sxoleia-mathites-ekpaideusi
George Vitsaras / SOOC
Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας ζήτησε τη μείωση τμημάτων σε σχολεία - Αντιδρούν οι γονείς - Και άλλα σχολεία στην περιοχή με το ίδιο πρόβλημα

Σε μία ακόμα μείωση τμημάτων σχολείου εναντιώνονται γονείς, οι οποίοι ζητούν να μην ισχύσει το «αντιπαιδαγωγικό» αυτό μέτρο.

Συγκεκριμένα, η Ένωση Συλλόγων Γονέων Δήμου Θέρμης συμπαραστέκεται στους γονείς του 1ου Γυμνασίου και του 1ου ΓΕΛ Μίκρας, καθώς η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Ανατολικής Θεσσαλονίκης έδωσε εντολή τα 5 Τμήματα της Β τάξης τόσο του Γυμνασίου όσο και του Λυκείου συμπτύσσονται σε 4.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ενημέρωση, την Παρασκευή 30/9, η Ένωση Συλλόγων Γονέων Δήμου Θέρμης βρέθηκε στα γραφεία της ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης και επίδωσε ψήφισμα, το οποίο υποστηρίζουν η Β ΕΛΜΕ και η Αντιδημαρχία Παιδείας Δια Βίου Μάθησης, Πολιτισμού, Νέας Γενιάς και Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Θέρμης. 

Εκεί οι γονείς πληροφορήθηκαν ότι υπάρχουν και άλλα σχολεία στην Ανατολική Θεσσαλονίκη με το ίδιο πρόβλημα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Τα παιδιά δεν είναι νούμερα και η παιδεία κόστος

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Δήμου Θέρμης συμπαραστέκεται αμέριστα στη διαφωνία που εξέφρασαν οι γονείς 2 σχολείων (1ο Γυμνάσιο Μίκρας και 1ο ΓΕΛ Μίκρας), όταν οι τελευταίοι πληροφορήθηκαν από τον Διευθυντή και τη Διευθύντριά τους, ότι μετά από εντολή της Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, τα 5 Τμήματα της Β τάξης τόσο του Γυμνασίου όσο και του Λυκείου συμπτύσσονται σε 4. Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Δήμου Θέρμης ζητάει να μην ισχύσει μία τέτοια απόφαση, εξαιτίας των σοβαρών ζητημάτων που εγείρονται, τα οποία αναλύονται παρακάτω. 

Συγκεκριμένα, το προηγούμενο σχολικό έτος 2021-22, η αντίστοιχες Α Τάξεις είχαν 5 τμήματα, έτσι δηλώθηκαν τον Ιούνιο και έτσι ο προγραμματισμός για το αναγκαίο εκπαιδευτικό προσωπικό έγινε με αυτή τη βάση. Τον Σεπτέμβριο, υπήρξαν κάποιες αποχωρήσεις ωστόσο αρχικά για 2 ή και 3 εβδομάδες οι τάξεις λειτούργησαν με 5 τμήματα. Έτσι διατηρούνταν οι κοινότητες των μαθητών που είχαν ήδη δημιουργηθεί από την προηγούμενη χρονιά και αξιοποιούνταν οι επιπλέον διαθέσιμες αίθουσες που έχουν τα σχολεία. 

Κατά συνέπεια, η μείωση των 5 τμημάτων σε 4, αλλάζει άρδην αυτές τις κοινότητες των μαθητών. Θεωρούμε ότι αυτές οι αλλαγές: διαταράσσουν την ήρεμη σχολική ζωή και προκαλούν κακό στις σχέσεις, που με κόπο την προηγούμενη χρονιά έχτισαν οι εκπαιδευτικοί μέσα στα τμήματα, αντιμετωπίζοντας διαφόρων τύπων προβλήματα και εν τέλει και πάνω από όλα είναι αντιπαιδαγωγικές.

