θα συνεχιστεί το ισχύον σύστημα διορισμών και προσλήψεων.

Τμήματα Ένταξης και Παράλληλη Στήριξη:

Καταθέσαμε ερώτηση σχετικά με την ίδρυση των Τμημάτων Ένταξης που αναμένεται από την περσινή χρονιά, αλλά και διατυπώσαμε κάποιες απορίες αναφορικά με τον θεσμό της Παράλληλης Στήριξης.

Η απάντηση που λάβαμε είναι ότι τα νέα τμήματα ένταξης της Πρωτοβάθμιας αναμένεται να ιδρυθούν άμεσα, χωρίς να διευκρινιστεί ακριβώς το πότε. Τα περισσότερα τμήματα ένταξης που θα ιδρυθούν θα αφορούν ΠΕ60/61, ενώ για τους δασκάλους ΠΕ70/71 δεν αναμένεται να είναι περισσότερα από 100, παρά την πρόταση για 350 νέα Τ.Ε.

Αναφορικά με την Παράλληλη Στήριξη, γίνονται συζητήσεις για να οριστεί σαφώς το καθηκοντολόγιό της, αλλά και ο θεσμός ώστε να αποτελέσει συνδιδασκαλία/ συνεκπαίδευση τόσο για τους μαθητές, όσο και για τους εκπαιδευτικούς.

Διορισμοί:

Αναφερθήκαμε με στοιχεία στην ανάγκη διορισμών και κάναμε σχετική ερώτηση. Παρά το γεγονός ότι δεν μπορεί κανείς, ακόμα, να δεσμευθεί επίσημα τόσο για το αν θα γίνουν διορισμοί, εμμέσως ειπώθηκε ότι θα πραγματοποιηθούν και τη φετινή χρονιά, ενώ οι εθνικές εκλογές δε θα αποτελέσουν εμπόδιο στην υλοποίησή τους.

ΠΑΣΑΔ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι σημαίνει «επιτερπής»

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

καθηγητης γενέθλια
Μαθητές συγκίνησαν τον καθηγητή τους με την έκπληξη γενεθλίων

Το τελευταίο χρονικό διάστημα οι ειδήσεις που διαβάζουμε από σχολεία και μαθητές, έχουν να κάνουν με βία, ξύλο, επεισόδια και bullying. Αυτή...

Μαθητές συγκίνησαν τον καθηγητή τους με την έκπληξη γενεθλίων
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ.jpg
Στο αρχείο η ΕΔΕ κατά του εκπαιδευτικού Βασίλη Μορέλλα! Νίκησε η αλληλεγγύη!
Οι ΔΔΕ Δυτικής Θεσ/νίκης και Ημαθίας αποδέχθηκαν ότι δεν στοιχειοθετείται καμία κατηγορία στα μέλη του προεδρείου της Ε΄ ΕΛΜΕ και στον Β. Μορέλλα...
Στο αρχείο η ΕΔΕ κατά του εκπαιδευτικού Βασίλη Μορέλλα! Νίκησε η αλληλεγγύη!
εργασια
Οι «διαδραστικές» δεξιότητες που ζητούν οι εργοδότες και θα σας κάνουν περιζήτητους στην αγορά εργασίας
«Από τη μια πλευρά, τα hard skills και οι πρακτικές γνώσεις κάθε επαγγέλματος, ενώ από την άλλη ιδιαίτερο ρόλο διαδραματίζουν πλέον και τα soft...
Οι «διαδραστικές» δεξιότητες που ζητούν οι εργοδότες και θα σας κάνουν περιζήτητους στην αγορά εργασίας