Κενά εκπαιδευτικών: Ακόμα και Πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα δε διδάσκονται στη Ζάκυνθο

Παρά τις στομφώδεις εξαγγελίες του ΥΠΑΙΘ για την έναρξη της ενισχυτικής διδασκαλίας Ειδικών Μαθημάτων χθες στα σχολεία και τους ισχυρισμούς ότι δεν υπάρχουν κενά, σε περιοχές της χώρας όπως η Ζάκυνθος, 15 εκπαιδευτικοί λείπουν από τα σχολεία της Βθμιας του νησιού, με αποτέλεσμα ακόμα και Πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα να μη διδάσκονται!

Στο ίδιο πλαίσιο κινείται και η αδιαφορία του Υπουργείου για την ψυχοκοινωνική φροντίδα των μαθητών, ανάγκη μείζονος σημασίας ιδιαίτερα μετά τη φάση της πανδημίας και του εγκλεισμού. Μόλις ένας ψυχολόγος έχει προσληφθεί, ενώ για να καλυφθούν στοιχειωδώς οι ανάγκες της Βθμιας χρειάζονται τουλάχιστον άλλοι 3!

Αυτά αναφέρει μεταξύ άλλων η ΕΛΜΕ του νησιού και ζητά την επαναλειτουργία όλων των ΣΚΑΕ που λειτουργούσαν το 2020-21 (τώρα λειτουργεί μόνο ένα) και τη στελέχωσή τους με μόνιμο προσωπικό και για όλα τα μαθήματα

Όλη η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ζακύνθου

Για άλλη μια χρονιά, το ΥΠΑΙΘ αποδεικνύει έμπρακτα την αδιαφορία του για τα μορφωτικά δικαιώματα και τις ψυχοκοινωνικές ανάγκες των μαθητών. Παρά τους πολιτικά θρασύτατους πανηγυρισμούς του Υπουργείου και προσωπικά της Υπουργού Παιδείας περί πλήρους λειτουργίας, η αλήθεια είναι ότι μόνο στη Ζάκυνθο λείπουν αυτή τη στιγμή 15 εκπαιδευτικοί από τα σχολεία της Βθμιας του νησιού, με αποτέλεσμα ακόμα και Πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα να μη διδάσκονται! Στο ίδιο πλαίσιο κινείται και η αδιαφορία του Υπουργείου για την ψυχοκοινωνική φροντίδα των μαθητών, ανάγκη μείζονος σημασίας ιδιαίτερα μετά τη φάση της πανδημίας και του εγκλεισμού. Μόλις ένας ψυχολόγος έχει προσληφθεί, ενώ για να καλυφθούν στοιχειωδώς οι ανάγκες της Βθμιας χρειάζονται τουλάχιστον άλλοι 3!

Το χτύπημα σε βάρος των μαθητών, ιδιαίτερα των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, ολοκληρώνεται με την ίδρυση μόλις ενός Σχολικού Κέντρου Αντισταθμιστικής Εκπαίδευσης (ΣΚΑΕ) σε όλο το νησί, την ώρα μάλιστα που δεν εξασφαλίζεται η δωρεάν μετακίνηση των μαθητών προς και αυτά! Τα ΣΚΑΕ προσφέρουν δωρεάν στους μαθητές Γυμνασίου ενισχυτική διδασκαλία στα μαθήματα που χρειάζονται επιπλέον ενίσχυση, μετά τη λήξη του διδακτικού ωραρίου. Φέτος προβλέπεται η ίδρυση μόλις ενός ΣΚΑΕ για όλο το νησί, τη στιγμή που το σχολικό έτος 2021-2022 λειτουργούσαν δύο (στο 2ο Γυμνάσιο και στο Γυμνάσιο Λιθακιάς) και το 2020-2021 τρία (στο 2ο Γυμνάσιο, στο Γυμνάσιο Λιθακιάς και στο Γυμνάσιο – ΛΤ Βολιμών).

Το ΔΣ της ΕΛΜΕΖ απαιτεί:

  • Άμεση επαναλειτουργία όλων των ΣΚΑΕ που λειτούργησαν το 2020-2021 και αύξηση του αριθμού τους, ώστε να εξυπηρετείται το σύνολο των μαθητών

  • Δωρεάν και με κρατική ευθύνη μετάβαση των μαθητών προς και από τα ΣΚΑΕ

  • Στελέχωση των ΣΚΑΕ με μόνιμο προσωπικό και για όλα τα μαθήματα

  • Άμεση διεύρυνση της Ενισχυτικής Διδασκαλίας και στα Λύκεια (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) ώστε να ενισχυθούν οι μαθητές που έχουν ανάγκη.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με εξπρες προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Χιόνια στην Αθήνα
Καιρός – Μαρουσάκης: Πυκνό χιόνι από το Σάββατο ακόμα και στην Αττική
«Οι βροχές και τα χιόνια ακόμη και σε πεδινές περιοχές θα ξεκινήσουν από τα βόρεια και γρήγορα θα επεκταθούν νοτιότερα»
Καιρός – Μαρουσάκης: Πυκνό χιόνι από το Σάββατο ακόμα και στην Αττική