καλλιτεχνικο σχολειο
Τα κενά στα σχολεία παραμένουν, παρά το γεγονός ότι το σχολικό έτος ξεκίνησε πριν ένα μήνα και...

Απαράδεκτες απώλειες διδακτικών ωρών σημειώνονται ένα μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς στο Καλλιτεχνικό Σχολείο Κερατσινίου - Δραπετσώνας και σε όλα τα καλλιτεχνικά σχολεία της χώρας, ενώ η ίδια η Νίκη Κεραμέως σε πρόσφατη συνέντευξή της, όταν ρωτήθηκε για τα κενά στα σχολεία απάντησε: «Ποια κενά; Με μεγάλη μου χαρά να μου τα γνωστοποιήσετε εάν έχετε τέτοια στοιχεία»(!) προκαλώντας την αγανάκτηση γονέων, καθηγητών και μαθητών, με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Καλλιτεχνικού Σχολείου Κερατσινίου - Δραπετσώνας να δηλώνει πως δεν θα ανεχθεί άλλο την κοροϊδία.

Η Επιστολή των γονέων

Δεν ανεχόμαστε άλλο την κοροϊδία! Τα κενά στο σχολείο μας, ένα μήνα μετά το άνοιγμα παραμένουν, με θύμα τη μόρφωση των παιδιών μας!

Σε πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε η υπουργός Παιδείας, όταν ρωτήθηκε για τα κενά στα σχολεία απάντησε: «Ποια κενά; Με μεγάλη μου χαρά να μου τα γνωστοποιήσετε εάν έχετε τέτοια στοιχεία»(!). Μια τέτοια δήλωση προκαλεί και τον πιο καλοπροαίρετο γονιό, εκπαιδευτικό ή μαθητή!

Αν ψάχνει τα κενά η κ. Κεραμέως, μπορεί πολύ εύκολα και γρήγορα να της επισημάνουμε τα παρακάτω.....:

1ον Παρά τη δημοσίευση για πρώτη φορά τόσο γρήγορα των οριστικών πινάκων των ωρομισθίων καθηγητών χορού και κινηματογράφου έχουν περάσει τουλάχιστον είκοσι ημέρες και δεν έχουμε δει τους καθηγητές στο σχολείο μας, όπως και σε όλα τα καλλιτεχνικά της χώρας.

2ον Τα κενά που παραμένουν από την αρχή του σχολικού έτους και περιλαμβάνουν και διδακτικές ώρες της Γ ́ Λυκείου είναι : 10 ώρες πληροφορικής, 6 ώρες κοινωνιολογίας και 6 ώρες οικονομίας

3ον Να κινηθούν οι νομοθετικές διαδικασίες για την έγκαιρη μόνιμη πρόσληψη καθηγητών κατεύθυνσης (χορού, κινηματογράφου, ηθοποιοί κ.α.) δίνοντας τους τη δυνατότητα μέσω ΑΣΠΑΙΤΕ την απόκτηση πτυχίου ΠΕ κατηγορίας.

Είναι πολύ σημαντικό για τα παιδιά μας, να ξεκινάει η σχολική χρονιά χωρίς κενά σε καθηγητές, ώστε απερίσπαστα να αφιερώνονται στη γνώση και τη μάθηση. Επιζητούμε το αυτονόητο: την ύπαρξη ενός δημόσιου σχολείου, κατάλληλα στελεχωμένο με καθηγητές και την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή. Ενός δημόσιου σχολείου που θα λειτουργεί υπέρ του μαθητή, του καθηγητή, της κοινωνίας.

Θεωρούμε απαράδεκτο τα 2/3 των μαθητών μας να μην παρακολουθούν τα μαθήματα καλλιτεχνικής εκπαίδευσης, καθώςκαι μαθητές του Λυκείου, που μεθαύριο θα κληθούν να εξεταστούν στις πανελλήνιες ισότιμα με τους μαθητές Γενικών και Επαγγελματικών σχολείων, να μην διδάσκονται τα προαναφερόμενα
μαθήματα.

Τα όρια της υπομονής μας έχουν πλέον εξαντληθεί, καθώς βλέπουμε την συστηματική υποβάθμιση των στοιχειωδών λειτουργιών του σχολείου μας και την υπονόμευση του μέλλοντος των παιδιών μας.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

1) Να καλυφθούν όλα τα κενά στο σχολείο μας με μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό.

2) Να τοποθετηθούν οι καθηγητές χορού και κινηματογράφου, που ήδη έχουν επιλεγεί.

Για όλα τα παραπάνω ζητάμε άμεση συνάντηση με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά

Για το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Καλλιτεχνικού Σχολείου Κερατσινίου - Δραπετσώνας

Ο Πρόεδρος Κωνσταντίνος Ευαγγελινός
Ο Γ. Γραμματέας Αντώνης Μπενέτος

ΥΣ: Την παρούσα επιστολή συνυπογράφει η Διευθύντρια του Καλλιτεχνικού Σχολείου Κερατσινίου – Δραπετσώνας, κ. Π. Σταθοπούλου

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με εξπρες προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

aksiologisi.jpg
Ο επιθεωρητής διδάσκει βλακείες
«Τώρα είμαι εκπαιδευτικός που δουλεύω κοντά 20 χρόνια στην εκπαίδευση και δεν επιτρέπω καμία αξιολόγηση να αιωρείται στο κεφάλι μου σαν απειλή, ούτε...
Ο επιθεωρητής διδάσκει βλακείες
Μπιγκ Μπεν Λονδίνο Αγγλία
Στους δρόμους οι εκπαιδευτικοί της Βρετανίας - Απεργιακό κύμα αύριο στη χώρα
Απεργιακό κύμα την Τετάρτη 1/2 στη Βρετανία - Μεγαλειώδης αναμένεται η συμμετοχή των εκπαιδευτικών
Στους δρόμους οι εκπαιδευτικοί της Βρετανίας - Απεργιακό κύμα αύριο στη χώρα