ΑΠΘ και ΕΑΠ ενώνουν τις δυνάμεις τους σε επιστημονικές και ερευνητικές συμπράξεις

Κοινή δράση αναλαμβάνουν το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο για την προαγωγή του εκπαιδευτικού, κοινωνικού και ερευνητικού τους έργου και την προώθηση της συμβολής τους στην κοινωνική ανάπτυξη σε τοπικό, περιφερειακό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Στο πλαίσιο μνημονίου συνεργασίας, το οποίο υπέγραψαν στη Θεσσαλονίκη ο πρύτανης του ΑΠΘ, καθ. Νίκος Παπαϊωάννου και ο προεδρεύων του ΕΑΠ, αντιπρόεδρος Ακαδημαϊκών και Διοικητικών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας καθ. Ευστάθιος Ευσταθόπουλος, τα ιδρύματα συμφώνησαν στην ανάπτυξη ευρύτερων επιστημονικών και ερευνητικών συμπράξεων.

«Κάθε νέα συνεργασία που συνάπτει το Πανεπιστήμιό μας με ακαδημαϊκά Ιδρύματα της χώρας μας αλλά και του εξωτερικού ανοίγει νέους ερευνητικούς ορίζοντες και προσφέρει νέες δυνατότητες και προοπτικές στα μέλη της Πανεπιστημιακής μας Κοινότητας. Εξωστρέφεια, διεπιστημονικότητα, συνέργειες συνιστούν πυλώνες της αναπτυξιακής μας στρατηγικής για το Αριστοτέλειο την οποία υλοποιούμε με συνέπεια», δήλωσε ο πρύτανης του ΑΠΘ.

«Το ΕΑΠ έχει την ιδιαιτερότητα να έχει ως διδάσκοντες Καθηγητές από όλα τα Πανεπιστήμια της χώρας και είναι φυσιολογικό ότι από αυτό προκύπτουν ζυμώσεις, συνέργειες και συνεργασίες σε όλα τα πεδία, τόσο εκπαιδευτικές όσο και ερευνητικές. Αποτέλεσμα αυτών των συνεργειών είναι και η σημερινή υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των Ιδρυμάτων μας», ανέφερε ο προεδρεύων του ΕΑΠ.

Μετά την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των Πρυτανικών Αρχών του ΑΠΘ και του Προεδρεύοντος του ΕΑΠ με τον νέο Γενικό Γραμματέα Ανώτατης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Καθηγητή Οδυσσέα-Ιωάννη Ζώρα, κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τη λειτουργία των Πανεπιστημίων και τη φοιτητική μέριμνα.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες για να κάνετε την αίτηση εύκολα και γρήγορα με λίγα κλικ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Δεινόσαυρος χήνα
Βρέθηκε δεινόσαυρος που μοιάζει με χήνα και... πιγκουίνο! - Περίεργη η «αεροδυναμική» του
Ανακαλύφθηκε στη Μογγολία νέο είδος σαρκοβόρου δεινοσαύρου με «αεροδυναμικό» σώμα τύπου πιγκουίνου
Βρέθηκε δεινόσαυρος που μοιάζει με χήνα και... πιγκουίνο! - Περίεργη η «αεροδυναμική» του