Η συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ
ΕΛΜΕ και παρατάξεις καλούν σε Γ.Σ των προέδρων των ΕΛΜΕ το Σάββατο - Καταγγέλλουν την πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ για την ακύρωση

Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε η ακύρωση της Γενικής Συνέλευσης των προέδρων των ΕΛΜΕ, λίγο πριν τις ηλεκτρονικές εκλογές για την ανάδειξη αιρετών. Ήδη ΕΛΜΕ και συλλογικότητες εκπαιδευτικών καταγγέλλουν το γεγονός και ζητούν να πραγματοποιηθεί η διαδικασία το Σάββατο, στο αμφιθέατρο του 1ου Λυκείου Αγ. Δημητρίου (Στρογγυλό), στις 12.

Για «απαράδεκτη και διαλυτική ενέργεια που στόχο έχει να μη βγουν αποφάσεις του κλάδου σε μια σειρά ζητήματα που μας απασχολούν (μισθολογικά αιτήματα, αντιεκπαιδευτική – αντεργατική πολιτική,  πλαίσιο "αξιολόγησης", ηλεκτρονικές εκλογές, κλπ)» κάνει λόγο η ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας, ενώ η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς -Ιθάκης, τονίζει πως η ακύρωση έγινε με μια «αστεία δικαιολογία» και πως η μεθόδευση δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη.

«Πραξικοπηματική ακύρωση» της ΓΣ των προέδρων των ΕΛΜΕ, καταγγέλλει η ΕΛΜΕ Κέρκυρας και επισημαίνει μεταξύ άλλων:

«Αναρωτιόμαστε πραγματικά πόσο πιο χαμηλά θα πέσει η πλειοψηφία της ΟΛΜΕ, αφού η ίδια πλειοψηφία είναι αυτή που έβαλε τέλος στην απεργία αποχή από την αξιολόγηση, που δεν ψέλλισε κουβέντα για μέντορες και συντονιστές, που μπαίνει με τα μπούνια στις ηλεκτρονικές εκλογές για να καπαρώσουν τις θέσεις των αιρετών και απειλούν με καταστατικές κυρώσεις τα σωματεία που καλούν σε αποχή, δίνοντας ένα πολύ μακρύ χέρι βοηθείας σε μια κυβέρνηση που έχει φάει πολλές φορές τα μούτρα της στην εκπαίδευση».

Από την πλευρά της, η ΕΛΜΕ Αρκαδίας «θεωρεί σκόπιμη και προσχηματική την αναβολή από την ηγεσία της ΟΛΜΕ της συνελεύσεως των προέδρων». «Είναι ξεκάθαρο ότι η ηγεσία της ΟΛΜΕ, όπως και η κα Κεραμέως φοβάται τις συλλογικές διαδικασίες γιατί όπως είναι γνωστό πάνω από 35 ΕΛΜΕ προσυπογράφουν την ΑΠΟΧΗ από τις ηλεκτρονικές εκλογές του Υπουργείου Παιδείας και αυτό ακριβώς θέλουν να αποφύγουν», τονίζει το σωματείο.

Παράλληλα, η Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών ν. Ηρακλείου, αφού καταγγείλει το γεγονός, σημειώνει μεταξύ άλλων: «Είναι προφανές ότι οι τρεις, νυν και πρώην, κυβερνητικές συνδικαλιστικές παρατάξεις ξεπέρασαν κάθε όριο συλλογικής ηθικής και δημοκρατικής δεοντολογίας. Μετατρέπονται πλέον ανοιχτά σε μηχανισμό επιβολής των πιο αντιδραστικών μέτρων της διάλυσης των σωματείων, της φίμωσης του συνδικαλισμού, της απογύμνωσης των εκπαιδευτικών από κάθε συλλογικό δικαίωμα και δημοκρατική κατάκτηση».

Η ΕΛΜΕ Πειραιά κάνει λόγο για «μια αστεία δικαιολογία» από πλευράς του ΔΣ της ΟΛΜΕ, η οποία ανέβαλε την προγραμματισμένη Γενική Συνέλευση των προέδρων.

«Πρόκειται για μια απαράδεκτη και διαλυτική ενέργεια που στόχο έχει να μη βγουν αποφάσεις του κλάδου σε μια σειρά ζητήματα που μας απασχολούν (μισθολογικά αιτήματα, αντιεκπαιδευτική – αντεργατική πολιτική,  πλαίσιο «αξιολόγησης», ηλεκτρονικές εκλογές, κ.λπ.). Η μεθόδευση αυτή δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη» επισημαίνει. 

Τέλος, τονίζει ότι «είναι χαρακτηριστικό ότι, εκτός από το αμφιθέατρο στο 1ο Λύκειο Αγ. Δημητρίου, διαθέσιμο ήταν και το αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Πειραιά. Αν η πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ ήθελε πραγματικά να γίνει η Γενική Συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ, θα μπορούσε να είχε ζητήσει τη συνδρομή της ΕΛΜΕ Πειραιά, για τη χρησιμοποίηση του χώρου».

Τόσο οι τέσσερις ΕΛΜΕ όσο και η Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών ν. Ηρακλείου καλούν το Σάββατο στις 12:00, στο αμφιθέατρο του 1ου Λυκείου Αγ. Δημητρίου (Στρογγυλό) για εκ νέου διεξαγωγή της διαδικασίας.

«Η μεθόδευση αυτή δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη» αναφέρει η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς-Ιθάκης, τονίζοντας πως η Γενική Συνέλευση των προέδρων πρέπει να γίνει! Ο κλάδος πρέπει να αποφασίσει» υπογραμμίζουν.

Αναμένονται και άλλες ανακοινώσεις από ΕΛΜΕ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι πολύ σοβαρό θεραπεύουν οι τηγανητές πατάτες;

ΕΛΜΕΠΑ: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής για εκπαιδευτικούς

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

xapia.jpg
Φάρμακα: Πόσο ασφαλή είναι τα ληγμένα;
Όλοι το έχουμε πάθει κάποια στιγμή. Πάμε να πάρουμε από το ντουλάπι ένα παυσίπονο και ανακαλύπτουμε ότι έχει λήξει. Ή κοιτάζουμε την ημερομηνία σε...
Φάρμακα: Πόσο ασφαλή είναι τα ληγμένα;