ΚΚΕ: Τραγική η έλλειψη υποδομών στο ΑΠΘ
Ερώτηση του ΚΚΕ για την έλλειψη υποδομών στο ΑΠΘ

Την έλλειψη υποδομών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, καταγγέλλει το ΚΚΕ με αφορμή το τραγικό συμβάν της πτώσης και του σοβαρού τραυματισμού φοιτητή της Νομικής του ΑΠΘ.

Σε ερώτηση που κατέθεσε το ΚΚΕ στο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, αναφέρεται πως η κυβέρνηση βρήκε άμεσα τα 50 εκατομμύρια ευρώ για την πανεπιστημιακή αστυνομία και επέλεξε να αγνοήσει τα επανειλημμένα αιτήματα των Συλλόγων φοιτητών και διδασκόντων για σύγχρονες υποδομές και για προσλήψεις διδακτικού προσωπικού.

«Αποδεικνύεται πως η πολιτική του πανεπιστημίου - επιχείρηση που αφαιρεί το δικαίωμα στη μόρφωση είναι επικίνδυνη ακόμα και για την ίδια τη ζωή των φοιτητών», όπως υπογραμμίζεται.

Aναλυτικά η ερώτηση

«Το τραγικό συμβάν της πτώσης και του σοβαρού τραυματισμού φοιτητή της Νομικής του ΑΠΘ κατά τη διάρκεια μαθήματος, επειδή αναγκάστηκε να καθίσει σε περβάζι παραθύρου λόγω του τρομερού συνωστισμού που επικρατούσε στην αίθουσα, αναδεικνύει με τον πλέον τραγικό τρόπο τις συνέπειες της υποχρηματοδότησης και της επιχειρηματικής λειτουργίας των πανεπιστημίων.

Επιβεβαιώνει την εγκληματική πολιτική υποβάθμισης των πανεπιστημίων που, διαχρονικά υποστήριξαν όλες οι κυβερνήσεις και στηρίζει και η σημερινή της ΝΔ. Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι οι τεράστιες ελλείψεις διδακτικού και διοικητικού προσωπικού, οι ανεπαρκείς υποδομές, οι ελλείψεις σε εργαστήρια και αναλώσιμα. Το κόστος όμως ουδέποτε αποτέλεσε ανασταλτικό παράγοντα για ό,τι σχετίζεται με την επιχειρηματική δραστηριότητα.

Η κυβέρνηση, ενώ βρήκε άμεσα τα 50 εκατ. ευρώ για την πανεπιστημιακή αστυνομία, επέλεξε να αγνοήσει τα επανειλημμένα αιτήματα των Συλλόγων φοιτητών και διδασκόντων για σύγχρονες υποδομές και για προσλήψεις διδακτικού προσωπικού.

Αποδεικνύεται ότι η πολιτική του πανεπιστημίου επιχείρηση που αφαιρεί το δικαίωμα στη μόρφωση είναι επικίνδυνη ακόμα και για την ίδια τη ζωή των φοιτητών.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κα. Υπουργός σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση για:

- Να δοθεί έκτακτο κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό για σύγχρονα κτίρια και ασφαλείς υποδομές στο Α.Π.Θ.

- Τις αναγκαίες προσλήψεις καθηγητών και σπάσιμο των τμημάτων στο Α.Π.Θ.».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τεχνητη νοημοσυνη
Το σχολείο χωρίς δασκάλους: «καινοτομία» ή εκπαιδευτική δυστοπία;
Μια σχολική αίθουσα χωρίς πίνακα, χωρίς βιβλία, χωρίς δάσκαλο. Μόνο οθόνες, ακουστικά και ένας ψηφιακός «μέντορας» τεχνητής νοημοσύνης. Είναι αυτό το...
Το σχολείο χωρίς δασκάλους: «καινοτομία» ή εκπαιδευτική δυστοπία;
προαύλιο με μαθητές
Σχολείο χτισμένο πάνω σε μπαζωμένο ρέμα δίπλα στον Ηλεκτρικό — Νέες εικόνες προκαλούν ανησυχία
Βίντεο αποκαλύπτει την περίπτωση του 1ου ΓΕΛ Νέας Ιωνίας και τον κίνδυνο από τις παλιές παρεμβάσεις στα ρέματα
Σχολείο χτισμένο πάνω σε μπαζωμένο ρέμα δίπλα στον Ηλεκτρικό — Νέες εικόνες προκαλούν ανησυχία
εκπαιδευτικοί
Έκθεση ΟΟΣΑ: Πόσο υπολείπονται οι μισθοί των Ελλήνων εκπαιδευτικών σε σχέση με τους μισθούς των εκπαιδευτικών άλλων χωρών
Πώς αποτυπώνονται οι μισθοί των εκπαιδευτικών στην έκθεση του ΟΟΣΑ - Συγκριτικά δεδομένα
Έκθεση ΟΟΣΑ: Πόσο υπολείπονται οι μισθοί των Ελλήνων εκπαιδευτικών σε σχέση με τους μισθούς των εκπαιδευτικών άλλων χωρών