kerameos
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME NEWS
Ντόμινο εξελίξεων μετά την επιστολή παραίτησης αναπληρωτή καθηγητή από Γυμνάσιο ΕΠΑΛ που έλαβε και δημοσίευσε το alfavita.gr

Στην επιστολή του αναπληρωτή εκπαιδευτικού που παραιτήθηκε από Γυμνάσιο ΕΠΑΛ και την οποία γνωστοποίησε με επιστολή του ο ίδιος ο εκπαιδευτικός μέσω του alfavita.gr αναφέρθηκε με σημερινές της δηλώσεις της η Νίκη Κεραμέως. Υπενθυμίζεται ότι ο αναπληρωτής καθηγητής κατήγγειλε πως δεχόταν απειλές από τους μαθητές του σχολείου.

«Με απειλούσαν για το αμάξι μου και μου ‘λέγαν πως με περιμένει ο εξωσχολικός να με δείρει. Ταυτόχρονα κοπανούσαν θρανία, καρέκλες και κυρίως στρίγγλιζαν όλοι μαζί, πράματα που κάνουν σχεδόν κάθε μέρα» σημείωσε ο εκπαιδευτικός. «Εδώ μάθημα δε κάνεις. Δε κάνει κανείς. Θα μας βάλεις όλους  ένα 12 όπως όλοι και άντε..», «όχι 12 ρε 16», «20 να μας βάλει», «λοιπόν όταν είμαστε ήσυχοι θα μας βάζεις 16 και όταν δε θα είμαστε θα μας βάζεις 12 εντάξει; Εντάξει ρε;» 

Κεραμέως: Διερευνούμε την υπόθεση

kimolioa.jpg

«Διαβάσαμε τα όσα σοβαρά καταγγέλλονται από τον εκπαιδευτικό και διερευνούμε όλα αυτά που περιγράφονται» τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΙ 100,3 η υπουργός Παιδείας, σημειώνοντας ωστόσο πως της έκανε εντύπωση το γεγονός ότι δεν υπήρχε ούτε μια γραπτή αναφορά για την κατάσταση που επικρατεί στο σχολείο.

«Δεν υπήρξε μέχρι σήμερα καμία γραπτή αναφορά από καμία υπηρεσία» είπε, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως η υπόθεση ήδη διερευνάται. 

«Προσπαθούμε να εντείνουμε την προσπάθεια για την ανάδειξη της αξίας της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης» είπε η υπουργός, προσθέτοντας πως τέτοιου είδους φαινόμενα δεν αποτελούν τον κανόνα στα ΕΠΑΛ. «Περιοδεύω σε σχολεία όλης της χώρας, δεν είναι ο κανόνας. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν ερευνούμε σε βάθος τα όσα καταγγέλλονται από τον εκπαιδευτικό».

«Υπήρχε και ίσως υπάρχει ακόμα η νοοτροπία που ήθελε τα Επαγγελματικά Λύκεια να μην είναι ισότιμα με αυτά της γενικής» ανέφερε, υπογραμμίζοντας πως αυτή η νοοτροπία πρέπει να αλλάξει. «Ιδρύσαμε τα πρώτα 25 Πρότυπα ΕΠΑΛ σε διαφορές περιοχές της χώρας, που μπαίνεις ανάλογα με το βαθμό. Περνάνε οι καλύτεροι για να δείξουμε ότι και εκεί υπάρχει αριστεία». 

Αναφερόμενη στην αγορά εργασίας, η υπουργός Παιδείας υποστήριξε πως τα τεχνικά επαγγέλματα είναι αυτά που έχουν μεγαλύτερη απορρόφηση.

«Ιδρύσαμε δύο νέες Σχολές Επαγγελματικής Εκπαίδευσης. Απευθύνεται σε αποφοίτους Γυμνασίου, η φοίτηση είναι διετής με παρακολούθηση θεωρητικών και εργαστηριακών μαθημάτων, καθώς και αμειβόμενη πρακτική άσκηση/μαθητεία». 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εκπαιδευτικοί: Νέος υπολογισμός της μισθοδοσίας από 1 Μαρτίου λόγω τροποποίησης φόρου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 1/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

teacher
«Και οι δάσκαλοι τι χρειάζονται σε αυτούς τους μικρόψυχους καιρούς;»
Ομάδα Πειραματόζωων Εκπαιδευτικών: Τα σχολεία είναι ζωντανοί οργανισμοί και όχι ατομικοί φάκελοι επιδόσεων και αποδόσεων και μηχανές κέρδους
«Και οι δάσκαλοι τι χρειάζονται σε αυτούς τους μικρόψυχους καιρούς;»
trafmatismos-diadilotrias
Τραυματισμός διαδηλώτριας από την αστυνομία στη Θεσσαλονίκη - Καταγγελία & μηνυτήρια αναφορά
«Η επίθεση της αστυνομίας συνεχίστηκε και, φυσικά, αγνόησαν την απόλυτη αναγκαιότητα να κληθεί ασθενοφόρο για την διακομιδή της σοβαρά τραυματισμένης...
Τραυματισμός διαδηλώτριας από την αστυνομία στη Θεσσαλονίκη - Καταγγελία & μηνυτήρια αναφορά
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
Σήμερα Πέμπτη πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο για τα ιδιωτικά ΑΕΙ - Προπύλαια στις 12
Πανεπιστημιακή και φοιτητική κοινότητα κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους απέναντι στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τα «μη κρατικά...
Σήμερα Πέμπτη πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο για τα ιδιωτικά ΑΕΙ - Προπύλαια στις 12