Υπηρεσιακά συμβούλια: Είναι ζήτημα δημοκρατίας, λοιπόν!
Η Υπουργός Παιδείας, η πιο αντιδραστική φιγούρα σε αυτό το πόστο την εποχή της μεταπολίτευσης, που μέχρι χθες έκανε πως δεν κατάλαβε ότι η οργή στους εκπαιδευτικούς για τα έργα και τις ημέρες της δεν ξεθυμαίνει, βλέπει σήμερα εφιάλτες

Στις σημαδεμένες εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια των εκπαιδευτικών στις 5 Νοέμβρη του 2022 παίχτηκε ένα αριθμητικό και πολιτικό στοίχημα, της αποχής ή της συμμετοχής:

Αν η Κεραμέως, με όλον τον υποταγμένο κυβερνητικό και κομματικό συνδικαλισμό μαζί της, θα κατίσχυε του αγωνιστικού φρονήματος των εκπαιδευτικών που αντιστέκονται εδώ και καιρό απέναντι στην άθλια πολιτική των κυβερνώντων.

Αν η Κεραμέως με τη χρήση μεθόδων πρωτοφανούς αδιαφάνειας και νοθείας, αξιοποιώντας τη συναίνεση της πλειοψηφίας σε ΔΟΕ-ΟΛΜΕ και τους ανυπόμονους να καταλάβουν καρέκλες στα νόθα συμβούλια της ντροπής, θα κατήγαγε μια επιτέλους-νίκη, ταπεινώνοντας τη ζωντανή εκπαίδευση.

Αν η Κεραμέως κι οι πρόθυμοι συνοδοιπόροι της θα έκαναν το μεγάλο βήμα για την ακύρωση των συλλογικών διαδικασιών και την άλωση των πρωτοβάθμιων σωματείων, την ατμομηχανή της αντίστασης του εκπαιδευτικού κινήματος.

Τα 100 εκπαιδευτικά σωματεία, Σύλλογοι ΠΕ και ΕΛΜΕ που ενωμένα και συντονισμένα βρέθηκαν απέναντι σ' αυτά τα σχέδια, θα αρκούνταν και σε ένα 51% πολιτικής αποχής πανελλαδικά, αφού θα ήταν μεγάλη νίκη και σοβαρή παρακαταθήκη για τους αγώνες της επόμενης μέρας.

Όμως, με 85% αποχή στην Αττική και με 70% σε ολόκληρη τη χώρα, ακόμα και με τα δικά τους αποτελέσματα που αντί να βγουν αυτόματα στις 5:οο μμ, μαγειρεύονταν ένα μερόνυχτο στα άδυτα των Διευθύνσεων κάτω από την ένοχη σιωπή της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ,  η νίκη της ζωντανής εκπαίδευσης είναι τεράστια!

Η Υπουργός Παιδείας, η πιο αντιδραστική φιγούρα σε αυτό το πόστο την εποχή της μεταπολίτευσης, που μέχρι χθες έκανε πως δεν κατάλαβε ότι η οργή στους εκπαιδευτικούς για τα έργα και τις ημέρες της δεν ξεθυμαίνει, βλέπει σήμερα εφιάλτες: Οι συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες θα αποκατασταθούν. Η αντίσταση των εκπαιδευτικών απέναντι στο επιχειρηματικό σχολείο και την αξιολόγηση θα γιγαντωθεί, με τα πρωτοβάθμια σωματεία στην πρώτη γραμμή.

Η ανατροπή θα έρθει μέσα από τους αγώνες μας. Στις 9 Νοέμβρη στην απεργία και στις 17 Νοέμβρη και πάλι για ψωμί-παιδεία-ελευθερία, ανεβάζουμε στροφές.

Όσο για τους φερόμενους ως εκλεγέντες του 15% ύστερα από όλα τα μαγειρέματα, τώρα που η Κεραμέως τους συνεχάρη, ας παραιτηθούν χωρίς καθυστέρηση. Οι εκπαιδευτικοί δεν τους νομιμοποιούν και δεν τους αναγνωρίζουν. Όπως λέγανε κι οι ίδιοι: Είναι ζήτημα δημοκρατίας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

anergoi-oaed-epidoma-anergia.jpg
Δωρεάν εργαστήρια συμβουλευτικής ΔΥΠΑ: Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις- Οι θεματικές
Αύριο ξεκινούν οι αιτήσεις για τα διαδικτυακά εργαστήρια συμβουλευτικής της ΔΥΠΑ για τον Απρίλιο, με νέες θεματικές ενότητες
Δωρεάν εργαστήρια συμβουλευτικής ΔΥΠΑ: Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις- Οι θεματικές
20160812_20pragm_arxaia_0.jpg
Όσα λες είναι ἔπεα πτερόεντα. Μάθε ότι αρχή άνδρα δείκνυσι : Τι σημαίνει ο συνδυασμός αυτός νεοελληνικής και αρχαίας ελληνικής γλώσσας;
Με τον όρο αρχαία ελληνική γλώσσα αναφερόμαστε τη μορφή της ελληνικής γλώσσας, που ομιλούνταν κατά τους αρχαϊκούς χρόνους και την κλασική αρχαιότητα...
Όσα λες είναι ἔπεα πτερόεντα. Μάθε ότι αρχή άνδρα δείκνυσι : Τι σημαίνει ο συνδυασμός αυτός νεοελληνικής και αρχαίας ελληνικής γλώσσας;