ελμε πειραιά
Ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση η ΔΙΔΕ Πειραιά

Η εφαρμογή του κυβερνητικού δόγματος «Νόμος και Τάξη» από τη ΔΙΔΕ Πειραιά έχει διαμορφώσει κατάσταση τρόμου και αθλιότητας.

Χαρακτηριστικό τα πρόσφατο περιστατικό παραπομπής διευθυντή σχολείου στο πειθαρχικό, επειδή συμμετέχει σε απεργία – αποχή από την εφαρμογή των ΥΑ για Μέντορες – ενδοσχολικούς συντονιστές που νόμιμα έχει κηρύξει η  ΕΛΜΕ Πειραιά.

Συγκεκριμένα παραπέμπεται ο Διευθυντής του 8ου Γυμνασίου Πειραιά για τη «συμμετοχή του στην από 26 – 9 – 2022 προκηρυχθείσα εκ μέρους της ΕΛΜΕ Πειραιά, απεργία – αποχή από κάθε καθήκον που σχετίζεται με τον ορισμό Ενδοσχολικών Συντονιστών και Παιδαγωγικών Συμβούλων – Μεντόρων. Σύμφωνα με τα πιο πάνω φρονούμε ότι η υπόθεση πρέπει να παραπεμφθεί ενώπιον του αρμόδιου Πειθαρχικού Συμβουλίου…».

Με άλλα λόγια η ΔΙΔΕ Πειραιά υιοθετώντας την πρακτική της κυβέρνησης και της Νίκης Κεραμέως που με τον νόμο Χατζηδάκη και την κατ΄ επανάληψη προσφυγή στα δικαστήρια βάζει στο στόχαστρο το δικαίωμα της απεργίας και ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση γυρίζοντας το ρολόι στην εποχή της χούντας και της μετεμφυλιακής περιόδου.

Σιδερόφρακτη κλειστή πόρτα – Παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης!

Η παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης φανερώνεται και από την εικόνα της σιδερόφρακτης πόρτας του ΔΙΔΕ Πειραιά που αντίκρυσαν τα μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά και οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στην παράσταση διαμαρτυρίας. Επεδίωξαν να μοιράσουν στους εκπαιδευτικούς την ανακοίνωση της ΕΛΜΕ και στον 7ο όροφο αντίκρυσαν τη σιδερόφρακτη πόρτα κλειστή και ενημερώθηκαν ότι κατ΄ εντολή του ΔΙΔΕ παραμένει κλειστή και απαγορεύεται η είσοδος. Λογική και πρακτική …φεουδαρχίας.

Τα έργα και ημέρες της ΔΙΔΕ Πειραιά αποδεικνύουν ότι εφαρμόζοντας το κυβερνητικό δόγμα «νόμος και τάξη» και την κυβερνητική πολιτική ενάντια στα σωματεία και τη συνδικαλιστική δράση διαμορφώνει κλίμα τρομοκρατίας και αθλιότητας. Γιατί είναι τρομοκρατία και αθλιότητα εκπαιδευτικοί φορτωμένοι με ένα σωρό γραφειοκρατικές εργασίες, πολλαπλές εφημερίες να φορτώνονται και 5 ώρες υπερωρίες για να καλύψουν τα κενά που προσεγγίζουν δυόμιση περίπου μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς και μετά την τρίτη φάση πρόσληψης των αναπληρωτών τα 100 σε όλο τον Πειραιά και ενώ έχουν χαθεί χιλιάδες διδακτικές ώρες.

Είναι βέβαιο ότι η εκπαιδευτική κοινότητα και η ΕΛΜΕ Πειραιά θα συνεχίσει να αντιστέκεται στον αυταρχισμό και την τρομοκρατία, θα υπερασπιστεί τον διευθυντή του 8ου Γυμνασίου αποτρέποντας την όποια δίωξή του και θα περιφρουρήσει το δικαίωμα στην απεργία και τη συνδικαλιστική δράση που καταχτήθηκε με αγώνες και αίμα. Αυτό αποδεικνύει και η  παράσταση διαμαρτυρίας και φυσικά αναμένεται κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.  

Γιώργος Κ. Καββαδίας – drepani.gr (argyrades.gr)

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αξιολόγηση
Αξιολόγηση: «Νέο μοντέλο για τα σχολεία που υποβαθμίζει τη μόρφωση και αδειάζει την τσέπη των γονιών»
Αξιολόγηση: Τι είναι πραγματικά - Ένα κείμενο για γονείς… και όχι μόνο
Αξιολόγηση: «Νέο μοντέλο για τα σχολεία που υποβαθμίζει τη μόρφωση και αδειάζει την τσέπη των γονιών»
tefaa_7.jpg
ΤΕΦΑΑ: Πότε ξεκινούν τα αγωνίσματα και οι υγειονομικές εξετάσεις υποψηφίων
Υποψήφιοι που δεν δήλωσαν συμμετοχή στις πρακτικές δοκιμασίες για τα Τ.Ε.Φ.Α.Α, ΔΕΝ μπορούν να συμμετάσχουν στις δοκιμασίες αυτές (αγωνίσματα) κατά...
ΤΕΦΑΑ: Πότε ξεκινούν τα αγωνίσματα και οι υγειονομικές εξετάσεις υποψηφίων