Alexandros Michailidis / SOOC
Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονέων σήμερα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Ημέρα κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονέων η σημερινή, καθώς σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας διοργανώνονται συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Συγκεκριμένα, η ΟΛΜΕ έχει κηρύξει στάση εργασίας σήμερα από τις 11:00 έως τις 14:00 και καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας, στις 14:00.

Μάλιστα, οι μαθητές της Αθήνας, προχωρούν στην πρώτη κινητοποίησή τους τη νέα σχολική χρονιά με τη συγκέντρωση που διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας σήμερα Τρίτη 11 Οκτώβρη στις 12.30 μ.μ. στο Υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με το κάλεσμα των μαθητών, από τις πρώτες μέρες στο σχολείο φαίνεται πως για ακόμα μια χρονιά η κυβέρνηση και το Υπ. Παιδείας δεν έχουν κανένα σκοπό να λειτουργήσουν έτσι όπως πρέπει και αξίζει στους μαθητές.

Οι μαθητές καταγγέλλουν την Τράπεζα Θεμάτων, την ακρίβεια που πλήττει τις οικογένειες των μαθητών, αλλά και τα κενά που υπάρχουν στα σχολεία, ειδικά στα ΕΠΑΛ.

Η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας καλεί όλα τα σχολεία στην Αττική να συμμετέχουν στη διαμαρτυρία έξω από το Υπ. Παιδείας, μαζί και με τα σωματεία των καθηγητών και τα τα σχολεία στην υπόλοιπη Ελλάδα να κινητοποιηθούν την ίδια μέρα σε Δημαρχεία, Περιφέρειες και Διευθύνσεις Βθμιας Εκπαίδευσης.

Οι μαθητές διεκδικούν:

1. Κατάργηση Τράπεζας Θεμάτων και ΕΒΕ- Ούτε σκέψη για εφαρμογή της στη Γ Λυκείου

Γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ
2. Δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία σε όλα τα σχολεία για όλα τα μαθήματα και για όσους το έχουν ανάγκη

3. Δωρεάν γεύμα ή σνακ για όλους με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας

4. Μείωση των τιμών στα σχολικά κυλικεία με κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη διατροφής μας

5. Κανένα κενό σε καθηγητές σε κανένα μάθημα

6. Να μην καταργηθούν ειδικότητες στα ΕΠΑΛ. Αναβάθμιση των εργαστηρίων τους

7. Ούτε ευρώ για θέρμανση από την τσέπη μας

8. Δωρεάν μετακίνηση για όλους μας

9. Δωρεάν test για τον κορονοιό. Υγιεινή και καθαριότητα στα σχολεία

μαθητές

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

Ήρθε η ώρα για την ΠΡΩΤΗ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ! Τρίτη 11 Οκτώβρη 12:30 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΜΑΣ
Οι πρώτες μέρες στο σχολείο αρκούν. Αρκούν, για να φανεί ακόμα μια χρονιά πως η κυβέρνηση και το Υπ. Παιδείας δεν έχει κανένα σκοπό να λειτουργήσουν έτσι όπως πρέπει και αξίζει στους μαθητές.

Στην Γ’ Λυκείου επεκτείνετε την Τράπεζα Θεμάτων, λες και δεν σας φτάνει που 4/10 που έδωσαν Πανελλαδικές έμειναν ξανά εκτός και που σχεδόν το 50% των μαθητών έγραψαν κάτω από τη βάση κατά την εφαρμογή της. ΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙ ΛΕΦΤΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ; Ξέρετε πόσοι μαθητές έχουν κόψει δραστηριότητες που τους γεμίζουν και τους αρέσουν γιατί δεν βγαίνουν οικονομικά;

Δεν έχει παρθεί κανένα μέτρο για να αντιμετωπίσουν την ακρίβεια τα σχολεία και οι οικογένειες των μαθητών. Αντίθετα, οι σχολικές επιτροπές στους Δήμους παίρνουν χρηματοδότηση που δεν φτάνει ούτε για χαρτί Α4, για αυτό μας λέτε να τα φέρνουμε από το σπίτι! Και ταυτόχρονα, κάνετε αύξηση των τιμών στα κυλικεία, μας προετοιμάζετε από τώρα πως θα κρυώνουμε το χειμώνα και πολλά πολλά άλλα.

Παρά τα μεγάλα λόγια και κενά έχουμε στα σχολεία μας σε καθηγητές, ειδικά στα ΕΠΑΛ και σε συγκεκριμένες ειδικότητες, και ελλείψεις σε υποδομές έχουμε και covid κολλάμε και ξανακολλάμε αφού ούτε καν τεστ covid μας παρέχει το σχολείο πόσο μάλλον ουσιαστικά μέτρα αραίωσης στις τάξεις.

Εκεί στην κυβέρνηση και στα Υπουργεία θέλουν οι μαθητές να συμβιβαστούμε. Να σκύψουμε κεφάλι και να δεχτούμε πως “τα πράγματα είναι δύσκολα”. Τις επιλογές των κυβερνήσεων να τις πληρώνουμε εμείς, η μόρφωση και το μέλλον μας. Για παράδειγμα, επιλογή είναι τα σχολεία μας να είναι “οικονομικά αυτόνομα”, δηλαδή να ψάχνουμε για χορηγούς ή να πληρώνουμε για πάντα, αλλά δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να δίνουν διαχρονικά οι κυβερνήσεις ζεστό χρήμα στους ομίλους ενέργειας, στους εφοπλιστές και στην πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ.

Δεν σας τα είπανε καλά.

ΣΑΣ ΕΛΕΙΨΕ Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ;

ΩΡΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΞΑΝΑ ΔΥΝΑΤΆ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ!

