κιμωλια
Σκληρή απάντηση του εκπαιδευτικού συνδικαλιστικού σχήματος «Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής» στον ΔΔΕ Πειραιά για τις απανωτές διώξεις εκπαιδευτικών με τελευταία ενέργεια την κλήση σε απολογία του του εκπαιδευτικού Γιώργου Καββαδία

Σε ανακοίνωση του σχήματος «Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής» κατά του ΔΔΕ Πειραιά, αναφορικά με την κλήση σε απολογία του εκπαιδευτικού Γιώργου Καββαδία επισημαίνεται ότι «Αφού κάλεσε δύο διευθυντές σχολείων σε πειθαρχικό, γιατί συμμετείχαν στην κηρυχθείσα από την ΕΛΜΕ Πειραιά απεργία - αποχή από τις διαδικασίες σχετικά με τους μέντορες και τους συντονιστές, αφού κάλεσε και το μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ, Μάγδα Δρούγκα για έγγραφες εξηγήσεις «για την συμπεριφορά της» σε παράσταση διαμαρτυρίας της ΕΛΜΕ, ο ΔΔΕ Πειραιά κλιμακώνει τον αυταρχισμό, καλώντας ένα ακόμα μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ, τον Γιώργο Καββαδία, για «έγγραφες εξηγήσεις»! Γιατί; Γιατί, άκουσον άκουσον, δεν του αρέσουν οι πολιτικοί χαρακτηρισμοί που περιείχε ανακοίνωση της παράταξής μας και «υιοθέτησε», κατά τα γραφόμενά του, ο Γιώργος Καββαδίας. Αλλά δεν του άρεσε και σχόλιο σε ιστοσελίδα, στην οποία ο τελευταίος αρθρογραφεί. Στο εντυπωσιακό έγγραφό του αναφέρει επί της ουσίας ότι δεν επιτρέπονται πολιτικοί χαρακτηρισμοί από συνδικαλιστές που «προσβάλλουν τον προϊστάμενό σας»! Και μετά ήταν προσβλητικός ο παραλληλισμός ότι βλέπει τους εκπαιδευτικούς σαν στρατιώτες και τον εαυτό του σαν Λοχαγό…»

Η ανακοίνωση της Ενότητας Αντίστασης Ανατροπής

( ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ | ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ | ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ )

Κάτω τα χέρια από τον αγωνιστή Γιώργο Καββαδία, μέλος της Ενότητας Αντίστασης Ανατροπής και των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΔΕ, μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά.

Ο νοσταλγός της χούντας, της λογοκρισίας, της επιβολής, του αυταρχισμού βρίσκεται στον 7ο όροφο της ΔΔΕ Πειραιά.

Ο κυβερνητικός αυταρχισμός και η διάλυση των σωματείων δεν θα περάσουν!

Αφού κάλεσε δύο διευθυντές σχολείων σε πειθαρχικό, γιατί συμμετείχαν στην κηρυχθείσα από την ΕΛΜΕ Πειραιά απεργία - αποχή από τις διαδικασίες σχετικά με τους μέντορες και τους συντονιστές, αφού κάλεσε και το μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ, Μάγδα Δρούγκα για έγγραφες εξηγήσεις «για την συμπεριφορά της» σε παράσταση διαμαρτυρίας της ΕΛΜΕ, ο ΔΔΕ Πειραιά κλιμακώνει τον αυταρχισμό, καλώντας ένα ακόμα μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ, τον Γιώργο Καββαδία, για «έγγραφες εξηγήσεις»! Γιατί; Γιατί, άκουσον άκουσον, δεν του αρέσουν οι πολιτικοί χαρακτηρισμοί που περιείχε ανακοίνωση της παράταξής μας και «υιοθέτησε», κατά τα γραφόμενά του, ο Γιώργος Καββαδίας. Αλλά δεν του άρεσε και σχόλιο σε ιστοσελίδα, στην οποία ο τελευταίος αρθρογραφεί. Στο εντυπωσιακό έγγραφό του αναφέρει επί της ουσίας ότι δεν επιτρέπονται πολιτικοί χαρακτηρισμοί από συνδικαλιστές που «προσβάλλουν τον προϊστάμενό σας»! Και μετά ήταν προσβλητικός ο παραλληλισμός ότι βλέπει τους εκπαιδευτικούς σαν στρατιώτες και τον εαυτό του σαν Λοχαγό…

