Κενά στα σχολεία: Στη Ζάκυνθο λείπουν 15 εκπαιδευτικοί και 3 ψυχολόγοι
Κενά εκπαιδευτικών: Ακόμα και Πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα δε διδάσκονται στη Ζάκυνθο

Παρά τις στομφώδεις εξαγγελίες του ΥΠΑΙΘ για την έναρξη της ενισχυτικής διδασκαλίας Ειδικών Μαθημάτων χθες στα σχολεία και τους ισχυρισμούς ότι δεν υπάρχουν κενά, σε περιοχές της χώρας όπως η Ζάκυνθος, 15 εκπαιδευτικοί λείπουν από τα σχολεία της Βθμιας του νησιού, με αποτέλεσμα ακόμα και Πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα να μη διδάσκονται!

Στο ίδιο πλαίσιο κινείται και η αδιαφορία του Υπουργείου για την ψυχοκοινωνική φροντίδα των μαθητών, ανάγκη μείζονος σημασίας ιδιαίτερα μετά τη φάση της πανδημίας και του εγκλεισμού. Μόλις ένας ψυχολόγος έχει προσληφθεί, ενώ για να καλυφθούν στοιχειωδώς οι ανάγκες της Βθμιας χρειάζονται τουλάχιστον άλλοι 3!

Αυτά αναφέρει μεταξύ άλλων η ΕΛΜΕ του νησιού και ζητά την επαναλειτουργία όλων των ΣΚΑΕ που λειτουργούσαν το 2020-21 (τώρα λειτουργεί μόνο ένα) και τη στελέχωσή τους με μόνιμο προσωπικό και για όλα τα μαθήματα

Όλη η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ζακύνθου

Για άλλη μια χρονιά, το ΥΠΑΙΘ αποδεικνύει έμπρακτα την αδιαφορία του για τα μορφωτικά δικαιώματα και τις ψυχοκοινωνικές ανάγκες των μαθητών. Παρά τους πολιτικά θρασύτατους πανηγυρισμούς του Υπουργείου και προσωπικά της Υπουργού Παιδείας περί πλήρους λειτουργίας, η αλήθεια είναι ότι μόνο στη Ζάκυνθο λείπουν αυτή τη στιγμή 15 εκπαιδευτικοί από τα σχολεία της Βθμιας του νησιού, με αποτέλεσμα ακόμα και Πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα να μη διδάσκονται! Στο ίδιο πλαίσιο κινείται και η αδιαφορία του Υπουργείου για την ψυχοκοινωνική φροντίδα των μαθητών, ανάγκη μείζονος σημασίας ιδιαίτερα μετά τη φάση της πανδημίας και του εγκλεισμού. Μόλις ένας ψυχολόγος έχει προσληφθεί, ενώ για να καλυφθούν στοιχειωδώς οι ανάγκες της Βθμιας χρειάζονται τουλάχιστον άλλοι 3!

Το χτύπημα σε βάρος των μαθητών, ιδιαίτερα των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, ολοκληρώνεται με την ίδρυση μόλις ενός Σχολικού Κέντρου Αντισταθμιστικής Εκπαίδευσης (ΣΚΑΕ) σε όλο το νησί, την ώρα μάλιστα που δεν εξασφαλίζεται η δωρεάν μετακίνηση των μαθητών προς και αυτά! Τα ΣΚΑΕ προσφέρουν δωρεάν στους μαθητές Γυμνασίου ενισχυτική διδασκαλία στα μαθήματα που χρειάζονται επιπλέον ενίσχυση, μετά τη λήξη του διδακτικού ωραρίου. Φέτος προβλέπεται η ίδρυση μόλις ενός ΣΚΑΕ για όλο το νησί, τη στιγμή που το σχολικό έτος 2021-2022 λειτουργούσαν δύο (στο 2ο Γυμνάσιο και στο Γυμνάσιο Λιθακιάς) και το 2020-2021 τρία (στο 2ο Γυμνάσιο, στο Γυμνάσιο Λιθακιάς και στο Γυμνάσιο – ΛΤ Βολιμών).

Το ΔΣ της ΕΛΜΕΖ απαιτεί:

  • Άμεση επαναλειτουργία όλων των ΣΚΑΕ που λειτούργησαν το 2020-2021 και αύξηση του αριθμού τους, ώστε να εξυπηρετείται το σύνολο των μαθητών

  • Δωρεάν και με κρατική ευθύνη μετάβαση των μαθητών προς και από τα ΣΚΑΕ

  • Στελέχωση των ΣΚΑΕ με μόνιμο προσωπικό και για όλα τα μαθήματα

  • Άμεση διεύρυνση της Ενισχυτικής Διδασκαλίας και στα Λύκεια (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) ώστε να ενισχυθούν οι μαθητές που έχουν ανάγκη.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι πολύ σοβαρό θεραπεύουν οι τηγανητές πατάτες;

ΕΛΜΕΠΑ: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής για εκπαιδευτικούς

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

vouli
ΣΥΡΙΖΑ προς Πιερρακάκη: Αποσύρετε τώρα το αντισυνταγματικό νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά ΑΕΙ
«Η δημοκρατία μας, το κράτος δικαίου στηρίζεται στην τήρησή του Συντάγματος. Το άρθρο 16 ορίζει ότι η σύσταση και η λειτουργία ιδιωτικών...
ΣΥΡΙΖΑ προς Πιερρακάκη: Αποσύρετε τώρα το αντισυνταγματικό νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά ΑΕΙ
astinomia
ΕΛΑΣ: Μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στην Αθήνα – 8 προσαγωγές
Πληροφορίες αναφέρουν ότι τουλάχιστον οχτώ άτομα έχουν συλληφθεί και βρίσκονται στη ΓΑΔΑ μετά από επιχειρήσεις σε διάφορες περιοχές της Αθήνας.
ΕΛΑΣ: Μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στην Αθήνα – 8 προσαγωγές
Ξύλο με οπαδούς στην Κρήτη
Ραντεβού οπαδών μετά από σχολικό αγώνα: Άγριες διαθέσεις για ξύλο με κατσούνα και σιδερογροθιές
Το περιστατικό σημειώθηκε με αφορμή ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ σχολείων, ενώ οι συλλήψεις έγιναν σε περιοχή του Αγίου Νικολάου
Ραντεβού οπαδών μετά από σχολικό αγώνα: Άγριες διαθέσεις για ξύλο με κατσούνα και σιδερογροθιές