Παίρνουμε δύναμη από ό,τι έχουμε καταφέρει ως τώρα με τους αγώνες μας. Έτσι αποτρέψαμε ή καθυστερήσαμε την εφαρμογή των Νόμων όπως η Τράπεζα, οι περιορισμένες επιλογές στο μηχανογραφικό, καλύφθηκαν ορισμένα κενά σε καθηγητές και καθαριότητα. Με συλλογικότητα και αλληλεγγύη δεν αφήνουμε κανέναν μόνο ή μόνη στις δυσκολίες. Κανείς δε θα παρατήσει την προσπάθεια να σπουδάσει επειδή δεν έχουν οι γονείς του να πληρώνουν φροντιστήριο. Έτσι αποτρέψαμε ακόμα και διακοπές ρεύματος σε συμμαθητές μας. Έτσι, θα το ξανακάνουμε!

Καλούμε όλα τα σχολεία στην Αττική να πάρουν μέρος στη διαμαρτυρία έξω από το Υπ. Παιδείας, μαζί και με τα σωματεία των καθηγητών μας.

Καλούμε τα σχολεία στην υπόλοιπη Ελλάδα την ίδια μέρα να κινητοποιηθούν σε Δημαρχεία, Περιφέρειες και Διευθύνσεις Βθμιας Εκπαίδευσης.

ΚΟΙΝΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ:

1. Κατάργηση Τράπεζας Θεμάτων και ΕΒΕ- Ούτε σκέψη για εφαρμογή της στη Γ Λυκείου

2. Δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία σε όλα τα σχολεία για όλα τα μαθήματα και για όσους το έχουν ανάγκη

3. Δωρεάν γεύμα ή σνακ για όλους με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας

4. Μείωση των τιμών στα σχολικά κυλικεία με κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη διατροφής μας

5. Κανένα κενό σε καθηγητές σε κανένα μάθημα

6. Να μην καταργηθούν ειδικότητες στα ΕΠΑΛ. Αναβάθμιση των εργαστηρίων τους

7. Ούτε ευρώ για θέρμανση από την τσέπη μας

8. Δωρεάν μετακίνηση για όλους μας

9. Δωρεάν test για τον κορωνοιό. Υγιεινή και καθαριότητα στα σχολεία

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

εκπαιδευτική κινητοποίηση.jpg

Η ανακοίνωση Εκπαιδευτικών σωματείων

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ»

ΤΡΙΤΗ 11 ΟΚΤΩΒΡΗ 13.00 ΥΠΑΙΔ Διαδηλώνουμε Εκπαιδευτικοί, Γονείς, Μαθητές!

ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 11 ΟΚΤΩΒΡΗ 13:30 ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Το Δ.Σ. κηρύσσει διευκολυντική στάση εργασίας από 1-4 ώρες μεταξύ 12.25 – 4 μμ.

Λέμε ένα δυνατό φτάνει πια, δεν πάει άλλο!!

ü  Στους παγωμένους μισθούς, στην οικονομική και εργασιακή εξαθλίωση, στην ακρίβεια και το τρομακτικό κόστος διαβίωσης.

ü  Στην υποχρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών, στις περικοπές λειτουργικών δαπανών, στα σχέδια για σβηστά φώτα και παγωμένες αίθουσες.

ü  Στην απαξίωση του παιδαγωγικού μας ρόλου, στον κυβερνητικό αυταρχισμό και τις δικαστικές προσφυγές, στα σχέδια κατηγοριοποίησης και ταξικής διαφοροποίησης των σχολείων μας.

ü  Στην κλοπή μεροκάματων των αναπληρωτών, τους πλήρωσαν από 5/9 αντί 1/9!

ΕΙΝΑΙ ΑΘΛΙΟΙ! ΚΟΒΟΥΝ 100-150 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ!

Ο πρώτος μισθός που περιμένανε πώς και πώς οι συνάδελφοι αναπληρωτές/τριες, μετά από μήνες ανεργίας κι απληρωσιάς, για να μπορέσουν να πληρώσουν κάποια βασικά μπήκε κουτσουρεμένος κατά 100-150 με τη δικαιολογία του ΥΠΑΙΔ ότι η σύμβαση – με ευθύνη του ΥΠΑΙΘ φυσικά – υπογράφτηκε 5/9, όμως το ΦΕΚ με τις προσλήψεις δημοσιεύτηκε 1/9!  

 ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΛΑΠΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ! ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΠΑΙΖΕΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΙΤΕΣ! ΕΙΝΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ!

 Δεν τους φτάνει που μένουν μήνες άνεργοι, που έχουν χάσει και αυτοί όπως όλοι μας 6 μισθούς από το 2009, που πάγωσαν τα κλιμάκια 2016-17, που χρυσοπληρώνουν τα περιβόητα προσόντα του νόμου Γαβρόγλου/ΣΥΡΙΖΑ, τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ τους κόβει και τα μεροκάματα! Δε θα τους περάσει! Μέσα από τον Σύλλογό μας «Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ», μέσα από τα Σωματεία μας, ο συλλογικός αγώνας για ζωή με δικαιώματα είναι μονόδρομος!

Στις 11/10 στη Συγκέντρωση στο ΥΠΑΙΔ διεκδικούμε και να δοθούν τώρα στους αναπληρωτές τα κλεμμένα μεροκάματά τους!

Η μαζική παρουσία όλων μας και των αναπληρωτών μπορεί να το επιβάλει! Να είμαστε εκεί!

Παίρνουμε αποφασιστικά την κατάσταση στα χέρια μας!!

Δυναμώνουμε τον αγώνα για μόρφωση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα. Η ζωή μας, η μόρφωση των παιδιών μας δε χωράει σε voucher και pass.

Οι εκπαιδευτικοί για να μπορούμε να ανταποκριθούμε στον παιδαγωγικό μας ρόλο, πρέπει πρώτα και κύρια να μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια! Να μη χρειάζεται να καταφεύγουμε σε 2η και 3η δουλειά, για να τα φέρουμε βόλτα.  Κανείς δεν μπορεί να μας εμπαίζει. Η προσπάθεια του Πρωθυπουργού να βαφτίσει το “κρέας-ψάρι», παρουσιάζοντας σαν σημαντική αύξηση την κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης φυσικών προσώπων και την κατάργηση της ειδικής εισφοράς υπέρ του Ταμείου Πρόνοιας των Δημοσίων Υπαλλήλων, μόνο ως πρόκληση μπορεί να χαρακτηριστεί.

12 χρόνια τώρα «ματώσαμε» από τις περικοπές που μας επέβαλαν εναλλάξ και όλες μαζί οι κυβερνήσεις.

Οι αυξήσεις στους μισθούς, η κάλυψη όλων  των κενών από την αρχή της σχολικής χρονιάς, η μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη, η μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών, η επαρκής κρατική χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών, η ενίσχυση των μονάδων υγείας, η κατάργηση όλων των άδικων φόρων αντιμετωπίζονται ως κόστος που δε χωράει στους δημοσιοοικονομικούς περιορισμούς. Την ίδια ώρα δεκάδες δις € από την φοροαφαίμαξη του λαού πηγαίνουν στις τσέπες των μεγάλων επιχειρήσεων, η κερδοφορία των ομίλων σπάει τα κοντέρ, οι μεγάλες επιχειρήσεις «ξεκοκαλίζουν» τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης και φορτώνουν στον λαό τον λογαριασμό.

Ρεκόρ σπάνε οι δαπάνες για πολεμικούς εξοπλισμούς, οι δαπάνες του ΝΑΤΟ, για φρεγάτες και αεροπλάνα, για την βαθύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς που καθιστούν την χώρα στόχο αντιποίνων.

Καμία ανοχή – Καμία αναμονή!

Τώρα είναι η ώρα αποφαστικά να οργανώσουμε αποφασιστικό αγώνα, να κλιμακώσουμε την πάλη μας για:

-              20% αυξήσεις στους μισθούς, άμεση καταβολή 13ου και 14ου μισθού, επαναφορά του κλεμμένου Μ.Κ. 2016 – 2017, αφορολόγητο στα 12.000€.

-              Κατάργηση των φόρων σε ρεύμα και φυσικό αέριο, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Μείωση τιμών και πλαφόν στα βασικά είδη, στην ενέργεια, στα καύσιμα.

-              Έκτακτη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών. Διαγραφή χρεών προς ΔΕΚΟ. Γενίκευση των σχολικών γευμάτων.

-              Κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία. Μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη.   Έναρξη της ενισχυτικής διδασκαλίας.

-              Λεφτά για την Υγεία, λεφτά για την Παιδεία και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία.

Κανένας μαθητής να μην κρυώσει, να μην πεινάσει, να μη μείνει μόνος του αυτόν τον χειμώνα.

Στις 11 Οκτώβρη συμπληρώνεται 1 χρόνος, από τη μεγάλη απεργία μας το 2021, ενάντια στην προσπάθεια της Κυβέρνησης να υποβαθμίσει το παιδαγωγικό μας έργο, να κατηγοριοποιήσει τα σχολεία και να βάλει επιπλέον ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση των παιδιών μας. Έναν χρόνο μετά η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας, αδυνατώντας να αντιπαρατεθεί στην εκπαιδευτική και παιδαγωγική ουσία της μάχη που δίνει ο κλάδος σε σχέση με τους δήθεν καινοτόμους θεσμούς των μεντόρων και των ενδοσχολικών συντονιστών, ακολουθεί, για μια ακόμα φορά, τον δρόμο των δικαστικών προσφυγών και διώξεων.  Όση λάσπη και αν ρίχνει το Υπουργείο Παιδείας, όσα καλοπληρωμένα παπαγαλάκια και αν επιστρατεύσει, όσα ψέματα και αν χρησιμοποιεί για να συκοφαντήσει τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς που δίνουν  καθημερινή μάχη για τη  μόρφωση των μαθητών, που κρατάνε όρθια τα σχολεία χωρίς καμία στήριξη,  Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΔΕ ΛΕΡΩΝΟΝΤΑΙ. Μέσα στα σχολεία μας, μέσα στις τάξεις, οι γονείς και οι μαθητές μας γνωρίζουν τι ακριβώς συμβαίνει, κρίνουν με βάση την πείρα τους.

-              Δυναμώνουμε τον αγώνα για ένα σχολείο για όλα τα παιδιά, δημόσιο και δωρεάν που θα μορφώνει ολόπλευρα και δεν θα μας εξοντώνει, δεν θα μας φορτώνει με περιττά γραφειοκρατικά βάρη, με κουτάκια και αξιολογήσεις που καμία σχέση δεν έχουν με τη μόρφωση των μαθητών μας.

-              Με την ενότητα μας σε κάθε σχολείο, σε κάθε σύλλογο διδασκόντων σπάμε στην πράξη τον αυταρχισμό και την τρομοκρατία.

Δε θα μείνουμε θεατές στην εξαθλίωσή μας!

Δεν θα «προσαρμόσουμε» τη ζωή μας στην βαρβαρότητα, όπως μας καλούν οι κυβερνητικοί «φωστήρες». Δεν μπορεί το 2022 να παρακαλάμε να μην κάνει κρύο στα σπίτια μας και στα σχολεία!!! Δεν μπορεί το 2022 να βλέπουμε τους μαθητές μας να πεινάνε!!! Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας! Συσπειρωνόμαστε στον Σύλλογό μας «Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ» και οργανώνουμε τον αγώνα μας για τις δικές μας ανάγκες.

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 11/10 ΣΤΙΣ 13:30 ΣΤΟ ΥΠΑΙΘ

 

Η ανακοίνωση του ΣΕΠΕ Κερατσινίου – Περάματος «Νίκος Πλουμπίδης»

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΓΙΑ ΠΛΑΤΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ +ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΔΡΑΣΗΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ – ΣΥΛΛΟΓΩΝ - ΜΑΖΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΕΙ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 11 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΙΣ 18:30, ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΥΠΡΟΥ

ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΜΑΣ ΠΛΑΤΥ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 Σε ΟΛΑ τα σωματεία εργαζομένων, τον Εμπορικό Σύλλογο Κερατσινίου-Δραπετσώνας, την Ένωση και τους συλλόγους Γονέων και κηδεμόνων, τους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους, άλλους συλλόγους,

Σε ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους-ες, τους αυτοαπασχολούμενους -ες, τους νέους-ες, τους συνταξιούχους, τις γυναίκες.

ΓΙΑ ΚΟΙΝΟ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟ ΑΓΩΝΑ

Ενάντια:

 • στη λαίλαπα της ακρίβειας στο ρεύμα, τα καύσιμα και τα βασικά είδη διαβίωσης
 • στην οικονομική αιμορραγία των νοικοκυριών μας, στην φοροληστεία του λιγοστού εισοδήματος την ώρα που τα αφεντικά και οι επιχειρήσεις κερδίζουν από τον ιδρώτα μας
 • στις τεράστιες ελλείψεις και τα κενά σε εκπαιδευτικούς στα σχολεία που πηγαίνουν τα παιδιά μας, στα ανεπαρκή σχολικά κτίρια και τις αίθουσες
 • στις ελλείψεις σε αθλητικά κέντρα που αθλείται η νεολαία της πόλης μας
 • στην απουσία πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας
 • στους σχεδιασμούς του κράτους και των μεγάλων επιχειρηματιών που συνθλίβουν τα δικαιώματά μας στην ποιότητα ζωής, στους ελεύθερους χώρους και χώρους πρασίνου, που προκαλούν κινδύνους για την υγεία μας και την προστασία μας όπως τα καζάνια του θανάτου, οι σχεδιασμοί για τα σκουπίδια κ.α.

Κουπόνια για το ρεύμα –  κουπόνια για φαΐ

Σε λίγο θα μας δώσουν κουπόνια για ζωή

Οι προκλητικές δηλώσεις υπουργών της κυβέρνησης ότι «όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει...» πρέπει να πάρουν απάντηση!

Καμία αναμονή και ανοχή στην αντιλαϊκή πολιτική και τους “σωτήρες” που μας υπόσχονται ξανά προεκλογικά λύσεις στα προβλήματά μας. Η οργή μας, η αγανάκτηση να γίνουν κοινός αγώνας όλων μας για να ανασάνει ο λαός, για να μη σφίξουμε κι άλλο το ζωνάρι.

Αυτή είναι άλλωστε η πείρα από το αγώνα που έδωσαν οι λιμενεργάτες στην COSCO στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη και στο Σπανόπουλο, στην Ε-food, στη Λάρκο, στα Λιπάσματα και στα Πετρέλαια της Καβάλας, στους Οικοδόμους, στην Μαλαματίνα, που δείχνουν το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε.

Μόνο η δική μας αγωνιστική δράση, η ανάπτυξη της αλληλεγγύης, η οργάνωσή μας μπορούν να δώσουν διέξοδο από τα προβλήματα, ανάσα για τις διεκδικήσεις μας και τη ζωή μας! 

Δεν «προσαρμοζόμαστε»! Αγωνιζόμαστε για να ζήσουμε!

Διεκδικούμε:

 • Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου.
 • Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.
 • Γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές στα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης, όπως διατροφής (π.χ. γάλα, άλευρα, έλαια, λίπη), ένδυσης κ.ο.κ.
 • Κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
 • Κανένα εργατικό και λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Διαγραφή χρεών για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά και τους επαγγελματίες
 • Διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο και στο επίδομα θέρμανσης, αύξηση του οικογενειακού εισοδηματικού κριτηρίου στα 30.000 ευρώ.
 • Επαναφορά των δωρεάν δρομολογίων στις αστικές συγκοινωνίες για τους εργαζόμενους κατά την έναρξη και τη λήξη των βαρδιών, μείωση της τιμής του εισιτηρίου στα ΜΜΜ κατά 50%. Δωρεάν μετακινήσεις για μαθητές, φοιτητές, ανέργους, ΑμεΑ και συνταξιούχους.
 • Επιδότηση ενοικίου για εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά, φοιτητές και μικρές επιχειρήσεις, διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.
 • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά.
 • Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους επαγγελματίες
 • Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί
 • Διαγραφή χρεών σε τράπεζες και εφορία.

Δυναμώνουμε τους αγώνες μας, καλούμε σε συζήτηση για να προετοιμάζουμε κοινές παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα!

Να γίνει ένα μεγάλο συλλαλητήριο την Τρίτη 18 Οκτωβρίου, στις 19:00 στο Πασαλιμάνι, που θα ακουστεί δυνατά η φωνή μας και τα αιτήματά μας!

Στις 9 Νοέμβρη, μέρα πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας, να «νεκρώσουν» οι χώροι δουλειάς, να πλημμυρίσει στην απεργιακή συγκέντρωση η πλατεία Καραϊσκάκη στις 11:00, με χιλιάδες εργαζόμενους-ες και αυτοαπασχολούμενους – ες, λαό και νεολαία!

