sxoleia_thranio_taxi
Απώλειες διδακτικών ωρών και εκπαιδευτικά κενά στο Καλλιτεχνικό Σχολείο Κερατσινίου-Δραπετσώνας - «Κενά; Ποια κενά;» διερωτάται η υπουργός Παιδείας

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η κυβερνητική αναλγησία που «υποχρεώνει» τους μαθητές του Καλλιτεχνικού Σχολείου Κερατσινίου- Δραπετσώνας να γίνονται για δεύτερη σχολική χρονιά στο ίδιο έργο θεατές. 

Τα εκπαιδευτικά κενά παραμένουν ακόμη και μετά τη δημοσίευση των οριστικών πινάκων, ενώ οι μαθητές της Γ' Λυκείου μετρούν τις απώλειες σε σημαντικές διδακτικές ώρες, λίγους μήνες πριν τις Πανελλαδικές εξετάσεις. 

Μετά την επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Καλλιτεχνικού Σχολείου Κερατσινίου- Δραπετσώνας, το θέμα φέρνει στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και το ΚΚΕ καταθέτοντας αναφορές προς το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. 

Τα εκπαιδευτικά κενά.. καλά κρατούν

Παρόλο που έχουν περάσει περισσότερες από 20 ημέρες από τη δημοσίευση των οριστικών πινάκων των ωρομίσθιων καθηγητών, ακόμη δεν έχουν τοποθετηθεί οι καθηγητές χορού και κινηματογράφου στο σχολείο, ενώ καταγράφονται εκπαιδευτικά κενά στην Πληροφορική, την Κοινωνιολογία και την Οικονομία. 

Πιο συγκεκριμένα η Γ' Λυκείου μετρά ήδη 10 ώρες πληροφορικής, 6 ώρες κοινωνιολογίας και 6 ώρες οικονομίας, που δεν έχουν διδαχτεί.

Όπως καταγγέλλουν οι γονείς μέσω της επιστολής τους, τα 2/3 των μαθητών δεν παρακολουθούν τα μαθήματα καλλιτεχνικής εκπαίδευσης, καθώς και μαθητές του Λυκείου, που μεθαύριο θα κληθούν να εξεταστούν στις πανελλήνιες ισότιμα με τους μαθητές Γενικών και Επαγγελματικών σχολείων, να μην διδάσκονται τα προαναφερόμενα.

Υπενθυμίζεται πως πριν από ένα χρόνο, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, είχε αποστείλει ξανά επιστολή στην υπουργό Παιδείας για το ίδιο θέμα.. τα εκπαιδευτικά κενά και μάλιστα στις ίδιες ειδικότητες. 

Παρά την επιστολή των γονέων και τις ερωτήσεις κομμάτων που είχαν κατατεθεί το 2021, το υπουργείο Παιδείας κατ' όπως φαίνεται ένα χρόνο μετά, αδιαφόρησε καταδικάζοντας τους μαθητές στο αίσθημα αγωνίας για την ελλιπή εκπαιδευτική διαδικασία. 

Καθηγητές: Είμαστε τα φαντάσματα της Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης

Την αδιαφορία του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και της Γραμματείας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, καταγγέλλει η Ένωση Καθηγητών Χορού και Κινηματογράφου Καλλιτεχνικών Σχολείων, αναφορικά με την μη συμπερίληψή τους στις προσλήψεις ωρομίσθιου προσωπικού. 

Στην επιστολή της Ένωσης, που έλαβε το alfavita. gr , τονίζεται πως παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες των καθηγητών για να διορθωθούν τα λάθη και οι παραλείψεις ονομάτων υποψηφίων από τους τελικούς αξιολογικούς πίνακες, οι διαδικασίες από πλευράς υπουργείου και Διευθύνσεων, δεν ξεκινούν.

Αίτημα των καθηγητών, στην επιστολή που αποστέλλουν στην υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως και στην υφυπουργό Ζέττα Μακρή είναι, μεταξύ άλλων, η σύσταση εκπαιδευτικού κλάδου ΠΕ Χορού και ΠΕ Κινηματογράφου, ώστε να πραγματοποιηθούν οι προσλήψεις τους δίχως περαιτέρω καθυστερήσεις. 

Όλα αυτά, τη στιγμή που τα Καλλιτεχνικά σχολεία βγάζουν κραυγή αγωνίας για τα εκπαιδευτικά κενά.

Κεραμέως: «Ποια κενά; Να μου τα γνωστοποιήσετε εάν έχετε τέτοια στοιχεία»

Μόλις λίγες ημέρες πριν την αποστολή της επιστολής των γονέων, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, σε συνέντευξή της, απαντώντας σε ερώτηση για τα κενά που υπάρχουν στα σχολεία απόρησε κάνοντας μάλιστα λόγο για τη μεγαλύτερη στελέχωση των τελευταίων χρόνων. 

«Ποια κενά; Με πολύ μεγάλη χαρά αν υπάρχει  κάποιο θέμα κενών σε κάποιο σχολείο παρακαλώ να μου το στείλετε, να  το δω προσωπικά», είπε χαρακτηριστικά. 

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το αν τα κενά έχουν καλυφθεί η υπουργός απέφυγε να απαντήσει ευθέως, λέγοντας πως «Εάν υπάρχει κάτι με πολύ χαρά να  το δούμε, εάν υπάρχει κάποιο θέμα διαχείρισης σε κάποια σχολική μονάδα. Πάντως η γενική εικόνα είναι ότι έχουμε τη μεγαλύτερη  στελέχωση που είχαμε όλα τα τελευταία χρόνια».

 

Στη Βουλή το ζήτημα του Καλλιτεχνικού Σχολείου 

Αναφορές κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλεξιάδης Τρύφων και Κασιμάτη Νίνα. 

Οι βουλευτές ζητούν από την υπουργό Παιδείας Ν. Κεραμέως, ενημέρωση σχετικά με τις ενέργειές στις οποίες θα προβεί για την ικανοποίηση των αιτημάτων της επιστολής. 

Παράλληλα, αναφορά κατέθεσαν και οι βουλευτές του ΚΚΕ Μανωλάκου Διαμάντω, Γκιόκας Γιάννης, Δελής Γιάννης, Κανέλλη Λιάνα, Κατσώτης Χρήστος, Παφίλης Θανάσης.

Η αναφορά του Τ. Αλεξιάδη

Η αναφορά της Ν. Κασιμάτη

Η αναφορά του ΚΚΕ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πώς θα γίνεις εκπαιδευτής ενηλίκων με μισθό 2.600 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις Εκπαιδευτικών: Προλάβετε 11 μόρια ΠΡΙΝ τις ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ  ΑΙΤΗΣΕΙΣ στον ΟΠΣΥΔ

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

IKARIA
"Για το περιβάλλον, μην περιμένεις άλλον" Ένα όμορφο βίντεο των μαθητών Δημοτικού της Ικαρίας
Στα πλαίσια του 13ου διεθνή μαθητικού διαγωνισμού ταινιών μικρού μήκους, η ταινία αφορά κάποια παιδιά που συνειδητοποιούν ότι...
"Για το περιβάλλον, μην περιμένεις άλλον" Ένα όμορφο βίντεο των μαθητών Δημοτικού της Ικαρίας