«Βιομηχανία διώξεων και τρομοκρατίας» από τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Έγγραφες διευκρινίσεις ζητά ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από το μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά Γιώργο Καββαδία γιατί θεωρήθηκαν συκοφαντικές οι απόψεις της παράταξης της ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ που «υιοθέτησε» σε κείμενό του και η κριτική που άσκησε στη ΔΙΔΕ Πειραιά για «παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης».

«Είναι φανερό ότι η παραπάνω δίωξη είναι ένας ακόμα κρίκος στην αλυσίδα διώξεων της ΔΙΔΕ Πειραιά» επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Ν. Σμύρνης – Καλλιθέας – Μοσχάτου.

Από την πλευρά της, η Α’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής υποστηρίζει ότι «πρόκειται για ανοικτή ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και της ελευθερίας του λόγου και της διατύπωσης άποψης! Πλέον -σύμφωνα με τον «λογοκριτή» προϊστάμενο- ποινικοποιούνται τόσο οι θέσεις της παράταξης, η προκήρυξη της αλλά και το άτομο που «τολμάει» να την δημοσιεύει, να την αναπαράγει ή να συμφωνεί μαζί της».

Τα σωματεία εκπαιδευτικών κάνουν λόγο για «βιομηχανία διώξεων και τρομοκρατίας». «Μόνο ο συγκεκριμένος ΔΔΕ τον τελευταίο μήνα έχει καλέσει σε πειθαρχικό 2 Διευθυντές που δεν όρισαν μέντορες/συντονιστές επειδή συμμετείχαν στην Απεργία Αποχή της ΕΛΜΕ Πειραιά, αλλά και έχει καλέσει σε γραπτές διευκρινίσεις αναπληρώτρια συναδέλφισσα μέλος του ΔΣ, πάλι για την διατύπωση των απόψεών της!» επισημαίνει η Α’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής.

Οι ανακοινώσεις των εκπαιδευτικών

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ν. Σμύρνης – Καλλιθέας – Μοσχάτου:

Κάτω τα χέρια από τον εκπαιδευτικό Γιώργο Καββαδία, μέλος του  Δ.Σ. της ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ! 

Η λογοκρισία,  ο αυταρχισμός και η επιβολή δε θα περάσουν! 

Καμία δίωξη – καμία απολογία!

 Η κυβέρνηση και η υπουργός Παιδείας τον τελευταίο ενάμιση χρόνο έχουν επιδοθεί σε ένα κρεσέντο αυταρχισμού, καταστολής και προσπάθειας τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών και του εκπαιδευτικού κινήματος. 

Τη φετινή χρονιά έχουμε ένα κύμα διώξεων σε βάρος συνδικαλιστών και μελών των Δ.Σ. των εκπαιδευτικών σωματείων για τη συμμετοχή τους σε προκηρυγμένες απεργίες ή για δηλώσεις τους σε ΜΜΕ και ΜΚΔ σχετικά με την πολιτική που υλοποιούν οι κυβερνητικοί υπάλληλοι -προϊστάμενοι στις ΔΙΔΕ κ ΔΙΠΕ. Αυτοί οι τελευταίοι είναι πλέον ο μοχλός του αυταρχισμού και της καταστολής.

Στη ΔΙΔΕ Πειραιά, ο ΔΔΕ έχει πάρει εργολαβία τη δίωξη τόσο απλών μελών, όσο και μελών του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ. Μετά την κλήση σε πειθαρχικό των 2 διευθυντών Γυμνασίων του Πειραιά (3ου Γυμνασίου Περάματος και 8ου Γυμνασίου Πειραιά) γιατί εφάρμοσαν την απόφαση της ΕΛΜΕ για Απεργία –Αποχή από τον ορισμό μεντόρων και ενδοσχολικών συντονιστών, μετά την κλήση του μέλους του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά Μάγδας Δρούγκα για έγγραφες διευκρινήσεις σχετικά με την «συμπεριφορά» της στα πλαίσια κινητοποίησης της ΕΛΜΕ(!), καθώς και την άποψή της για το «θεσμό» των «ιδιαίτερων» μαθημάτων(!), έχουμε και νέο κρούσμα. Αυτή τη φορά «ζητούνται διευκρινίσεις» από το μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά Γιώργο Καββαδία γιατί θεωρήθηκαν συκοφαντικές οι απόψεις της παράταξης της ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ που «υιοθέτησε» σε κείμενό του και η κριτική που άσκησε στη ΔΙΔΕ Πειραιά για «παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης»!

 Είναι φανερό ότι η παραπάνω δίωξη είναι ένας ακόμα κρίκος στην αλυσίδα διώξεων της ΔΙΔΕ Πειραιά. Είναι επίσης προφανές ότι η κλιμάκωση της καταστολής και του αυταρχισμού, τόσο στον Πειραιά, όσο και αλλού συντελείται με άνωθεν κυβερνητική εντολή - παρέμβαση, προκειμένου να μπει φρένο στους αγώνες και τα σωματεία. 

Με όπλο τα σωματεία μας, τις κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις βάζουμε φραγμό στην κυβερνητική πολιτική διάλυσης των σωματείων και στο εργαστήριο διώξεων των ΔΔΕ και του υπουργείου.

Τώρα χρειάζεται να δυναμώσουμε τον αγώνα με νέα πανεκπαιδευτική συγκέντρωση στη ΔΙΔΕ Πειραιά, όπου θα απαιτούμε να σταματήσει κάθε απόπειρα δίωξης και φίμωσης των εκπαιδευτικών και των μελών των Δ.Σ.

Εμείς τους απαντάμε: Δε θα φιμωθούμε – Δε θα μπει η συνδικαλιστική δράση στον γύψο!

Και να τους θυμίσουμε τα περήφανα λόγια του Μενέλαου Λουντέμη: «Χρειάστηκαν εκατομμύρια χρόνια για να γίνουν τα τέσσερα πόδια δύο. Δεν θα τα κάνω πάλι τέσσερα εγώ»

 ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                 Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΤΖΕΝΗ ΜΕΝΥΧΤΑ            ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΞΥΔΑΣ

Η ανακοίνωση της Α’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής

Η βιομηχανία διώξεων και τρομοκράτησης δεν θα περάσει!

Σε έγγραφες διευκρινίσεις (!) από τον ΔΔΕ Πειραιά καλείται ο συναγωνιστής και μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά Γιώργος Καββαδίας γιατί τόλμησε (!) να διατυπώσει τις απόψεις του δημόσια! Γιατί αναπαρήγαγε στο διαδίκτυο τις απόψεις της παράταξης με την οποία δραστηριοποιείται στον Πειραιά -Ενότητας Αντίστασης Ανατροπής (ΕΑΑ)- με τις οποίες κατήγγειλαν τον αυταρχισμό και το κλίμα τρομοκρατίας, που προσπαθεί να στήσει ο ΔΔΕ τόσο απέναντι στους εκπαιδευτικούς όσο και απέναντι στους μαθητές. Αυτά θεωρήθηκαν «προσβλητικά και συκοφαντικά απέναντι στον προϊστάμενο και για αυτό καλείται σε έγγραφες εξηγήσεις»!

Πρόκειται για ανοικτή ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και της ελευθερίας του λόγου και της διατύπωσης άποψης! Πλέον -σύμφωνα με τον «λογοκριτή» προϊστάμενο- ποινικοποιούνται τόσο οι θέσεις της παράταξης, η προκήρυξη της αλλά και το άτομο που «τολμάει» να την δημοσιεύει, να την αναπαράγει ή να συμφωνεί μαζί της!