Παράλληλα οι γεμάτες με 27 παιδιά τάξεις προκαλούν ασφυξία στις σχολικές μονάδες και οι εκπαιδευτικοί απομυζούνται σε τέτοιο βαθμό, που καθιστά πραγματικά πολύ δύσκολη την όποια επιπλέον παιδαγωγική προσφορά τους. 

Γνωρίζουμε ότι όσο μικρότερα είναι τα τμήματα, τόσο μεγαλύτερες είναι οι δυνατότητες να υλοποιηθούν περισσότερο ποιοτικές  παιδαγωγικές μέθοδοι, γιατί απελευθερώνουν τον αναγκαίο χρόνο και τις δυνάμεις που χρειάζονται οι εκπαιδευτικοί. 

Με βάση τα παραπάνω η Ένωση Συλλόγων Γονέων Δήμου Θέρμης ζητά:

● Να μην εφαρμοσθεί η απόφαση μείωσης των τμημάτων των Β τάξεων, ένα εύλογο αίτημα το οποίο βρίσκει σύμφωνους όλους τους γονείς και μαθητές/τριες 

● Να μην ισχύσει το αντιπαιδαγωγικό μέτρο μείωσης των τμημάτων κατά τη διάρκεια φοίτησης των μαθητών στις επιμέρους φάσεις της Εκπαίδευσης

Τα παιδιά δεν είναι νούμερα και η παιδεία κόστος 

Την Παρασκευή 30/9/22 στις 14.00, η Ένωση Συλλόγων Γονέων Δήμου Θέρμης βρέθηκε στα γραφεία της δευτεροβάθμιας διεύθυνσης ανατολικής θεσσαλονίκης και επίδωσε  ψήφισμα, το οποίο υποστηρίζουν η Β ΕΛΜΕ και η Αντιδημαρχία Παιδείας Δια Βίου Μάθησης, Πολιτισμού, Νέας Γενιάς και Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Θέρμης. Εκεί πληροφορηθήκαμε ότι υπάρχουν και άλλα σχολεία στην ανατολική θεσσαλονίκη με το ίδιο πρόβλημα. 

Παράλληλα η Ένωση Συλλόγων Γονέων Δήμου Θέρμης ζήτησε τη στήριξη των Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου, όπως και των βουλευτών της Β περιφέρειας Θεσσαλονίκης και τους καλεί να κάνουν σχετική επερώτηση στη Βουλή. 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Γραπτός ΑΣΕΠ: Σε ποια ειδικότητα κάνουν αίτηση φιλόλογοι και μαθηματικοί

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

sxoliko_hpa
ΗΠΑ: Σοκαριστικό τροχαίο με σχολικό - Τραυματίστηκαν επτά παιδιά
Σχολικό χτύπησε σε αυτοκίνητα, έπεσε από λόφο και προσέκρουσε σε σπίτι - Τραυματίστηκαν επτά παιδιά - Δύο μαθητές βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση
ΗΠΑ: Σοκαριστικό τροχαίο με σχολικό - Τραυματίστηκαν επτά παιδιά
kataigida.jpg
Καιρός: Άστατος την Παρασκευή 2/12 με βροχές και τοπικές καταιγίδες
Βροχές και τοπικές καταιγίδες αύριο τις πρωινές ώρες κυρίως στη Θράκη και στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου, με παροδικές νεφώσεις στην...
Καιρός: Άστατος την Παρασκευή 2/12 με βροχές και τοπικές καταιγίδες
floratos_emmanouil
Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών ο Ομότιμος Καθηγητή Φυσικής Εμμανουήλ Φλωράτος
Η Ακαδημία Αθηνών εξέλεξε ως Τακτικό Μέλος της τον Εμμανουήλ Φλωράτο Ομότιμο Καθηγητή Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών
Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών ο Ομότιμος Καθηγητή Φυσικής Εμμανουήλ Φλωράτος