ειδική αγωγή σεμινάριο
kallitexniko sxoleio keratsiniou drapetsonas
Σοβαρά προβλήματα στη διδασκαλία του Καλλιτεχνικού Σχολείου Κερατσινίου-Δραπετσώνας - Κενά σε εκπαιδευτικούς και νέα απώλεια διδακτικών ωρών λόγω αποσπάσεων και επανατοποθετήσεων

Νέες απώλειες διδακτικών ωρών καταγράφονται στο Καλλιτεχνικό Σχολείο Κερατσινίου - Δραπετσώνας, καθώς, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Γονέων, πέραν των εκπαιδευτικών κενών, καθώς καθηγητής Βιολογίας αποσπάται, ενώ η αναπληρώτρια Βιολόγος επανατοποθετήθηκε σε άλλη μονάδα. 

Την ίδια ώρα, ο Σύλλογος Γονέων έστειλε επιστολή στο υπουργείο Παιδείας, με αφορμή τα εκπαιδευτικά κενά, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «θεωρούμε αδιανόητο να διανύουμε τον τρίτο μήνα λειτουργίας του σχολείου μας και για πολλοστή χρονιά, να υπάρχουν κενά σε καθηγητές, ιδιαίτερα της κατεύθυνσης χορού και κινηματογράφου».

Για τα προβλήματα του συγκεκριμένου σχολείου, ερώτηση και αναφορά στη Βουλή κατέθεσαν τόσο η βουλευτής Β' Πειραιά και γραμματέας της ΚΟ του ΜέΡΑ25, Φωτεινή Μπακαδήμα, όσο και η βουλευτής Β’ Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίνα Κασιμάτη.

Πρόκειται για μία ακόμα καταγγελία γονέων που φτάνει στο alfavita.gr, αποδεικνύοντας ότι τα εκπαιδευτικά κενά δημιουργούν πλήθος προβλημάτων στα σχολεία της χώρας, ακόμα και λίγο πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Η καταγγελία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Καλλιτεχνικού Σχολείου Κερατσινίου - Δραπετσώνας:

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΝΕΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΩΝ ΩΡΩΝ ΣΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι αντί να έρθουν οι καθηγητές κατευθύνσεων χορού και κινηματογράφου, που εκκρεμεί η τοποθέτησή τους στο σχολείο μας εδώ και 3 μήνες, χάνουμε και τον καθηγητή Βιολογίας κ. Στεφανή, για τον οποίο ήρθε απόσπαση άμεσα εκτελεστή από τις 25 Νοεμβρίου 2021, ενώ η αναπληρώτρια βιολόγος κ. Αρβανίτη, που είχε τοποθετηθεί στο Καλλιτεχνικό Σχολείο Κερατσινίου-Δραπετσώνας, έχει πλέον τοποθετηθεί σε άλλο σχολείο.

Ζητάμε να μας γνωρίσετε πότε θα έρθει στο σχολείο μας αναπληρωτής καθηγητής για να καλύψει 20 ώρες βιολογίας, μεταξύ των οποίων και ώρες κατεύθυνσης της  Γ Λυκείου -η απώλεια των οποίων συνιστά κατάφωρη αδικία προς την ισότιμη διαδικασία των Πανελληνίων εξετάσεων. Αφού γνωρίζετε οτι δεν υπάρχει καθηγητής για να καλύπτει αυτές τις διδακτικές ώρες από σήμερα, πως υπογράφετε αυτή τη τροχοπέδη στη μάθηση και στην πρόοδο των παιδιών μας; 

Θεωρούμε απαράδεκτο αντί να καλυφθούν τα κενά σε διδακτικό προσωπικό στο σχολείο μας, να αυξάνονται! Τα όρια της υπομονής μας έχουν πλέον εξαντληθεί, καθώς βλέπουμε την συστηματική υποβάθμιση των στοιχειωδών λειτουργιών του σχολείου μας και την υπονόμευση του μέλλοντος των παιδιών μας.
 
Ζητάμε άμεση συνάντηση με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά κ. ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟ ΜΑΡΑΓΚΟΖΟΓΛΟΥ.

Η επιστολή προς την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας:

Αξιότιμες κ. Υπουργοί

Ως σύλλογος γονέων θεωρούμε αδιανόητο να διανύουμε τον τρίτο μήνα λειτουργίας του σχολείου μας και για πολλοστή χρονιά, να υπάρχουν κενά σε καθηγητές, ιδιαίτερα της κατεύθυνσης χορού και κινηματογράφου. Δεν είναι δυνατόν να υφίσταται καλλιτεχνικό σχολείο, χωρίς καθηγητές των κατευθύνσεων και να υπάρχει ημερήσιο πρόγραμμα διδασκαλίας με πολλές ώρες κενές σε διδασκαλία καθημερινώς! Με αυτό το τρόπο υπονομεύεται συστηματικά η λειτουργία του καλλιτεχνικού σχολείου.

Θα πρέπει άμεσα να προβείτε στην πρόσληψη καθηγητών και να καλυφθούν άμεσα τα κενά του σχολείου σε εκπαιδευτικούς. Για να μην δημιουργηθούν και στην νέα σχολική χρονιά ανάλογα ζητήματα απαιτούμε:

  1. Να κινηθούν οι νομοθετικές διαδικασίες για την έγκαιρη μόνιμη πρόσληψη καθηγητών κατεύθυνσης (χορού, κινηματογράφου, ηθοποιοί κ.α.) και γενικότερα να καλυφθούν τα οργανικά κενά σε καθηγητές και διοικητικό προσωπικό.
  2. Μέχρι να ολοκληρωθεί η μόνιμη πρόσληψη, να καλύπτονται τα κενά του σχολείου με καθηγητές ωρομίσθιους, των οποίων οι διαδικασίες πρόσληψής τους θα ολοκληρώνονται πριν την έναρξη του σχολικού έτους.

Είναι πολύ σημαντικό για τα παιδιά μας να ξεκινάει η σχολική χρονιά χωρίς κενά σε καθηγητές, ώστε απερίσπαστα να αφιερώνονται στην γνώση και την μάθηση. Επιζητούμε το αυτονόητο: την ύπαρξη ενός δημόσιου σχολείου, κατάλληλα στελεχωμένου με την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή. Ενός δημόσιου σχολείου που θα λειτουργεί υπέρ του μαθητή και του καθηγητή της κοινωνίας.

Για την υλοποίηση των αιτημάτων μας ζητάμε άμεση συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΓΡΑΠΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ: Αιτήσεις, ΎΛΗ και εξ αποστάσεως προετοιμασία

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΕΟΠΥΥ: Η Αποζημίωση για γυαλιά οράσεως γίνεται ηλεκτρονικά και τα χρήματα σας επιστρέφονται στον λογαριασμό σας
Πλέον δεν χρειάζεται να περιμένετε σε ουρές για να καταθέσετε δικαιολογητικά για αποζημίωση για γυαλιά οράσεως και οπτικά. Η διαδικασία γίνεται...
ΕΟΠΥΥ: Η Αποζημίωση για γυαλιά οράσεως γίνεται ηλεκτρονικά και τα χρήματα σας επιστρέφονται στον λογαριασμό σας