102ο Δημοτικό Σχολείο Αθήνας
Κίνδυνος για την ασφάλεια των μαθητών του 102ου Δημοτικού Σχολείου Αθήνας - Άφησαν τις σκαλωσιές στο προαύλιο γιατί εκτελούσαν εργασίες χωρίς άδεια

Διαψεύδονται οι διαβεβαιώσεις της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως και του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη για το ασφαλές περιβάλλον στο 102ο Δημοτικό Σχολείο της Αθήνας, καθώς σύμφωνα με καταγγελία των γονέων των μαθητών, από την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου βάφονται οι εξωτερικοί τοίχοι του σχολείου με σκαλωσιά που έχει στηθεί στον μοναδικό προαύλιο χώρο και μπροστά από τις σκάλες που οδηγούν σε αυτόν.

Μετά από καταγγελία γονέων, διαπιστώθηκε ότι ο εργολάβος εκτελούσε τις εργασίες χωρίς άδεια. Ως εκ τούτου, οι εργασίες σταμάτησαν. Ωστόσο, οι σκαλωσιές παρέμειναν.

102ο Δημοτικό Σχολείο Αθήνας

«Το συγκεκριμένο σχολείο χρήζει εκτεταμένων επισκευών τόσο στον προαύλιο χώρο όσο και στις αίθουσες αλλά και στους διαδρόμους όπου πλημμυρίζουν σε κάθε βροχή, στα κιγκλιδώματα των ορόφων αλλά και της περίφραξης, αντικατάσταση των εισόδων και βεβαίως απαιτείται μόνωση και βάψιμο, ωστόσο όλο το καλοκαίρι δεν έγινε καμία από αυτές τις εργασίες αποδεικνύοντας ότι δεν υπήρξε κανένας σχεδιασμός για τη συντήρηση κτιρίου» επισημαίνουν οι γονείς.

102ο Δημοτικό Σχολείο Αθήνας

Η καταγγελία των γονέων

Ακολουθεί η καταγγελία της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων 7ης Δημ. Κοινότητας Δ. Αθηναίων:

Με σκαλωσιές στο προαύλιο λειτουργεί το 102ο Δημοτικό Σχολείο της Αθήνας

Στην αρχή της σχολικής χρονιάς τόσο η υπουργός Παιδείας όσο και ο Δήμαρχος Αθηναίων μας διαβεβαίωναν ότι τα σχολεία είναι έτοιμα να υποδεχτούν τους μαθητές.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του Δήμου της Αθήνας ανέφερε ότι ή νέα χρονιά «θα βρει όλες τις κτιριακές εγκαταστάσεις έτοιμες να υποδεχθούν μαθητές και εκπαιδευτικούς για να συνεχίσουν τα μαθήματα που είχαν διακοπεί» ενώ και στο Δημοτικό Συμβούλιο ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος στη σχετική συζήτηση ανέφερε ότι όπου οι εργασίες συνεχίζονται έχουν παρθεί μέτρα για να μην δημιουργείται όχληση.

Η πραγματικότητα ωστόσο τους διαψεύδει. Από την Παρασκευή 30/9 στο 102ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών βάφονται οι εξωτερικοί τοίχοι του σχολείου με  σκαλωσιά που έχει στηθεί στον μοναδικό προαύλιο χώρο και μπροστά από τις σκάλες που οδηγούν σε αυτόν.

Οι διαβεβαιώσεις για το ασφαλές περιβάλλον του συγκεκριμένου σχολείου, και όχι μόνο, διαψεύδονται από τις φωτογραφίες που αποτυπώνουν την εικόνα του σχολείου σήμερα Τετάρτη 5 Οκτωβρίου.

Μετά από επιτόπου έλεγχο από την Αστυνομία, κατόπιν καταγγελίας γονέων διαπιστώθηκε ότι ο εργολάβος εκτελούσε τις εργασίες ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ. Ως εκ τούτου, οι εργασίες σταμάτησαν. Ωστόσο, οι σκαλωσιές παρέμειναν.

