Περιστέρι: Σοβαρά προβλήματα με σχολικά κτίρια
Τεράστια προβλήματα στα σχολικά κτίρια του Περιστερίου

Το 14ο Γυμνάσιο Περιστερίου θα συστεγαστεί με το 11ο ΓΕΛ Περιστερίου, προκειμένου το ελευθερούμενο κτίριο να στεγάσει το ΕΝΕΓΥΛ, το οποίο έχει πράγματι σοβαρό κτιριακό πρόβλημα.

Η Α’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής υποστηρίζει ότι «είναι προφανές ότι η συστέγαση θα οδηγήσει νομοτελειακά σε συρρίκνωση των σχολείων».

Στη συνέχεια, αναφέρει πως εκκρεμεί εδώ και 11 χρόνια η ανακατασκευή του κτιρίου του πρώην 3ου δημοτικού από το Δήμο, ώστε να στεγαστεί το εδώ και πάνω από 15 χρόνια ιδρυμένο ΕΕΕΕΚ Περιστερίου! Εκκρεμεί η κατασκευή του κτιρίου του 10ου ΓΕΛ εδώ και πάνω από 25 χρόνια. Τα συστεγαζόμενα 7ο και 10ο ΓΕΛ ασφυκτιούν σε ένα κτίριο με  κοντέινερ στην αυλή! Εκκρεμεί η ανέγερση του κτιρίου στο κτήμα Μπόθου, που έχει ακριβοπληρωθεί από το ελληνικό δημόσιο, για την στέγαση Ειδικού Σχολείου! Και βεβαίως, εκκρεμεί η ανέγερση ειδικού κτιρίου για το Καλλιτεχνικό Σχολείο Περιστερίου.

Η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Α’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής:

ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ ΡΙΖΙΚΑ ΜΕ ΚΑΘΕ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗΣ, ΣΥΣΤΕΓΑΣΗΣ, ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ!

·         ΤΟ ΟΞΥΜΕΝΟ  ΚΤΙΡΙΑΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΛΥΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΠΟΔΟΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ ΚΕΝΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΚΑΙ –ΚΥΡΙΩΣ- ΜΕ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΝΕΩΝ ΠΟΥ ΕΚΚΡΕΜΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ

 Μια δυσάρεστη έκπληξη επεφύλασσε η νέα ΔΙΔΕ, κ. Δ. Μακρή, την πρώτη ημέρα της νέας σχολικής χρονιάς στους συναδέλφους του 14ου Γυμνασίου και του 11ου ΓΕΛ Περιστερίου. Ανακοίνωσε στις διευθύντριες των δύο σχολείων, συνοδευόμενη από τον αντιδήμαρχο Παιδείας, ότι τα σχολεία θα συστεγασθούν, προκειμένου το ελευθερούμενο κτίριο να στεγάσει το ΕΝΕΓΥΛ (το οποίο έχει πράγματι σοβαρό κτιριακό πρόβλημα και για το οποίο επανειλημμένα η ΕΛΜΕ έχει προτείνει να μεταφερθεί στο κτίριο του πρώην 18ου Γυμνασίου, το οποίο εντελώς παράτυπα  χρησιμοποιείται από τον Δήμο  Περιστερίου), εκβιάζοντας μάλιστα για θετικές αποφάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων, αλλιώς θα προβεί σε μετατροπή τους σε Γυμνάσιο με λυκειακές τάξεις (… λες και είμαστε στην Ανάφη!).

Είναι προφανές ότι η συστέγαση θα οδηγήσει νομοτελειακά σε συρρίκνωση των σχολείων, όσες διαβεβαιώσεις κι αν δοθούν για το αντίθετο, γι΄ αυτό είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι με αυτήν την απόφαση της ΔΙΔΕ, όπως άλλωστε της δηλώσαμε και στη συνάντηση μας.

     Σημειώνουμε για την ενημέρωση όλων ότι εκκρεμεί εδώ και 11 χρόνια η ανακατασκευή του κτιρίου του πρώην 3ου δημοτικού από το Δήμο, ώστε να στεγαστεί το εδώ και πάνω από 15 χρόνια ιδρυμένο ΕΕΕΕΚ Περιστερίου! Εκκρεμεί η κατασκευή του κτιρίου του 10ου ΓΕΛ εδώ και πάνω από 25 χρόνια. Τα συστεγαζόμενα 7ο και 10ο ΓΕΛ ασφυκτιούν σε ένα κτίριο με  κοντέινερ στην αυλή! Εκκρεμεί η ανέγερση του κτιρίου στο κτήμα Μπόθου, που έχει ακριβοπληρωθεί από το ελληνικό δημόσιο, για την στέγαση Ειδικού Σχολείου! Και βεβαίως, εκκρεμεί η ανέγερση ειδικού κτιρίου για το Καλλιτεχνικό Σχολείο Περιστερίου.

Το ΔΣ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσλήψεις αναπληρωτών: Το 1ο Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με μόνο 50 ευρώ εγγραφή (Έως 4 Δεκεμβρίου)

ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ τις εξετάσεις ΕΟΠΠΕΠ: Τεράστια έκπτωση στο κορυφαίο σεμινάριο Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών Ενηλίκων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα