Κάθε χρόνο η ίδια ιστορία! Το κουδούνι δε χτυπάει σχεδόν ποτέ την ίδια μέρα για όλα τα παιδιά με ειδικές ανάγκες. Πότε λείπει προσωπικό, πότε λείπουν λεωφορεία, πότε και τα δυο!

Πολλά παιδιά έμειναν έξω από τα Ειδικά Δημοτικά και Νηπιαγωγεία γιατί δεν εξασφαλίστηκε η μεταφορά τους, καταγγέλλει ο σύλλογος εκπαιδευτικών Ρόζα Ιμβριώτη, ενώ παράλληλα κάνει λόγο για σοβαρές ελλείψεις σε Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό και Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς, εκτός σχολείων έμειναν τα μισά παιδιά του Ειδικού Δημοτικού Ρόζα Ιμβριώτη στην Καισαριανή, όλα τα παιδιά του Ειδικού Νηπιαγωγείου Ρόζα Ιμβριώτη, όλα τα παιδιά του 1ου Νηπιαγωγείου ΕΛΕΠΑΠ και παιδιά από τα 2ο Ειδικό Νηπιαγωγείο και 2ο Ειδικό Δημοτικό ΕΛΕΠΑΠ γιατί δεν εξασφαλίστηκε η μεταφορά τους!

Ακολουθεί αναλυτικά η καταγγελία του συλλόγου:

Κάθε χρόνο η ίδια ιστορία! Το κουδούνι δε χτυπάει σχεδόν ποτέ την ίδια μέρα για όλα τα παιδιά με ειδικές ανάγκες. Πότε λείπει προσωπικό, πότε λείπουν λεωφορεία, πότε και τα δυο!

Φέτος παρατηρούνται σημαντικά προβλήματα στη μεταφορά! Συγκεκριμένα στο ιστορικό Ειδικό Δημοτικό Ρόζα Ιμβριώτη στην Καισαριανή από τα 62 γραμμένα παιδιά αυτή τη στιγμή μεταφέρονται τα μισά! Από τα 4 λεωφορεία κάνουν τα δρομολόγιά τους μόνο τα δύο, που μεταφέρουν τα παιδιά από τους κοντινούς δήμους/περιοχές, Βύρωνα και Παγκράτι, ενώ τα άλλα 2 λεωφορεία δεν κάνουν δρομολόγια κι έτσι δε μεταφέρουν τα παιδιά από Ηλιούπολη και Ν. Κόσμο. Στην ουσία πάνω από 30 παιδιά δε φοιτούν στο δημόσιο Ειδικό Δημοτικό Ρόζα Ιμβριώτη, γιατί δεν έχει εξασφαλιστεί η μεταφορά τους κι έτσι από αυτά τα παιδιά πηγαίνουν στο σχολείο μόνο τα λίγα που τα μεταφέρουν οι γονείς τους με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις οικογένειες τους!

Και τα 8 προνήπια-νήπια του Ειδικού Νηπιαγωγείου Ρόζα Ιμβριώτη δεν πηγαίνουν ακόμα στο Νηπιαγωγείο τους, γιατί δεν έχει εξασφαλιστεί κι αυτών η μεταφορά! Θυμίζουμε ότι και πέρυσι για μήνες δεν υπήρξε μεταφορά των παιδιών στο Νηπιαγωγείο αυτό και πήγαιναν μόνο τα ελάχιστα παιδάκια που τα μετέφεραν οι γονείς τους, με αποτέλεσμα κάποια να σταματήσουν εντελώς!

Σοβαρά προβλήματα υπάρχουν και στο 2ο Ειδικό Δημοτικό ΕΛΕΠΑΠ και στα 1ο, 2ο Ειδικά Νηπιαγωγεία ΕΛΕΠΑΠ, που στεγάζονται μέσα και δίπλα από την ιδιωτική εταιρεία ΕΛΕΠΑΠ στο Παγκράτι, στον Δήμο Αθηναίων. Στο 1ο Ειδικό Νηπιαγωγείο ΕΛΕΠΑΠ πηγαίνει αυτή τη στιγμή μόνο 1 από τα 4 δρομολόγια ταξί με αποτέλεσμα τα 6 από τα 8 παιδάκια να παραμένουν έξω από το Νηπιαγωγείο!

Επίσης, 6 παιδιά παραμένουν έξω από τα 2ο Ειδικό Νηπιαγωγείο και 2ο Ειδικό Δημοτικό ΕΛΕΠΑΠ, γιατί δεν πραγματοποιούνται 2 δρομολόγια ταξί.

Παρόμοια προβλήματα μαθαίνουμε ότι υπάρχουν και σε πολλά άλλα ειδικά σχολεία, όπου τα μακρινότερα δρομολόγια είτε δεν τα παίρνει κανείς ιδιώτης είτε, κι αν ακόμα τα πάρουν κάποιοι, στη συνέχεια δεν πραγματοποιούν τα δρομολόγια επικαλούμενοι το κόστος.

