Βία στα σχολεία: Επιτακτική ανάγκη πρόσληψης Ψυχολόγων-Κοινωνικών Λειτουργών
Κεφαλίδου: Η πρόσληψη των Ψυχολόγων και Κοινωνικών Λειτουργών θα δώσει λύσεις σε πάρα πολλά προβλήματα και θα προλάβαινε ακόμα περισσότερα σε μαθητές αλλά και στο Εκπαιδευτικό Προσωπικό της Α΄ βάθμιας και Β΄ βάθμιας Εκπαίδευσης.

Το ζήτημα της επιτακτικής ανάγκης πρόσληψης Ψυχολόγων και Κοινωνικών Λειτουργών στις σχολικές μονάδες της Επικράτειας, με στόχο την πρόληψη περιστατικών παραβατικής και βίαιης συμπεριφοράς μαθητών και μαθητριών, έθεσε η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας και υπεύθυνη Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων του ΠΑΣΟΚ, με ερώτηση που κατέθεσε προς  την Υπουργό Παιδείας.

Αφορμή για την ερώτηση είναι διαπιστώσεις εκπαιδευτικών που αντιμετωπίζουν παραβατική συμπεριφοράς μαθητών, μερικές φορές ακόμα αντονότερη από αυτή που οδήγησε σε παραίτηση τον αναπληρωτή εκπαιδευτικο των ΕΠΑΛ...

Η ερώτηση

Προς: Την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως

Θέμα: «Επιτακτική ανάγκη η πρόσληψη Ψυχολόγων και Κοινωνικών Λειτουργών στα σχολεία της χώρας».

Μετά τα πολλά περιστατικά παραβατικής και βίαιης συμπεριφοράς μαθητών και μαθητριών σε σχολεία όλης της χώρας, που επιδεινώνονται τα τελευταία χρόνια, καθίσταται επιτακτική η ανάγκη πρόσληψης Ψυχολόγων και Κοινωνικών Λειτουργών στις σχολικές μονάδες της Επικράτειας, με στόχο την πρόληψη τέτοιων συμπεριφορών.

Ενδεικτικά για το θέμα αναφέρουμε την ανακοίνωση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Καβάλας, που επισημαίνει ότι αντιμετωπίζει με προβληματισμό περιστατικό παραβατικής συμπεριφοράς μαθητών, το οποίο εκδηλώθηκε σε σχολείο του νομού. Για το θέμα τονίζεται ότι, όσο καταδικαστέα είναι η παραπάνω παραβατική συμπεριφορά τόσο αποφευκτέος είναι ο στιγματισμός των θυτών, αλλά και των θυμάτων, διότι οι ανήλικοι μαθητές/τριες δεν είναι εγκληματίες.

Τονίζεται ότι: «η εγκληματικότητα δεν είναι έμφυτη. Η παράβαση σε αυτή την ηλικία αντιμετωπίζεται με μέτρα διοικητικά, αλλά κυρίως πρέπει να αντιμετωπίζεται με μέτρα παιδαγωγικά. Γιατί ο σκοπός τους δεν είναι η τιμωρία, αλλά ο σωφρονισμός. Και οι προσπάθειές μας δεν πρέπει να επικεντρώνονται μόνο στη θεραπεία. Πρέπει να επικεντρώνονται κυρίως στην πρόληψη».

Τέλος υπογραμμίζουν ότι το αίτημα της ΕΛΜΕ Καβάλας για εισαγωγή Ψυχολόγων και Κοινωνικών Λειτουργών στα σχολεία, επανέρχεται επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε. Αίτημα το οποίο, όπως επισημαίνουν, φέτος δεν ικανοποιήθηκε, παρά τις δηλώσεις του Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘ.

Είναι απόλυτη και επιτακτική ανάγκη η άμεση πρόσληψη Ψυχολόγων και Κοινωνικών Λειτουργών σε όλα τα σχολεία της χώρας, τόσο στα μικρά όσο και στα μεγάλα, σε όλη την επικράτεια.

Η πρόσληψη των Ψυχολόγων και Κοινωνικών Λειτουργών θα δώσει λύσεις σε πάρα πολλά προβλήματα και θα προλάβαινε ακόμα περισσότερα σε μαθητές αλλά και στο Εκπαιδευτικό Προσωπικό της Α΄ βάθμιας και Β΄ βάθμιας Εκπαίδευσης.

Μετά τα ανωτέρω ερωτάται η κα Υπουργός:

  1. Είναι στις προθέσεις του Υπουργείου η άμεση στελέχωση των σχολείων της χώρας με το κατάλληλο επιστημονικό προσωπικό, με την πρόσληψη Ψυχολόγων και Κοινωνικών Λειτουργών, ώστε να προλαμβάνονται οι παραβατικές συμπεριφορές των μαθητών;

  2. Υπάρχει καταγραφή των αναγκών σε Ψυχολόγους και Κοινωνικούς Λειτουργούς των σχολικών μονάδων της χώρας, ώστε να σχεδιάσει και να προβεί το Υπουργείο στις ανάλογες προσλήψεις;

  3. Υπάρχει μέριμνα από το Υπουργείο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων – προσωπικών, οικογενειακών, ψυχολογικών ή άλλων σοβαρών νοσημάτων - των εκπαιδευτικών που διδάσκουν μέσα στις τάξεις και οι οποίοι αδυνατούν να τα αντιμετωπίσουν χωρίς εξειδικευμένη βοήθεια;

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κιβωτός του Κόσμου
Κιβωτός του Κόσμου: «Χτύπησαν παιδί με σανίδες και πέτρες»
Το δικαστήριο απασχόλησαν τρεις καταγγελίες παιδιών από την δομή του Βόλου - Ξυλοδαρμούς και παιδική εργασία έναντι τροφής και στέγης περιέγραψαν...
Κιβωτός του Κόσμου: «Χτύπησαν παιδί με σανίδες και πέτρες»
Εκλογές
Για μια Ευρώπη της προόδου!
Οι εκλογικές διαδικασίες πάντα έχουν ιστορική βαρύτητα. Παίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή μας, στην εξέλιξη κοινωνιών μας, στο μέλλον της χώρας μας.
Για μια Ευρώπη της προόδου!
panellinies ekpaideutikos
Πανελλήνιες 2024: Εκπαιδευτικοί καλούνται να διανύσουν 35 χιλιόμετρα για να προσέλθουν στο εξεταστικό κέντρο!
Πανελλήνιες 2024: «Μεγαλύτερος φόρτος σε λιγότερα άτομα γεγονός που υπονομεύει την ομαλή διενέργεια των πανελλαδικών εξετάσεων»
Πανελλήνιες 2024: Εκπαιδευτικοί καλούνται να διανύσουν 35 χιλιόμετρα για να προσέλθουν στο εξεταστικό κέντρο!
Αλέξης Χαρίτσης
Χαρίτσης σε Μητσοτάκη για ακρίβεια: «Συγχαρητήρια, 7 στα 10 νοικοκυριά δηλώνουν ότι μειώθηκε το εισόδημά τους»
«Το μόνο καινούριο που ακούσαμε από τον κ. Μητσοτάκη είναι ότι δίνει μάχη κατά των πολυεθνικών κολοσσών! Ποιος; Ο κ. Μητσοτάκης! Εντάξει, κάπου...
Χαρίτσης σε Μητσοτάκη για ακρίβεια: «Συγχαρητήρια, 7 στα 10 νοικοκυριά δηλώνουν ότι μειώθηκε το εισόδημά τους»