Το συγκεκριμένο σχολείο χρήζει εκτεταμένων επισκευών τόσο στον προαύλιο χώρο όσο και στις αίθουσες αλλά και στους διαδρόμους όπου πλημμυρίζουν σε κάθε βροχή, στα κιγκλιδώματα των ορόφων αλλά και της περίφραξης, αντικατάσταση των εισόδων και βεβαίως απαιτείται μόνωση και βάψιμο, ωστόσο όλο το καλοκαίρι δεν έγινε καμία από αυτές τις εργασίες αποδεικνύοντας ότι δεν υπήρξε κανένας σχεδιασμός για τη συντήρηση κτιρίου. Δυστυχώς αυτό δεν είναι και το μοναδικό παράδειγμα.

Το πρόβλημα της σχολικής στέγης απαιτεί γενναία χρηματοδότηση και σχεδιασμό με βάση τις πραγματικές σύγχρονες ανάγκες για να λυθεί, βάζοντας σε προτεραιότητα τις ανάγκες των μαθητών και των εκπαιδευτικών για τους οποίους το σχολείο είναι ο ζωτικός τους χώρος. Η ασφάλεια των μαθητών αποτελεί σίγουρα τη δική μας προτεραιότητα, γι’ αυτό και ζητάμε τα αυτονόητα:

  • Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας στο 102ο Δημοτικό σχολείο και να ολοκληρωθούν όσες εργασίες έχουν ξεκινήσει άμεσα.
  • Να δοθεί συγκεκριμένο και άμεσο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης για το σύνολο των εργασιών συντήρησης που απαιτούνται όχι μόνο για το συγκεκριμένο σχολείο, αλλά για το σύνολο των σχολικών κτιρίων της 7ης Δημοτικής Κοινότητας.
  • Να μην προγραμματιστεί ΚΑΜΙΑ εργασία μέρες και ώρες λειτουργίας των σχολείων.
  • Να προχωρήσουν άμεσα οι μελέτες και να εκδοθούν τα σχετικά πιστοποιητικά πυροπροστασίας για όλες τις σχολικές μονάδες.
  • Να γίνει άμεσα ο έλεγχος αντισεισμικής θωράκισης όλων των σχολικών κτιρίων.

Θέλουμε σχολεία ανοιχτά που θα λειτουργούν με ασφάλεια, σε υποδομές με εξασφαλισμένη τη θέρμανση και την καθαριότητα που θα καλύπτουν όλες τις σύγχρονες ανάγκες των μαθητών. Μέχρι να ικανοποιηθούν οι ανάγκες αυτές δεν θα κάνουμε πίσω.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Γραπτός ΑΣΕΠ: Σε ποια ειδικότητα κάνουν αίτηση φιλόλογοι και μαθηματικοί

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

floratos_emmanouil
Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών ο Ομότιμος Καθηγητή Φυσικής Εμμανουήλ Φλωράτος
Η Ακαδημία Αθηνών εξέλεξε ως Τακτικό Μέλος της τον Εμμανουήλ Φλωράτο Ομότιμο Καθηγητή Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών
Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών ο Ομότιμος Καθηγητή Φυσικής Εμμανουήλ Φλωράτος
κιβωτός του κόσμου
Κιβωτός του Κόσμου: Συμπληρωματική κατάθεση έδωσε ο 19χρονος που κατήγγειλε σεξουαλική κακοποίηση
Νέα κατάθεση έδωσε ο 19χρονος που είχε κατηγορήσει στέλεχος της ΜΚΟ για σεξουαλική κακοποίηση
Κιβωτός του Κόσμου: Συμπληρωματική κατάθεση έδωσε ο 19χρονος που κατήγγειλε σεξουαλική κακοποίηση
bjcem
Εκδήλωση BJCEM: Ανάδειξη ερευνητικών εργασιών 50 συμμετεχόντων
Συμμετοχή της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας στις εκδηλώσεις του Διεθνούς Οργανισμού BJCEM
Εκδήλωση BJCEM: Ανάδειξη ερευνητικών εργασιών 50 συμμετεχόντων
xamogelo tou paidiou
Χαμόγελο του Παιδιού: Βazaars με Χριστουγεννιάτικα είδη σε όλη την Ελλάδα
Τα Χριστουγεννιάτικα Βazaars διοργανώνονται με σκοπό την ενίσχυση του Οργανισμού, των εξειδικευμένων και ολιστικών δράσεών του και τη στήριξη των ...
Χαμόγελο του Παιδιού: Βazaars με Χριστουγεννιάτικα είδη σε όλη την Ελλάδα