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και στη Θεσσαλονίκη

Οι ΕΛΜΕ της Θεσσαλονίκης διοργανώνουν παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα στις 14:30, στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης.

Νωρίτερα, οι εκπαιδευτικοί θα διαδηλώσουν στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, στις 13:00.

Η ανακοίνωση της Γ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

 

Χιλιάδες χαμένες ώρες διδασκαλίας - Καταπάτηση δικαιωμάτων - Ανισότητες για αναπληρωτές ΕΣΠΑ

Όλοι οι νεοδιόριστοι ειδικής αγωγής να μονιμοποιηθούν με την ίδια διαδικασία που ίσχυε μέχρι τώρα

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 11/10, 2.30 Μ.Μ. ΣΤΗ ΔΔΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

Τα κενά στα σχολεία συνεχίζονται και μετά την πρόσληψη των αναπληρωτών της β΄ φάσης. Χιλιάδες χαμένες ώρες διδασκαλίας για τους μαθητές γιατί το υπουργείο παιδείας προσλαμβάνει τους αναπληρωτές κατά φάσεις, ενώ οι ελαστικές σχέσεις εργασίας επεκτείνονται γιατί αποτελούν βασική επιλογή της πολιτικής των περικοπών και της λιτότητας κυβέρνησης – ΕΕ  - ΟΟΣΑ. Το ίδιο συνεχίζονται και οι αδιαφανείς τοποθετήσεις όλων των κατηγοριών εκπαιδευτικών (νεοδιόριστοι, αποσπασμένοι, διαθέσεις για συμπλήρωση ωραρίου, αναπληρωτές). Εντείνονται οι παραβιάσεις εργασιακών δικαιωμάτων των αναπληρωτών.  Με απαράδεκτο τρόπο άλλαξαν το καθεστώς πρόσληψης αναπληρωτών και άλλαξαν τις συμβάσεις τους από κρατικού προϋπολογισμού, σε ΕΣΠΑ. Τους συναδέλφους αυτούς τους πληροφορούν τώρα ότι θα τοποθετηθούν μόνο σε Γυμνάσια, και όχι ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, γιατί τους προορίζουν να διδάξουν τις περιβόητες καινοτομίες Κεραμέως, τα εργαστήρια δεξιοτήτων. Ακόμη δεν έχει γίνει η μονιμοποίηση των νεοδιόριστων ειδικής αγωγής που συμπλήρωσαν δύο χρόνια από τον διορισμό τους.  Η Διεύθυνση Β/θμιας Εκπ/σης Δυτικής Θεσσαλονίκης, δεν έχει προχωρήσει ακόμη, όπως όφειλε, στην μονιμοποίησή τους εφαρμόζοντας την διαδικασία που ισχύει για τις μονιμοποιήσεις των εκπαιδευτικών και έχει ήδη γίνει σε άλλες Διευθύνσεις. Την ίδια στιγμή, ενώ τα κρούσματα κορωνοϊού στα σχολεία αυξάνονται, το υπουργείο δεν παίρνει μέτρα προστασίας για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Τα κενά στα σχολεία συνεχίζονται

Το σύνολο των κενών μαθημάτων γενικής παιδείας, τεχνικών ειδικοτήτων και ειδικής αγωγής στα σχολεία Δυτικής Θεσσαλονίκης που δεν καλύφθηκαν ούτε με την δεύτερη φάση των προσλήψεων αναπληρωτών, είναι 96 (60 γενικής παιδείας, 36 ειδικής αγωγής), ενώ δεν έχουν καλυφθεί τα κενά στις άλλες εκπαιδευτικές δομές. Αναλυτικά :

Γενική παιδεία: Προσλήφθηκαν 70 αναπληρωτές για να καλύψουν 130 συνολικά κενά, όπως διαμορφώνονται μετά τις προσλήψεις των αναπληρωτών της Α΄ φάσης και τις τοποθετήσεις μονίμων σε λειτουργικά κενά (Σεπτέμβριος – Οκτώβριος).  Συνεχίζουν να υπάρχουν ακόμη 60 κενά. Για τα ΕΠΑΛ (ΜΝΑΕ) προσλήφθηκαν 23 αναπληρωτές.

Ειδική αγωγή: Προσλήφθηκαν μόνο 13 αναπληρωτές για να καλύψουν 49 συνολικά κενά, όπως διαμορφώνονται μετά τις προσλήψεις των αναπληρωτών και τις τοποθετήσεις μονίμων σε λειτουργικά κενά (Σεπτέμβριος – Οκτώβριος).  Συνεχίζουν να υπάρχουν ακόμη 36 κενά (15 Παράλληλη, 21 Τμήματα Ένταξης – ΣΜΕΑΕ).

Για τη φοίτηση των προσφυγόπουλων δεν προσλήφθηκαν αναπληρωτές, ενώ πέρσι για όλες τις δομές (τάξεις υποδοχής – ΔΥΕΠ) είχαν προσληφθεί  27 αναπληρωτές. Για την ενισχυτική διδασκαλία στα Γυμνάσια δεν έχει προσληφθεί ούτε ένας αναπληρωτής, ενώ πέρσι είχαν προσληφθεί  45 αναπληρωτές.

Στη Διεύθυνση Δυτικής Θεσσαλονίκης με τις δύο φάσεις προσλήφθηκαν μέχρι τώρα 359 αναπληρωτές, ενώ συνεχίζουν να υπάρχουν ακόμη 168 κενά σε όλες τις εκπαιδευτικές δομές. Οι νεοδιόριστοι που τοποθετήθηκαν φέτος είναι μόνο 112! Τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι οι διορισμοί δεν κάλυψαν ούτε στο ελάχιστο τις ανάγκες των σχολείων της Δυτικής Θεσσαλονίκης, αλλά και ότι οι  ελαστικές σχέσεις εργασίας επεκτείνονται και αποτελούν τη βασική επιλογή της κυβέρνησης στον τρόπο κάλυψης των κενών, αντί μαζικών μόνιμων διορισμών που είναι η απαίτηση του εκπαιδευτικού κινήματος. 

Οι παρατυπίες στις διαδικασίες των τοποθετήσεων όλων των κατηγοριών συνεχίζονται

Η ΔΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης και το νόθο, με διορισμένα μέλη από την κυβερνητική παράταξη, ΠΥΣΔΕ δεν έχουν σταματήσει να παραβιάζουν τα εργασιακά μας δικαιώματα. Οι αδιαφανείς διαδικασίες τις οποίες ακολουθούν στις τοποθετήσεις όλων των κατηγοριών, χαρακτηριστικά επιβεβαιώνονται στις διαθέσεις για συμπλήρωση ωραρίου τις οποίες έκαναν χωρίς τη δημοσιοποίηση των κενών κάτω από 12 ώρες και χωρίς δικαίωμα όλων των συναδέλφων που διατίθενται να μπορούν να διεκδικήσουν αυτά τα κενά με αίτησή τους, καθώς και στις προσωρινές τοποθετήσεις των νεοδιόριστων και των αποσπασμένων που έγιναν στα τυφλά, αλλά και στην άρνηση της Διεύθυνσης να δίνει στις ΕΛΜΕ τα κενά για τις προσλήψεις των αναπληρωτών για να μπορεί να γίνει στοιχειώδης έλεγχος. 

Νέες παρατυπίες και αυθαιρεσίες έρχονται να προστεθούν με τις τοποθετήσεις των αποσπασμένων. Στα κενά που αναρτήσανε στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης για τις τοποθετήσεις των αποσπασμένων συναδέλφων πρόσθεσαν επιπλέον 32 κενά από όλες τις ειδικότητες που δεν υπήρχαν στην προηγούμενη κατηγορία τοποθετήσεων των νεοδιόριστων, ενώ αφαιρέθηκαν 36 κενά που προϋπήρχαν στις τοποθετήσεις των νεοδιόριστων.

Να σταματήσουν οι αδικίες σε βάρος των αναπληρωτών από τη Διεύθυνση και το νόθο ΠΥΣΔΕ

Οι παρατυπίες στις τοποθετήσεις των αναπληρωτών συνεχίζονται. Όλες οι μέχρι τώρα τοποθετήσεις και στις δύο φάσεις έγιναν στο σκοτάδι και με διαβλητό τρόπο, με προεπιλεγμένα κενά από τη Διεύθυνση και μόνο όσα ήταν οι προσλήψεις των αναπληρωτών σε κάθε ειδικότητα στις δύο φάσεις, ενώ τους ανακοινώθηκαν ηλεκτρονικά και στον κάθε έναν ξεχωριστά. Η κατάσταση αυτή έχει δημιουργήσει αδικίες και ανισότητες στις τοποθετήσεις της γενικής παιδείας και της ειδικής αγωγής.  Οι αναπληρωτές δεν γνωρίζουν όλα τα κενά τα οποία προϋπάρχουν και στην γενική παιδεία αλλά δεν τους δίνονται, λόγω του διαβλητού καθεστώτος που επικρατεί στις τοποθετήσεις μέσω ΟΠΣΥΔ, ενώ στις προσλήψεις στην Παράλληλη στήριξη και στα Τμήματα Ένταξης τα κενά προσδιορίζονται με λιγότερες ώρες για κάθε παιδί με ειδικές ανάγκες. Αυτά είναι τα νέα ήθη της νέας κανονικότητας της κ. Κεραμέως και των νόθων ΠΥΣΔΕ.  Η Διεύθυνση δεν έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης χρονοδιάγραμμα για τις τοποθετήσεις των αναπληρωτών που θα κατοχυρώνει και το δικαίωμα των ενστάσεων, όπως ζητήθηκε από τις ΕΛΜΕ.  

Νέες παραβιάσεις θα ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες με την αλλαγή της σύμβασης 563 αναπληρωτών που το ΥΠΑΙΘ τις μετέτρεψε σε προσλήψεις μέσω ΕΣΠΑ από κρατικού προϋπολογισμού που ήταν μέχρι τώρα. Οι συνέπειες αυτής της αλλαγής γίνονται φανερές  στους συναδέλφους που τους πληροφορούν ότι δεν θα μπορούν να διεκδικήσουν θέση σε Λύκεια ή ΕΠΑΛ, αλλά μόνο σε Γυμνάσια. Τους υποχρεώνουν να εργαστούν μόνο σε Γυμνάσια για τα εργαστήρια δεξιοτήτων και αυτό συνεπάγεται εργασιακή περιπλάνηση των αναπληρωτών που θα οδηγηθούν να εργάζονται σε πολλά σχολεία προκειμένου να συμπληρώσουν το ωράριό τους. Φυσικά νέα αναστάτωση θα δημιουργηθεί και στους μόνιμους που θα υποχρεωθούν να αφήσουν τις ώρες που ανέλαβαν στα εργαστήρια δεξιοτήτων για να μετακινηθούν σε άλλες σχολικές μονάδες για συμπλήρωση ωραρίου. Το υπουργείο, αντί να ανακαλύπτει κονδύλια μέσω ΕΣΠΑ για την υλοποίηση των ευρωπαϊκών οδηγιών για ενίσχυση των δεξιοτήτων σε βάρος της στέρεης επιστημονικής γνώσης μέσα στο δημόσιο σχολείο, καλό θα ήταν να μεριμνήσει για δαπάνες για προσλήψεις μονίμων και για τη θέρμανση των σχολείων. 

Απαιτούμε – διεκδικούμε

Να καλυφθούν τώρα όλα τα κενά και  σε όλες τις εκπαιδευτικές δομές.

Ίσα δικαιώματα στις τοποθετήσεις των αναπληρωτών που μετέτρεψαν τη σύμβασή τους σε ΕΣΠΑ. Να τοποθετηθούν με βάση την ειδικότητά τους και δικαίωμα επιλογής όλων των σχολείων. 

Να μονιμοποιηθούν τώρα όλοι οι εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής που διορίστηκαν το 2020.

Όλες οι τοποθετήσεις των αναπληρωτών με κριτήρια διαφάνειας και αντικειμενικότητας (δημοσιοποίηση όλων των κενών - αίτηση – μόρια – δικαίωμα ενστάσεων).

Να ανακοινωθεί τώρα χρονοδιάγραμμα τοποθετήσεων αναπληρωτών που θα κατοχυρώνει και το δικαίωμα των εντάσεων.

Να ξαναγίνουν οι τοποθετήσεις των αναπληρωτών ειδικής αγωγής αφού κοινοποιηθούν όλα τα κενά με όλες τις ώρες που αντιστοιχούν στους μαθητές με ειδικά προβλήματα.

Να δοθεί σε όλους τους αναπληρωτές το δικαίωμα βελτίωσης θέσης με αίτηση των συναδέλφων.

Να δοθούν όλα τα κενά στην ειδική αγωγή. Να εγκριθούν όλες οι αιτήσεις για νέα Τμήματα Ένταξης.

Να λειτουργήσουν τώρα όλες οι εκπαιδευτικές δομές (πρόσφυγες, ενισχυτική, κ.ά.).

Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους! Μαζικοί διορισμοί τώρα! Μονιμοποίηση των αναπληρωτών με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία.

Να παρθούν μέτρα προστασίας στα σχολεία (15 μαθητές – καθαριότητα – άδειες - Δωρεάν τεστ, κ.ά).

Καλούμε τους συναδέλφους μόνιμους και αναπληρωτές να συμμετέχουν την Τρίτη 11/10, στις 2.30 μ.μ., στην παράσταση διαμαρτυρίας των ΕΛΜΕ στη ΔΔΕ Δυτικής Θεσ/νίκης. Η ΟΛΜΕ έχει κηρύξει τρίωρη στάση 11-2μμ.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ          Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ       ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ

Η ανακοίνωση της Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

ΤΡΙΤΗ 11 ΟΚΤΩΒΡΗ στις 1.00 μμ ΣΤΟ  Υ.ΜΑ.Θ.

ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ

Λέμε ένα δυνατό φτάνει πια, δεν πάει άλλο!!

Λέμε ένα μεγάλο STOP…

 • Στις χιλιάδες χαμένες ώρες διδασκαλίας, στις αυθαιρεσίες των τοποθετήσεων
 • και την καταπάτηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων.
 • Στην υποχρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών, τα σχέδια για σβηστά φώτα και παγωμένες αίθουσες.
 • Στους μέντορες και συντονιστές, στην αξιολόγηση των σχολείων, στα σχέδια κατηγοριοποίησης και ταξικής διαφοροποίησης των σχολείων μας.
 • Στους παγωμένους μισθούς και το τρομακτικό κόστος διαβίωσης.

Παίρνουμε αποφασιστικά την κατάσταση στα χέρια μας!!

Τώρα είναι η ώρα αποφασιστικά να οργανώσουμε αποφασιστικό αγώνα, να κλιμακώσουμε την πάλη μας για:

 • Κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία και σε όλες τις εκπαιδευτικές δομές. Έναρξη της ενισχυτικής διδασκαλίας. Να εγκριθούν όλα τα τμήματα ένταξης.
 • Δημοσιοποίηση όλων των κενών, τοποθετήσεις με κριτήρια διαφάνειας  με βάση προτιμήσεις και μόρια.
 • Έκτακτη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών. Διαγραφή χρεών προς ΔΕΚΟ. Γενίκευση των σχολικών γευμάτων.
 • Μέτρα προστασίας στα σχολεία (15 μαθητές ανά τάξη, ενισχυμένη καθαριότητα, δωρεάν τεστ κ.ά.
 • Μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών.
 • 20% αυξήσεις στους μισθούς, άμεση καταβολή 13ου και 14ου μισθού, επαναφορά του κλεμμένου Μ.Κ. 2016 – 2017, αφορολόγητο στα 12.000€.
 • Μείωση τιμών,  πλαφόν και κατάργηση των φόρων στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, σε ρεύμα, φυσικό αέριο και καύσιμα.

Δυναμώνουμε τον αγώνα για μόρφωση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα. Η ζωή μας, η μόρφωση των παιδιών μας δε χωράει σε voucher και pass.

Δεν θα «προσαρμόσουμε» τη ζωή μας στην βαρβαρότητα.

 

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Κεφαλονιά

Σε παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΔΕ Κεφαλονιάς την Τρίτη 11 Οκτώβρη, ώρα 13.30, καλεί η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης.

Τρίτη 11/10: Πανελλαδική Ημέρα Δράσης για την Παιδεία –

 Στάση εργασίας – Παράσταση Διαμαρτυρίας

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ ΚΙ συμμετέχοντας στην προκηρυγμένη από την ΟΛΜΕ 3ωρη στάση εργασίας (11-2) την Τρίτη 11 Οκτώβρη και στο πλαίσιο της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης (6/10/22), καλεί τους συναδέλφους, τους γονείς και τους μαθητές σε Παράσταση Διαμαρτυρίας στη ΔΔΕ Κεφαλονιάς  την Τρίτη 11 Οκτώβρη, ώρα 13.30

Με αιτήματα,

Για τα ζητήματα του μισθού :

Αυξήσεις 20% στους μισθούς των εκπαιδευτικών. Επιστροφή 13ου και 14ου μισθού. Αφορολόγητο στα 12.000€ προσαυξημένο κατά 3000 για κάθε παιδί.

