erasmus-eap-china
Είναι η πρώτη φορά που το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο της EADTU πραγματοποιείται στην Ελλάδα, μια σημαντική αναγνώριση για τη διεθνή συνεισφορά του ΕΑΠ στον τομέα της ανοικτής και εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, καθώς το ίδιο κατατάσσεται σταθερά ανάμεσα στα κορυφαία Πανεπιστήμια Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης παγκοσμίως

Περισσότεροι από 250 εμπειρογνώμονες από τον κόσμο της διαδικτυακής, μικτής και εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, από περισσότερες από 25 χώρες, αναμένεται να συγκεντρωθούν στην Αθήνα, στις 19-21 Οκτωβρίου, προκειμένου να συμμετάσχουν στο ετήσιο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Πανεπιστημίων Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης (EADTU), το οποίο φέτος συνδιοργανώνεται με το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ).

Είναι η πρώτη φορά που το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο της EADTU πραγματοποιείται στην Ελλάδα, μια σημαντική αναγνώριση για τη διεθνή συνεισφορά του ΕΑΠ στον τομέα της ανοικτής και εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, καθώς το ίδιο κατατάσσεται σταθερά ανάμεσα στα κορυφαία Πανεπιστήμια Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης παγκοσμίως.

Το φετινό Συνέδριο επικεντρώνεται σε θέματα που αφορούν τις νέες τάσεις και γενικότερα τους παράγοντες που επηρεάζουν την παγκόσμια και ευρωπαϊκή Ανώτατη Εκπαίδευση, την ψηφιοποίηση της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Μεταξύ άλλων, οι εμπειρογνώμονες θα διερευνήσουν τις αλλαγές που απαιτούνται για την προσφορά εκπαίδευσης υψηλής ποιότητας, χωρίς αποκλεισμούς, σε ένα ραγδαία μεταβαλλόμενο κόσμο, το ζήτημα των (διεθνών) μικροδιαπιστευτηρίων των εκπαιδευομένων (microcredentials, Micro-Masters, nano-degrees), την οργάνωση ψηφιακών μαθημάτων στις δεξιότητες του 21ου αιώνα, τις ικανότητες και μαθησιακές διαθέσεις που έχουν αναγνωριστεί ως απαραίτητες για επιτυχία στην κοινωνία του 21ου αιώνα (επικοινωνιακές δεξιότητες, κοινωνική ευθύνη, δημιουργικότητα, περιβαλλοντική συνείδηση, κριτική σκέψη και ψηφιακό γραμματισμό) κ.ά.

Κεντρικό θέμα του συνεδρίου: «Ψηφιακή επαναφορά: Μετασχηματίζοντας τα Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια για έναν κόσμο που αλλάζει».

«Το συνέδριο θα συνδυάσει κεντρικές ομιλίες, παρουσιάσεις εγγράφων, ένα ειδικό ερευνητικό μέρος, συνεδρίες πάνελ και εργαστήρια»

ΕΑΠ συνεδριο

«Όπως υποδηλώνει και ο τίτλος (του Συνεδρίου), τα Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια σήμερα αντιμετωπίζουν βαθιές κοινωνικές προκλήσεις και πρέπει να προβούν σε θεμελιώδεις αλλαγές για να υποστηρίξουν την εκπαίδευση υψηλής ποιότητας και χωρίς αποκλεισμούς. Για την υποστήριξη αυτής της διαδικασίας, το Συνέδριο θα συγκεντρώσει περισσότερους από 250 εμπειρογνώμονες από τον κόσμο της διαδικτυακής, μικτής και εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Το συνέδριο θα συνδυάσει κεντρικές ομιλίες, παρουσιάσεις εγγράφων, ένα ειδικό ερευνητικό μέρος, συνεδρίες πάνελ και εργαστήρια. Είμαι πεπεισμένος ότι αυτή η ανταλλαγή γνώσεων θα είναι μια ευχάριστη και πολύτιμη εμπειρία για όλους τους εμπλεκόμενους», τονίζει ο Πρόεδρος της EADTU και Πρύτανης του Ισπανικού Πανεπιστημίου Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης της Μαδρίτης, Καθηγητής Ricardo Mairal, σε δήλωσή του ενόψει της έναρξης του Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου, την Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου, στην Αθήνα.

Στην εναρκτήρια συνεδρία θα μιλήσουν η Γενική Διευθύντρια της αρμόδιας Διεύθυνσης για την Εκπαίδευση, Νεολαία, Αθλητισμό και Πολιτισμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κα Θέμις Χριστοφίδου, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως και ο Πρόεδρος της EADTU και Πρύτανης του Ισπανικού Πανεπιστημίου Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης της Μαδρίτης, Καθηγητής Ricardo Mairal, σχετικά με τις πολιτικές για την Ανώτατη Εκπαίδευση στην Ευρώπη. Εισαγωγικά, θα καλωσορίσουν τους συνέδρους, ο Κοσμήτορας της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, Καθηγητής Ιωάννης Καλαβρουζιώτης και ο Γ.Γ. Ανώτατης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Καθηγητής Οδυσσέας-Ιωάννης Ζώρας και ο Πρόεδρος της EADTU.

Το συνέδριο θα διεξαχθεί στο συνεδριακό κέντρο του Πολεμικού Μουσείου της Αθήνας.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα, τους συμμετέχοντες και τα θέματα συζήτησης στην ολομέλεια και στις ομάδες εργασίας στην ηλεκτρονική σελίδα του Συνεδρίου: https://conference.eadtu.eu/

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με εξπρες προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

nosokomeia-proslipseis.jpg
ΔΥΠΑ: Παράταση στο ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης 4.000 μακροχρόνια ανέργων στον δημόσιο τομέα Υγείας
Παρατείνεται για έναν χρόνο το ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης 4.000 μακροχρόνια ανέργων στον δημόσιο τομέα της Υγείας
ΔΥΠΑ: Παράταση στο ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης 4.000 μακροχρόνια ανέργων στον δημόσιο τομέα Υγείας