Η συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ
Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας καταγγέλλει την «πραξικοπηματική ακύρωση» της ΓΣ των προέδρων των ΕΛΜΕ και καλεί το Σάββατο στο 1ο Λύκειο Αγ. Δημητρίου (Στρογγυλό) για εκ νέου διεξαγωγή της διαδικασίας

Μία ακόμα καταγγελία για την «πραξικοπηματική ακύρωση» της ΓΣ των προέδρων των ΕΛΜΕ δημοσιεύει σωματείο καθηγητών.

Μετά την ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας και η ΕΛΜΕ Κέρκυρας δηλώνει τη σφοδρή αντίθεσή της με την απόφαση της πλειοψηφίας της ΟΛΜΕ και καλεί τις υπόλοιπες ΕΛΜΕ το Σάββατο στις 12:00, στο αμφιθέατρο του 1ου Λυκείου Αγ. Δημητρίου (Στρογγυλό) για εκ νέου διεξαγωγή της διαδικασίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Κέρκυρας:

Για την πραξικοπηματική ακύρωση της ΓΣ των προέδρων των ΕΛΜΕ 

Σε μια πρωτοφανή απόφαση προχώρησε η πλειοψηφία της ΟΛΜΕ (ΔΑΚΕ ΣΥΝΕΚ και ΠΕΚ) ακυρώνοντας την προγραμματισμένη, εδώ και καιρό, γενική συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ. Η γελοία αιτιολογία που προβάλλουν οι κυβερνητικές παρατάξεις, είναι ότι σε ολόκληρη την Αθήνα, δεν μπόρεσαν να βρουν μια αίθουσα, η οποία θα μπορούσε να φιλοξενήσει 100 ανθρώπους. 

Είναι προφανές για το ΔΣ της ΕΛΜΕ Κέρκυρας ότι όλα αυτά είναι «προφάσεις εν αμαρτίαις» κι ότι ο πραγματικός λόγος του πραξικοπήματος αυτού, είναι ότι οι ΓΣ που έγιναν σε όλες τις ΕΛΜΕ, έβγαλαν αποφάσεις που δεν τις θέλει η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας. Για παράδειγμα οι μισές περίπου ΕΛΜΕ κατεβαίνουν στην Αθήνα με απόφαση για αποχή από τις ηλεκτρονικές εκλογές, κάτι που δε θέλει καμία από τις κυβερνητικές παρατάξεις. Ο κατήφορός τους είναι τόσο μεγάλος, που δε λογαριάζουν καν τις περιφερειακές ΕΛΜΕ, οι οποίες βγάζουν από νωρίς τα εισιτήρια, για να μπορέσουν να μεταβούν οι πρόεδροι με τον πιο οικονομικό τρόπο στην Αθήνα. 

Αναρωτιόμαστε πραγματικά πόσο πιο χαμηλά θα πέσει η πλειοψηφία της ΟΛΜΕ, αφού η ίδια πλειοψηφία είναι αυτή που έβαλε τέλος στην απεργία αποχή από την αξιολόγηση, που δεν ψέλλισε κουβέντα για μέντορες και συντονιστές, που μπαίνει με τα μπούνια στις ηλεκτρονικές εκλογές για να καπαρώσουν τις θέσεις των αιρετών και απειλούν με καταστατικές κυρώσεις τα σωματεία που καλούν σε αποχή, δίνοντας ένα πολύ μακρύ χέρι βοηθείας σε μια κυβέρνηση που έχει φάει πολλές φορές τα μούτρα της στην εκπαίδευση. 

Η Γενική Συνέλευση των προέδρων πρέπει να γίνει! Ο κλάδος πρέπει να αποφασίσει!

Καλούμε τις υπόλοιπες ΕΛΜΕ της χώρας το Σάββατο, 22/10/22 στις 12:00, στο αμφιθέατρο του 1ου Λυκείου Αγ. Δημητρίου (Στρογγυλό) Στρ. Αλέξανδρου Παπάγου 23 Άγιος Δημήτριος (Σταθμός Μετρό: Αγ. Δημήτριος) για να γίνει η Γενική Συνέλευση των Προέδρων των ΕΛΜΕ!

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολική Ψυχολογία: ΔΙΝΕΙ ΔΙΠΛΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ αυτό το σεμινάριο

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις Εκπαιδευτικών: Προλάβετε 11 μόρια ΠΡΙΝ τις ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ  ΑΙΤΗΣΕΙΣ στον ΟΠΣΥΔ

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα