θεατρολόγοι
Θεατρολόγοι: Είμαστε ο μοναδικός κλάδος στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση με μία μόλις οργανική θέση στην Ειδική Αγωγή και μηδενικούς διορισμούς στη Γενική!

Τη στήριξη στον αγώνα των εκπαιδευτικών Θεατρικής Αγωγής του Νόμου Αχαΐας εκφράζει ο Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων, καθώς αύριο προχωρούν σε κινητοποίηση στο χώρο της Περιφερειακής Διεύθυνσης μαζί με τη στήριξη του ΣΕΠΕ Αχαΐας και του ΠΕΣΥΘ στις 13:30.

Σε σχετική ανακοίνωση ο Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων αναφέρει: Πλησιάζουμε τα μέσα Οκτωβρίου και πολλά σχολεία της Α’βάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Αχαΐας βρίσκονται ακόμη σε καθεστώς υποστελέχωσης. Μεταξύ άλλων ειδικοτήτων, απουσιάζουν εκπαιδευτικοί Θεατρικής Αγωγής του κλάδου και της ειδικότητάς μας ΠΕ91.01. Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί η Α’ και η Β’ φάση προσλήψεων αναπληρωτών και δυστυχώς τα κενά παραμένουν.

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδος καθώς και το Υπουργείο Παιδείας εξακολουθούν να παραβιάζουν τις αρχές της Ισότητας και του Δικαιώματος πρόσβασης στη γνώση για όλα τα παιδιά. Αυτό το σχολείο οραματιζόμαστε για το μαθητικό σύνολο εν έτει 2022;

Την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 13:30 στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδος  (Ακτή Δυμαίων) θα πραγματοποιηθεί, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας, παράσταση διαμαρτυρίας για να συζητηθούν και να δοθούν απαντήσεις, μεταξύ άλλων θεμάτων, και για την υποστελέχωση των σχολείων από εκπαιδευτικούς Θεατρικής Αγωγής. Ο Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων στηρίζει την κίνηση αυτή και θα βρίσκεται δίπλα στους/στις συναδέλφους/ισσες, που παραμένουν καταδικασμένοι/ες σε ανεργία, με τους λογαριασμούς και τις λοιπές υποχρεώσεις ωστόσο να τρέχουν. Θα είμαστε δίπλα τους και σε ενδεχόμενη κλιμάκωση των κινήσεών τους» καταλήγει η ανακοίνωση.

Το κάλεσμα των Θεατρολόγων: 

Μετά την πρόσφατη ανακοίνωση της κατανομής των θέσεων των διορισμών, έγινε γνωστό ότι οι Θεατρολόγοι ΠΕ.91.01, κλάδος με πολύχρονη παρουσία και συνεισφορά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, έχουν στην ουσία αποκλειστεί. Είναι ο μοναδικός κλάδος στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση με μία μόλις οργανική θέση στην Ειδική Αγωγή και μηδενικούς διορισμούς στη Γενική. Αυτά αποφασίστηκαν, ενώ υπηρετούν πάνω από 800 αναπληρωτές Θεατρολόγοι, (εκ των οποίων 200 με περισσότερα από δέκα έτη), δηλαδή το 80 % των εκπαιδευτικών της Θεατρικής Αγωγής είναι αναπληρωτές

Η αγανάκτηση και η αίσθηση της αδικίας είναι μεγάλες. Πρωτίστως οι μαθητές δεν θα διδάσκονται με σταθερότητα και ποιότητα ένα πολύτιμο μάθημα, του οποίου η αξία δεν φαίνεται να αναγνωρίζεται από την Πολιτεία.

Πέρυσι χαιρετήσαμε τους 171 διορισμούς Θεατρολόγων στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση, θεωρώντας πως, έστω αυτός ο συντηρητικός συγκριτικά με τις πραγματικές ανάγκες αριθμός θα γινόταν απαρχή για εξομάλυνση της άδικης κατάστασης που βιώνουν οι Θεατρολόγοι, την τελευταία εικοσαετία.

Αναρωτιόμαστε τι άλλαξε από πέρυσι, αφού η ίδια πολιτική ηγεσία αποφασίζει και οι ανάγκες δεν έχουν αλλάξει. Γιατί άραγε πέρυσι κρίθηκε σημαντικό να διοριστεί, έστω ένα μικρό μέρος των απαραίτητων θεατρολόγων και βρέθηκε τρόπος να ξεπεραστεί ο σκόπελος της μη έγκαιρης σύστασης οργανικών κενών από την πολιτεία, ενώ φέτος περάσαμε στους μηδενικούς διορισμούς;

Οι Θεατρολόγοι υπηρετούν ως τις εσχατιές της χώρας, σε πολλά σχολεία ο καθένας, έχοντας συνείδηση του αποτυπώματος της Θεατρικής Αγωγής στις ψυχές των παιδιών. Στα δύσκολα χρόνια της πανδημίας, προσέφεραν μέσω της δουλειάς τους σημαντικό έργο, τόσο στα σχολεία όσο και στην Εκπαιδευτική Τηλεόραση. Επιπλέον, η Θεατρική Αγωγή έχει αποδείξει την αποτελεσματικότητά της ως μέσον πρόληψης της μαθητικής βίας και ενδυνάμωσης των μαθητών στις ποικίλες δυσκολίες που μας κατακλύζουν. Φαίνεται όμως, πως όλα αυτά δεν θεωρήθηκαν αρκετά σημαντικά.

Τρανή απόδειξη η μη κάλυψη κενών σε  πολλά σχολεία της  Αχαΐας από εξειδικευμένους εκπαιδευτικούς Θεατρικής Αγωγής για τρίτη συνεχόμενη χρονιά !!! 

Με μεγάλη έκπληξη και απογοήτευση η Β’  Φάση προσλήψεων στην Αχαΐα δεν περιλάμβανε ούτε έναν Θεατρολόγο ! Παρά το γεγονός πως η Πρωτοβάθμια Αχαΐας ενημερώθηκε εγκαίρως για τα κενά  από ομάδα Θεατρολόγων, λίγες μέρες πριν τη Β’ ΦΑΣΗ !! 

Με αποτέλεσμα συνάδελφοι να βρεθούν εκτός Νομού και οι λοιποί άνεργοι με  10 και πλέον  έτη εργασίας !

ΓΙΑΤΙ   ;;;;

Η αγανάκτηση και η απογοήτευση  μας οδηγεί την Τρίτη 11  Οκτωβρίου 2022 και ώρα 13: 30  στο χώρο της Περιφερειακής Διεύθυνσης μαζί με τη στήριξη του ΣΕΠΕ Αχαΐας και του ΠΕΣΥΘ   , προκειμένου να διαμαρτυρηθούμε!

ΖΗΤΑΜΕ την άμεση  κάλυψη ΟΛΩΝ των κενών από Εκπαιδευτικούς Θεατρικής Αγωγής στη Γ’ Φάση προσλήψεων .

ΖΗΤΑΜΕ την άμεση σύσταση οργανικών θέσεων εδώ και τώρα.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ κάθε παράνομη ανάθεση του μαθήματος μας σύμφωνα με την επίσημη απόφαση του ΣΤΕ.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Συναυλία αλληλεγγύης
Συναυλία αλληλεγγύης στον αγώνα των εκπαιδευτικών ενάντια στην αξιολόγηση και εμπορευματοποίηση της παιδείας
Συναυλία αλληλεγγύης προς τους εκπαιδευτικούς
Συναυλία αλληλεγγύης στον αγώνα των εκπαιδευτικών ενάντια στην αξιολόγηση και εμπορευματοποίηση της παιδείας