Αν δεν υπήρχε ολόκληρη βιομηχανία διώξεων σε βάρος συνδικαλιστών πανελλαδικά από τα στελέχη της διοίκησης, που φανερώνουν ενορχηστρωμένη επίθεση στα σωματεία από την πλευρά της κυβέρνησης, επιδιώκοντας να επιβάλει το δόγμα «Νόμος και Τάξη» για την πάταξη του εχθρού λαού που οργανώνεται και αντιστέκεται, αλλά και μελών της ΕΛΜΕ, το τελευταίο διάστημα, θα θεωρούσαμε τη συγκεκριμένη ενέργεια απλά γραφική και γελοιότητα και δεν θα της δίναμε περαιτέρω σημασία. Σύμφωνα με την ουσία του εγγράφου του ΔΔΕ, τα κόμματα, οι παρατάξεις, οι συνδικαλιστές δεν θα έκαναν άλλη δουλειά από το να δίνουν «έγγραφες εξηγήσεις» για χαρακτηρισμούς όπως «αυταρχικός», «αντιδημοκρατικός», «η πολιτική αυτή είναι υπέρ των πλουσίων», «ο υπουργός λειτουργεί ως πλασιέ ιδιωτών" και οποιοσδήποτε άλλος πολιτικός χαρακτηρισμός απέναντι στην εξουσία και τη διοίκηση! Ουσιαστικά ζητά να αυτολογοκρινόμαστε κάθε φορά που θα αναφερόμαστε στην αυτού μεγαλειότητα, ώστε να μην προσβληθεί.

Ο ΔΔΕ Πειραιά δεν ενεργεί από μόνος. Έχει ως πολιτικό καθοδηγητή την πολιτική πρακτική της υπουργού Παιδείας και της κυβέρνησης που με την επίδειξη αυταρχισμού, επιβολής και καταστολής χρησιμοποιεί τον νόμο Χατζηδάκη σέρνοντας στα δικαστήρια τα σωματεία για την κήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων. Ο ΔΔΕ Πειραιά χρησιμοποιεί το οπλοστάσιο των μνημονιακών νόμων και του νέου ΔΥΚ που ψήφισαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις για να τρομοκρατήσει, να εκφοβίσει και να βάλει στον «πάγο» τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και δικαιώματα.

Με βάση τα τελευταία πεπραγμένα του ΔΔΕ, εμείς το μόνο που έχουμε να πούμε για τις κατηγορίες που μας προσάπτει, είναι ότι μάλλον ήμασταν επιεικείς μαζί του, στους πολιτικούς χαρακτηρισμούς. Ο πιο σωστός χαρακτηρισμός είναι, «ο άνθρωπος είναι νοσταλγός της χούντας»! Γιατί, η ουσία είναι ότι αυτές οι πρακτικές έρχονται από τα πλέον σκοτεινά χρόνια της ελληνικής ιστορίας. Κλήση σε έγγραφες εξηγήσεις, από τη διοίκηση, γιατί δεν συμφωνεί με τις απόψεις ή τη συμπεριφορά συνδικαλιστή, είχαμε να δούμε από τα χρόνια του επιθεωρητισμού, πολύ πίσω πριν το 1980. Πειθαρχικά για συμμετοχή μελών της ΕΛΜΕ σε απεργία, δεν είχαμε δει, παρά μόνο κατά τη χούντα. Κλήση σε έγγραφες εξηγήσεις συνδικαλιστή για τα γραφόμενα σε ανακοίνωση παράταξης, είχαμε πάλι στη χούντα, όχι όμως από τη διοίκηση, αλλά απευθείας από το συνδικαλιστικό της ασφάλειας!

Την Τετάρτη η ΕΛΜΕ Πειραιά έδωσε μια πρώτη αποφασιστική και πολύ μαζική απάντηση στον αυταρχισμό. Σε αυτόν τον δρόμο πρέπει να συνεχίσει και να καλέσει νέα, ακόμα πιο μαζική κινητοποίηση! Σε αυτήν την κινητοποίηση να κληθούν εκπαιδευτικά σωματεία, εργατικά σωματεία, εργατικές συλλογικότητες, εργαζόμενοι, να παραβρεθούν μαζικά για να σταματήσουμε τον αυταρχισμό και την καταστολή του ΔΔΕ Πειραιά.

Κάτω τα χέρια από τις συνδικαλιστικές ελευθερίες!

Καλούμε όλες τις δυνάμεις της ΕΛΜΕ να πάρουν θέση!

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με εξπρες προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Γιατρός, μάσκα
Δήμος Αθηναίων: Δωρεάν εξετάσεις για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, του τραχήλου και του προστάτη
O Δήμος Αθηναίων δίνει αυτόν τον Φεβρουάριο τη δυνατότητα σε όσες και όσους επιθυμούν να προγραμματίσουν εξετάσεις, που ειδικά για τις γυναίκες...
Δήμος Αθηναίων: Δωρεάν εξετάσεις για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, του τραχήλου και του προστάτη
ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΑΤΡΑ
Πάτρα: Τι είπε ο Αλέξης Τσίπρας στο κατάμεστο στάδιο του Απόλλωνα
Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε στο κλειστό γήπεδο Μπάσκετ του Απόλλωνα στην Περιβόλα, σε μια μεγάλη συγκέντρωση και ένα κατάμεστο στάδιο
Πάτρα: Τι είπε ο Αλέξης Τσίπρας στο κατάμεστο στάδιο του Απόλλωνα