Άμεση καταβολή του κλεμμένου ΜΚ για το 2016 – 2017

Για τα ζητήματα της καθημερινής διαβίωσης :

Επιδότηση ενοικίου στα 300€, αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων υποδομών για τη στέγαση.

Δωρεάν μετακίνηση στην περιοχή πρόσληψης και έκπτωση στα εισιτήρια για μετακινήσεις εντός και εκτός Κεφαλονιάς  για όλο το έτος.

Δωρεάν ή με χαμηλό αντίτιμο σίτιση στη φοιτητική λέσχη.

Αύξηση του ποσού της χιλιομετρικής αποζημίωσης για ανάγκες της υπηρεσίας από τα 0,15€/χλμ στα 0,35€/χλμ. Διεύρυνση των κατηγοριών που δικαιούνται αποζημίωση ώστε να καλύπτονται όλοι οι συνάδελφοι που μετακινούνται σε μεγάλες αποστάσεις.

Οικονομική ενίσχυση 1000€ για όσους εκπαιδευτικούς μετατίθενται από ΠΥΣΠΕ/ΔΕ σε ΠΥΣΠΕ/ΔΕ και στου νεοδιόριστους για την κάλυψη των πρώτων εξόδων μετεγκατάστασης.

Να μπουν άμεσα τα 4 μεροκάματα από το μισθό του Σεπτεμβρίου των Αναπληρωτών.

Για την κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων :

Μόνιμοι διορισμοί με βάση τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων, μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που εργάζονται τα τελευταία χρόνια στα σχολεία.

Κατάργηση του θεσμού των Τρίμηνων Συμβάσεων και των αναπληρωτών μειωμένου ωραρίου. Αυτόματη μετατροπή όλων των συμβάσεων σε πλήρους ωραρίου.

Εξίσωση δικαιωμάτων μόνιμων και αναπληρωτών σε όλα επίπεδα. Άμεση θεσμοθέτηση 9μηνης άδειας ανατροφής για όλους τους αναπληρωτές/ριες.

Υπηρέτηση για ένα έτος της οργανικής για τους νεοδιόριστους. Δικαίωμα απόσπασης από την πρώτη χρονιά.

Κατοχύρωση του δικαιώματος συνυπηρέτησης στον ίδιο νομό για όλα τα ζευγάρια εκπαιδευτικών, δωρεάν πρόσβαση στους παιδικούς σταθμούς για όλα τα παιδιά των συναδέλφων.

Κατάργηση των διατάξεων για συμπλήρωση ωραρίου σε έως 5 σχολεία. Συμπλήρωση ωραρίου το ανώτερο σε 2 σχολεία.

Κατάργηση των υποχρεωτικών αναθέσεων, υπερωριών με ευθύνη του διευθυντή.

Επαναφορά της διαδικασίας ετήσιας επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών σε συνεργασία με τα ΑΕΙ και με ετήσια εκπαιδευτική άδεια από την υπηρεσία, με απαλλαγή από τα διδακτικά καθήκοντα.

Μαζική αποχή του κλάδου από τις ηλεκτρονικές εκλογές – παρωδία για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Οι εκλογές να πραγματοποιηθούν  δια ζώσης με ευθύνη των τοπικών ΕΛΜΕ.

 Για τη λειτουργία των σχολείων:

Έγκριση ολιγομελούς τμήματος στο Γυμνάσιο Ληξουριού.

Κάλυψη των Κενών σε  εκπαιδευτικούς, ιδιαίτερα στην  Ειδική Αγωγή (Τμήματα Ένταξης).

Σύγχρονα επαρκή και ασφαλή σχολεία (5 νέα σχολεία στο νομό)

Μέτρα επιδημιολογικής επιτήρησης των σχολείων. Δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ covid για όλους, χωρίς διακρίσεις σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, με ευθύνη του ΕΟΔΥ. Παροχή όλων των Μέσων Ατομικής Προστασίας.

Προσλήψεις επιπλέον προσωπικού καθαριότητας με πλήρες ωράριο.

15 μαθητές ανά τάξη.

Να καταργηθεί η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ) και η Τράπεζα Θεμάτων.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 9 ΝΟΜΕΒΡΗ!

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ ΚΙ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΠΙΣΗΜΟ: Κλειστά σχολεία την Τετάρτη στην Αττική (Η ΛΙΣΤΑ)

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με εξπρες προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Κακοκαιρία: Λεωφορείο στο χιόνι
Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Ποια λεωφορεία δεν κάνουν δρομολόγια – Οι αλλαγές
Τα λεωφορεία που δεν κάνουν δρομολόγια και οι γραμμές που αλλάζουν - Όσα πρέπει να γνωρίζεται για τις αμαξοστοιχείες της Hellenic Train που δεν θα...
Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Ποια λεωφορεία δεν κάνουν δρομολόγια – Οι αλλαγές
Βιβλίο
Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας: Παιδιά από 23 χώρες ανά τον κόσμο μαθαίνουν ελληνικά (Video)
Το βίντεο με παιδιά από 23 χώρες ανά τον κόσμο που μαθαίνουν ελληνικά - Μας «ταξιδεύουν» σε τρεις χιλιετίες ελληνικής ποίησης
Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας: Παιδιά από 23 χώρες ανά τον κόσμο μαθαίνουν ελληνικά (Video)