Εκπαίδευση

ΕΠΑΛ Σητείας: Στον «πάγο» η εύρεση λύσης για το σεισμόπληκτο σχολείο

epal_sitias
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Αγωνιούν οι εκπαιδευτικοί για το μέλλον του ΕΠΑΛ Σητείας και σοβαρά κτιριακά προβλήματα που προκάλεσε ο σεισμός του 2021

Στον «πάγο» έχει μείνει, εδώ και ένα χρόνο, η επίλυση των σοβαρών κτιριακών προβλημάτων του ΕΠΑΛ Σητείας. Μετά το σεισμό που προκάλεσε τις ζημιές στο σχολείο το 2021, μαθητές και εκπαιδευτικοί κάνουν μάθημα σε προκάτ αίθουσες, δίχως ενημέρωση για το μέλλον του σχολείου.

Οι καθηγητές ανησυχούν για τα προβλήματα στο σχολικό κτίριο που αποτελούν εν δυνάμει κινδύνους για ατυχήματα. 

Να σημειωθεί πως το κτίριο κρίθηκε ακατάλληλο και εκκενώθηκε άμεσα μετά το σεισμό, ωστόσο ακόμη δεν έχει δοθεί απάντηση για το μέλλον του κτιρίου.

«Ουδέν μονιμότερό του προσωρινού»

Οι εκπαιδευτικοί του ΕΠΑΛ, με επιστολή τους προς το Δήμο Σητείας, την Περιφέρεια Κρήτη, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και το Υπουργείο Παιδείας φέρνουν στο προσκήνιο την κυβερνητική αναλγησία για την ύπαρξη λυόμενων αιθουσών. Όπως τονίζουν οι εκπαιδευτικοί, η εκπαίδευση δεν μπορεί να λειτουργεί με αίθουσες προκάτ ούτε και μπαλώματα και πως «δεν μπορούμε να δεχτούμε την λογική του «ουδέν μονιμότερό του προσωρινού».

Παράλληλα, θέτουν ερωτήματα αναφορικά με ποιον τρόπο θα δοθεί λύση στο ζήτημα και αν θα γίνει επισκευή του παλαιού κτιρίου ή αν θα κατασκευαστεί άλλο, ενώ εκφράζουν φόβους πως θα υπάρχει παρόμοια κατάληξη με τα μηχανολογικά εργαστήρια που τα τελευταία 17 χρόνια, η επισκευή τους βασίζεται σε προγράμματα και κονδύλια.

Στη Βουλή το θέμα του ΕΠΑΛ Σητείας

Την παρέμβαση κομμάτων προκάλεσε το οξυμένο κτιριακό πρόβλημα του ΕΠΑΛ Σητείας.

Ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μανόλης Θραψανιώτης στην υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, ενώ αναφορά κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Κομνηνάκα Αποστόλου Μαρία, Μανωλάκου Εμμανουήλ Διαμάντω, Συντυχάκης Δανιήλ Εμμανουήλ. Οι βουλευτές καλούν τη δημοτική αρχή, την περιφέρεια Κρήτης, το υπουργείο Παιδείας αλλά και τους βουλευτές Λασιθίου να δώσουν λύση στα προβλήματα που έχουν προκύψει.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Σχολεία: Όλες οι ημερομηνίες για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς - Πότε επιστρέφουν εκπαιδευτικοί και μαθητές

ΑΣΕΠ 6Κ/2026: Κλείδωσε η νέα προκήρυξη για 317 μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία

Υπουργείο Παιδείας: Μέσω gov.gr η ανάληψη υπηρεσίας για τους εκπαιδευτικούς
 

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

εκπαίδευση