Η κυβέρνηση, το Υπ. Παιδείας και η Περιφέρεια Αττικής έχουν μεγάλες ευθύνες γι’ αυτό. Έπρεπε να έχουν εξασφαλίσει τη μεταφορά όλων των παιδιών με ειδικές ανάγκες σε όλα τα ειδικά σχολεία και δεν το έχουν κάνει! Επείγει να λύσουν το ζήτημα τώρα! Τα παιδιά με ειδικές ανάγκες έχουν δικαίωμα (και το κράτος υποχρέωση να τους το εξασφαλίσει) να φοιτούν όλα σε δημόσια ειδικά σχολεία και να μεταφέρονται όλα και με ασφάλεια!

Για άλλη μια φορά αναδεικνύεται η ανάγκη να ικανοποιηθεί το αίτημα του κινήματος για Ενιαίο Δημόσιο Φορέα μεταφοράς μαθητών, που θα εξασφαλίζει πανελλαδικά τη μεταφορά όλων των παιδιών σε όλα τα σχολεία, Ειδικά και Γενικά! Μόνο έτσι θα λυθεί επί της ουσίας το ζήτημα!

Επιπλέον παρά τα όσα λέει η κυβέρνηση ότι έχουν καλυφθεί τα κενά, σημαντικά κενά υπάρχουν στα ειδικά σχολεία! Συγκεκριμένα:

Ø  Στο Ειδικό Δημοτικό Ρόζα Ιμβριώτη λείπει 1 ΕΒΠ.

Ø  Στο Ειδικό Νηπιαγωγείο Ρόζα Ιμβριώτη λείπουν 2 ΕΕΠ (1 λογοθεραπευτής/τρια, 1 εργοθεραπευτής/τρια) και 1 ΕΒΠ.

Ø  Στο 1ο Ειδικό Δημοτικό ΕΛΕΠΑΠ λείπουν 3 ΕΕΠ (1 φυσικοθεραπευτής/τρια, 1 λογοθεραπευτής/τρια, 1 εργοθεραπευτής/τρια).

Ø  Στο 2ο Ειδικό Δημοτικό ΕΛΕΠΑΠ λείπουν 2 ΕΕΠ (1 εργοθεραπευτής/τρια, 1 φυσικοθεραπευτής/τρια).

Ø  Στο 1ο Ειδικό Νηπιαγωγείο ΕΛΕΠΑΠ λείπουν 3 ΕΕΠ (1 λογοθεραπευτής/τρια, 1 εργοθεραπευτής/τρια και 1 νοσηλεύτρια/της).

Ø  Στο 2ο Ειδικό Νηπιαγωγείο ΕΛΕΠΑΠ λείπουν 4 ΕΕΠ (1 φυσικοθεραπευτής/τρια, 1 λογοθεραπευτής/τρια, 1 Κοινωνική Λειτουργός, 1 Ψυχολόγος).

Ζητάμε να καλυφθούν τώρα όλα τα κενά! Να εξασφαλιστεί η μεταφορά όλων των παιδιών. Να λειτουργήσουν τώρα πλήρως όλα τα ειδικά Δημοτικά και Νηπιαγωγεία!

Ο Σύλλογός μας «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ» θα προχωρήσει μαζί με άλλους ΣΕΠΕ κι ΕΛΜΕ, το γονεϊκό και το αναπηρικό κίνημα σε κινητοποίηση άμεσα, για να επιβάλουμε τη λύση αυτών των σοβαρών προβλημάτων, τη μεταφορά όλων των παιδιών και την κάλυψη όλων των κενών!

 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός: Οι πρώτες 227 ειδικότητες και η ύλη

Ανακοινώθηκε για Μάρτιο ο Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ - Αιτήσεις εδώ για προετοιμασία

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

16χρονος-θανατος
Θεσσαλονίκη: Συγκίνηση για το χαμό του 16χρονου-Δωρίζει τα όργανα η οικογένειά του
Οι Συμμαθητές του προχώρησαν σε κινητοποίηση έξω από το 2ο ΓΕΛ Σταυρούπολης, κρατώντας πανό «σήμερα στο μάθημα έχει απουσία του Μιχάλη. Δίνουμε εδώ...
Θεσσαλονίκη: Συγκίνηση για το χαμό του 16χρονου-Δωρίζει τα όργανα η οικογένειά του
Υπουργείο Παιδείας - ΥΠΑΙΘ
Εγγραφές των εισαγομένων αλλοδαπών-αλλογενών και ομογενών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση
Εγγραφές των εισαγομένων αλλοδαπών - αλλογενών και ομογενών υποτρόφων του Ελληνικού Κράτους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023.
Εγγραφές των εισαγομένων αλλοδαπών-αλλογενών και ομογενών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση