ελμε πειραιά
Ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση η ΔΙΔΕ Πειραιά

Η εφαρμογή του κυβερνητικού δόγματος «Νόμος και Τάξη» από τη ΔΙΔΕ Πειραιά έχει διαμορφώσει κατάσταση τρόμου και αθλιότητας.

Χαρακτηριστικό τα πρόσφατο περιστατικό παραπομπής διευθυντή σχολείου στο πειθαρχικό, επειδή συμμετέχει σε απεργία – αποχή από την εφαρμογή των ΥΑ για Μέντορες – ενδοσχολικούς συντονιστές που νόμιμα έχει κηρύξει η  ΕΛΜΕ Πειραιά.

Συγκεκριμένα παραπέμπεται ο Διευθυντής του 8ου Γυμνασίου Πειραιά για τη «συμμετοχή του στην από 26 – 9 – 2022 προκηρυχθείσα εκ μέρους της ΕΛΜΕ Πειραιά, απεργία – αποχή από κάθε καθήκον που σχετίζεται με τον ορισμό Ενδοσχολικών Συντονιστών και Παιδαγωγικών Συμβούλων – Μεντόρων. Σύμφωνα με τα πιο πάνω φρονούμε ότι η υπόθεση πρέπει να παραπεμφθεί ενώπιον του αρμόδιου Πειθαρχικού Συμβουλίου…».

Με άλλα λόγια η ΔΙΔΕ Πειραιά υιοθετώντας την πρακτική της κυβέρνησης και της Νίκης Κεραμέως που με τον νόμο Χατζηδάκη και την κατ΄ επανάληψη προσφυγή στα δικαστήρια βάζει στο στόχαστρο το δικαίωμα της απεργίας και ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση γυρίζοντας το ρολόι στην εποχή της χούντας και της μετεμφυλιακής περιόδου.

Σιδερόφρακτη κλειστή πόρτα – Παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης!

Η παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης φανερώνεται και από την εικόνα της σιδερόφρακτης πόρτας του ΔΙΔΕ Πειραιά που αντίκρυσαν τα μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά και οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στην παράσταση διαμαρτυρίας. Επεδίωξαν να μοιράσουν στους εκπαιδευτικούς την ανακοίνωση της ΕΛΜΕ και στον 7ο όροφο αντίκρυσαν τη σιδερόφρακτη πόρτα κλειστή και ενημερώθηκαν ότι κατ΄ εντολή του ΔΙΔΕ παραμένει κλειστή και απαγορεύεται η είσοδος. Λογική και πρακτική …φεουδαρχίας.

Τα έργα και ημέρες της ΔΙΔΕ Πειραιά αποδεικνύουν ότι εφαρμόζοντας το κυβερνητικό δόγμα «νόμος και τάξη» και την κυβερνητική πολιτική ενάντια στα σωματεία και τη συνδικαλιστική δράση διαμορφώνει κλίμα τρομοκρατίας και αθλιότητας. Γιατί είναι τρομοκρατία και αθλιότητα εκπαιδευτικοί φορτωμένοι με ένα σωρό γραφειοκρατικές εργασίες, πολλαπλές εφημερίες να φορτώνονται και 5 ώρες υπερωρίες για να καλύψουν τα κενά που προσεγγίζουν δυόμιση περίπου μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς και μετά την τρίτη φάση πρόσληψης των αναπληρωτών τα 100 σε όλο τον Πειραιά και ενώ έχουν χαθεί χιλιάδες διδακτικές ώρες.

Είναι βέβαιο ότι η εκπαιδευτική κοινότητα και η ΕΛΜΕ Πειραιά θα συνεχίσει να αντιστέκεται στον αυταρχισμό και την τρομοκρατία, θα υπερασπιστεί τον διευθυντή του 8ου Γυμνασίου αποτρέποντας την όποια δίωξή του και θα περιφρουρήσει το δικαίωμα στην απεργία και τη συνδικαλιστική δράση που καταχτήθηκε με αγώνες και αίμα. Αυτό αποδεικνύει και η  παράσταση διαμαρτυρίας και φυσικά αναμένεται κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.  

Γιώργος Κ. Καββαδίας – drepani.gr (argyrades.gr)

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Γραπτός ΑΣΕΠ: Σε ποια ειδικότητα κάνουν αίτηση φιλόλογοι και μαθηματικοί

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Παγώνη
Παγώνη: «Έρχεται» μεγάλη έξαρση της γρίπης τέλος Δεκεμβρίου- «Θέλει μεγάλη προσοχή»
«Παρακαλώ τον κόσμο να κάνει το εμβόλιο της γρίπης, να μην το αφήσουν- Η έξαρση της γρίπης θα εμφανιστεί μετά τις 20 Δεκεμβρίου, τον Ιανουάριο και...
Παγώνη: «Έρχεται» μεγάλη έξαρση της γρίπης τέλος Δεκεμβρίου- «Θέλει μεγάλη προσοχή»
οαεδ.jpg
ΔΥΠΑ: Μέχρι σήμερα οι αιτήσεις επιδότησης ύψους 14.800€ σε 3.220 νέους
«Τέλος χρόνου» για τις αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα επιχειρηματικότητας με έμφαση στην ψηφιακή οικονομία και επιχορήγηση 14.800€
ΔΥΠΑ: Μέχρι σήμερα οι αιτήσεις επιδότησης ύψους 14.800€ σε 3.220 νέους
Βιβλιοπαρουσίαση
Σήμερα η παρουσίαση του βιβλίου «Στεγαστική αποκατάσταση των προσφύγων του 1922 στις πόλεις – Η περίπτωση του Συνοικισμού Βύρωνος»
Εκπαιδευτική Λέσχη: Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, 6:30 μ.μ., βιβλιοπαρουσίαση & συζήτηση: Στεγαστική αποκατάσταση των προσφύγων του 1922- Η περίπτωση του...
Παρουσίαση βιβλίου «Στεγαστική αποκατάσταση των προσφύγων του 1922 στις πόλεις»
ilektoplixia_gynaika
Σοκαριστικές εικόνες: Διαγωνιζόμενη σε καλλιστεία παθαίνει ηλεκτροπληξία επί σκηνής
Ο παρουσιαστής μόλις αντιλήφθηκε τι συμβαίνει άρχιζε να φωνάζει: «Παθαίνει ηλεκτροπληξία, παθαίνει ηλεκτροπληξία», σε βίντεο που δημοσιεύτηκε από το...
Σοκαριστικές εικόνες: Διαγωνιζόμενη σε καλλιστεία παθαίνει ηλεκτροπληξία επί σκηνής