 Όσον αφορά την κλήση σε έγγραφες εξηγήσεις για αναφορές «προσβλητικές προς τον προϊστάμενό σας», θα λέγαμε ότι επιβεβαιώνει πλήρως την προσπάθεια λογοκρισίας και περιορισμού της συνδικαλιστικής δράσης και κριτικής.

Στήνεται μια βιομηχανία διώξεων και τρομοκρατίας. Μόνο ο συγκεκριμένος ΔΔΕ τον τελευταίο μήνα έχει καλέσει σε πειθαρχικό 2 Διευθυντές που δεν όρισαν μέντορες/συντονιστές επειδή συμμετείχαν στην Απεργία Αποχή της ΕΛΜΕ Πειραιά, αλλά και έχει καλέσει σε γραπτές διευκρινίσεις αναπληρώτρια συναδέλφισσα μέλος του ΔΣ, πάλι για την διατύπωση των απόψεών της!

Φυσικά, ο ΔΔΕ Πειραιά δεν είναι μόνος του. Μια σειρά ποινές, απειλές για μηνύσεις, κλήσεις σε έγγραφες εξηγήσεις, διώξεις έχουν ανοίξει σε όλη την Ελλάδα. Είναι φανερό ότι υπάρχει μία κεντρική κατεύθυνση. Ο στόχος: να επιβληθεί ένα κλίμα τρομοκρατίας, να φιμωθούν οι φωνές που θέλουν να αγωνιστούν ενάντια σε πολιτικές καταστροφικές για το δημόσιο δημοκρατικό σχολείο και απαξιωτικές για τους εκπαιδευτικούς του.

Να μην αφήσουμε να περάσει το κλίμα τρομοκρατίας! Στις 30/11 πραγματοποιήθηκε μια μαζική συγκέντρωση έξω από την ΔΔΕ Πειραιά ενάντια στις διώξεις. Την επόμενη μέρα ενημερωθήκαμε για την κλήση σε εξηγήσεις του συναγωνιστή Γ. Καββαδία.

Το ΔΣ της Α ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής καταγγέλλει αυτή την συνδικαλιστική δίωξη. Είναι φανερό ότι οι συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες ενοχλούν και για να σπάσει το κλίμα των απειλών και των διώξεων ΠΡΕΠΕΙ να πληθύνουν ΑΜΕΣΑ.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΒΒΑΔΙΑ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κλειστά σχολεία στην Αττική; Πότε θα βγει η απόφαση - Τι είπε ο Περιφερειάρχης

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με εξπρες προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

syllalitirio_poreia_kinitopoiiseis_ntountouka.jpg
Αξιολόγηση – Εκπαιδευτικοί Ηρακλείου: «Ναι» στη διοργάνωση Παγκρήτιου Συλλαλητηρίου
«Να καταργηθεί όλο το αντιλαϊκό θεσμικό πλαίσιο για την αξιολόγηση» λένε οι εκπαιδευτικοί του Ηρακλείου - 24ωρη απεργία στα μέσα του Φλεβάρη
Αξιολόγηση – Εκπαιδευτικοί Ηρακλείου: «Ναι» στη διοργάνωση Παγκρήτιου Συλλαλητηρίου
skylos_39.jpg
Πανεπιστημιούπολη Πατρών: Αδέσποτα δάγκωσαν φύλακα – Πάνω από 70 περιστατικά επιθέσεων
«Έχω στείλει 75 επιστολές στον εισαγγελέα και στον Δήμο» λέει ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών για το πρόβλημα με τα
Πανεπιστημιούπολη Πατρών: Αδέσποτα δάγκωσαν φύλακα – Πάνω από 70 περιστατικά επιθέσεων
ekxionistiko-stin-attiki-odo.jpg
Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Μηνύματα από το 112 σε Αττική και άλλες πέντε περιοχές
Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Μηνύματα από το 112 σε έξι περιοχές - Υποχρεωτικός ο εφοδιασμός των οχημάτων με αντιολισθητικά μέσα
Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Μηνύματα από το 112 σε Αττική και άλλες πέντε περιοχές