ntoyntoyka
Alexandros Michailidis / SOOC
Μηδενικές προσλήψεις στον κλάδο ΠΕ.91.01 στην Αχαΐα, κατά τη Β' φάση - Τι καταγγέλλουν οι αναπληρωτές Θεατρολόγοι Αχαΐας - Συμμετοχή στην κινητοποίηση στην ΠΔΕ την Τρίτη

Κινητοποίηση στην ΠΔΕ Δυτικής Ελλάδας πραγματοποιούν οι αναπληρωτές Θεατρολόγοι Αχαΐας μαζί με τον Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας, την Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας και την Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων, διαμαρτυρόμενοι μεταξύ άλλων και για τις μηδενικές προσλήψεις στον κλάδο ΠΕ.91.01 στην Αχαΐα, κατά τη Β' φάση.

Υπενθυμίζεται ότι κάλεσμα στην κινητοποίηση απευθύνουν και τα υπόλοιπα σωματεία των εκπαιδευτικών της περιοχής.

Η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022 στις 13:30.

«Καταγγέλλουμε κάθε παράνομη ανάθεση του μαθήματος μας σύμφωνα με την επίσημη απόφαση του ΣΤΕ», τονίζουν οι αναπληρωτές Θεατρολόγοι Αχαΐας.

Αναλυτικά το κάλεσμα:

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΘΕΑΤΡΟΛΟΓΩΝ ΑΧΑΪΑΣ ΣΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΣΕΠΕ ΑΧΑΪΑΣ, Α’ ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ ΚΑΙ ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ.

Μετά την πρόσφατη ανακοίνωση της κατανομής των θέσεων των διορισμών, έγινε γνωστό ότι οι Θεατρολόγοι ΠΕ.91.01, κλάδος με πολύχρονη παρουσία και συνεισφορά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, έχουν στην ουσία αποκλειστεί. Είναι ο μοναδικός κλάδος στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση με μία μόλις οργανική θέση στην Ειδική Αγωγή και μηδενικούς διορισμούς στη Γενική. Αυτά αποφασίστηκαν, ενώ υπηρετούν πάνω από 800 αναπληρωτές Θεατρολόγοι, (εκ των οποίων 200 με περισσότερα από δέκα έτη), δηλαδή το 80 % των εκπαιδευτικών της Θεατρικής Αγωγής είναι αναπληρωτές!

Η αγανάκτηση και η αίσθηση της αδικίας είναι μεγάλες. Πρωτίστως οι μαθητές δεν θα διδάσκονται με σταθερότητα και ποιότητα ένα πολύτιμο μάθημα, του οποίου η αξία δεν φαίνεται να αναγνωρίζεται από την Πολιτεία.

Πέρυσι χαιρετήσαμε τους 171 διορισμούς Θεατρολόγων στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση, θεωρώντας πως, έστω αυτός ο συντηρητικός συγκριτικά με τις πραγματικές ανάγκες αριθμός θα γινόταν απαρχή για εξομάλυνση της άδικης κατάστασης που βιώνουν οι Θεατρολόγοι, την τελευταία εικοσαετία.

Αναρωτιόμαστε τι άλλαξε από πέρυσι, αφού η ίδια πολιτική ηγεσία αποφασίζει και οι ανάγκες δεν έχουν αλλάξει. Γιατί άραγε πέρυσι κρίθηκε σημαντικό να διοριστεί, έστω ένα μικρό μέρος των απαραίτητων θεατρολόγων και βρέθηκε τρόπος να ξεπεραστεί ο σκόπελος της μη έγκαιρης σύστασης οργανικών κενών από την πολιτεία, ενώ φέτος περάσαμε στους μηδενικούς διορισμούς;

Οι Θεατρολόγοι υπηρετούν ως τις εσχατιές της χώρας, σε πολλά σχολεία ο καθένας, έχοντας συνείδηση του αποτυπώματος της Θεατρικής Αγωγής στις ψυχές των παιδιών. Στα δύσκολα χρόνια της πανδημίας, προσέφεραν μέσω της δουλειάς τους σημαντικό έργο, τόσο στα σχολεία όσο και στην Εκπαιδευτική Τηλεόραση. Επιπλέον, η Θεατρική Αγωγή έχει αποδείξει την αποτελεσματικότητά της ως μέσον πρόληψης της μαθητικής βίας και ενδυνάμωσης των μαθητών στις ποικίλες δυσκολίες που μας κατακλύζουν. Φαίνεται όμως, πως όλα αυτά δεν θεωρήθηκαν αρκετά σημαντικά.

Τρανή απόδειξη η μη κάλυψη κενών σε  πολλά σχολεία της  Αχαΐας από εξειδικευμένους εκπαιδευτικούς Θεατρικής Αγωγής για τρίτη συνεχόμενη χρονιά !!!

Με μεγάλη έκπληξη και απογοήτευση η Β’ Φάση προσλήψεων στην Αχαΐα δεν περιλάμβανε ούτε έναν Θεατρολόγο! Παρά το γεγονός πως η Πρωτοβάθμια Αχαΐας ενημερώθηκε εγκαίρως για τα κενά από ομάδα Θεατρολόγων, λίγες μέρες πριν τη Β’ ΦΑΣΗ!!

Με αποτέλεσμα συνάδελφοι να βρεθούν εκτός Νομού και οι λοιποί άνεργοι με 10 και πλέον έτη εργασίας!

ΓΙΑΤΙ;;;;

Η αγανάκτηση και η απογοήτευση μας οδηγεί την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 13:30 στο χώρο της Περιφερειακής Διεύθυνσης μαζί με τη στήριξη του ΣΕΠΕ Αχαΐας και του ΠΕΣΥΘ, προκειμένου να διαμαρτυρηθούμε!

ΖΗΤΑΜΕ την άμεση κάλυψη ΟΛΩΝ των κενών από Εκπαιδευτικούς Θεατρικής Αγωγής στη Γ’ Φάση προσλήψεων .

ΖΗΤΑΜΕ την άμεση σύσταση οργανικών θέσεων εδώ και τώρα.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ κάθε παράνομη ανάθεση του μαθήματος μας σύμφωνα με την επίσημη απόφαση του ΣΤΕ. \

Αναπληρωτές Θεατρολόγοι Αχαΐας.

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3