Για το τραγικό θέμα της στέγης για χιλιάδες νεοδιορισμένους και αναπληρωτές και για καθηλωμένους και πετσοκομμένους εδώ και χρόνια, μισθούς των εκπαιδευτικών 

Η υπουργός Παιδείας, Ν. Κεραμέως έδωσε συνέντευξη τύπου την Τετάρτη 7/9 και "απάντησε" σε ερωτήσεις σχετικά με την αύξηση του μισθού των εκπαιδευτικών -κρίσιμο θέμα για κάθε εργαζόμενο μπροστά στο δύσκολο χειμώνα που έρχεται- αλλά και για το τραγικό θέμα της στέγης για χιλιάδες νεοδιορισμένους και αναπληρωτές.

- Για το πρόβλημα της στέγης, που έχει οδηγήσει χιλιάδες από αυτούς- πολλές φορές με ολόκληρη την οικογένειά τους- να μην έχουν "πού την κεφαλή κλίναι", να κοιμούνται στα αυτοκίνητά τους, εάν ασφαλώς έχουν, σε ξαπλώστρες ή και σκηνές κάμπινγκ η "απάντηση" ήταν...αναμείνατε!  Για άλλη μια φορά δήλωσε πως:

 "Από πλευράς Υπουργείου Παιδείας η κα Μακρή έχει ανακοινώσει προσφάτως όπως κάθε χρόνο ειδικές πρωτοβουλίες σχετικά με τις μετακινήσεις των αναπληρωτών προς τις περιοχές όπου καλούνται να αναλάβουν υπηρεσία. Επιπλέον υπάρχουν πρωτοβουλίες και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και σε επίπεδο Προεδρίας της Κυβέρνησης εξετάζεται συνολικά ένα σχέδιο με κίνητρα, που έχει να κάνουν με κάθε κλάδο δημοσίου υπαλλήλου, γιατρούς, εκπαιδευτικούς κ.λ.π, για να υπηρετήσουν σε δυσπρόσιτες και ακριτικές περιοχές. Όταν υπάρχουν νεότερα θα ανακοινωθούν"

-Για τις αναγκαίες αυξήσεις στους, καθηλωμένους και πετσοκομμένους εδώ και χρόνια, μισθούς των εκπαιδευτικών - μπροστά μάλιστα και στο δύσκολο χειμώνα που αναμένουμε- η απάντησή της ήταν πως:

"Οι δημοσιονομικές δυνατότητες είναι συγκεκριμένες. Η Κυβέρνηση αυτή τη στιγμή κάνει μια τεράστια προσπάθεια για τη στήριξη του πληθυσμού στο πλαίσιο της πρωτοφανούς ενεργειακής κρίσης. Αυτή τη στιγμή όλες οι προσπάθειες είναι επικεντρωμένες εκεί και βεβαίως το Δημόσιο πρώτο, όπως ανακοινώθηκε το πρωί, κάνει την προσπάθεια για τη μείωση των σχετικών δαπανών"!!

Ως Εκπαιδευτικός Όμιλος για όλα τα παραπάνω επιθυμούμε να επισημάνουμε τα εξής:

  • Το φλέγον ζήτημα της στέγασης χιλιάδων εκπαιδευτικών θρυμματίζει την εικόνα ευδαιμονίας που καλλιεργεί επί καιρό το ΥΠΑΙΘ, η ηγεσία του και συνολικά η κυβέρνηση ΝΔ-Μητσοτάκη. Οι περιβόητοι 25.000 διορισμοί των δύο τελευταίων ετών καθώς και οι παραπάνω από 31.000 προσλήψεις αναπληρωτών στην εκπαίδευση στην α΄ φάση, γεγονός που το υπουργείο διατυμπανίζει ως δική του επιτυχία, στην πραγματικότητα αναδεικνύουν με τα πιο σκοτεινά χρώματα, την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει χιλιάδες εκπαιδευτικοί, εξαιτίας της κυβερνητικής πολιτικής. Διότι δεν υπάρχει κανείς κυβερνητικός θρίαμβος, όταν χιλιάδες εκπαιδευτικοί καλούνται να "ξεχειμωνιάσουν" σε αυτοκίνητα, ξαπλώστρες, σκηνές ή να πληρώσουν υπέρογκα ποσά για ενοίκια, που σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνούν το μισθό τους. Η απάντηση στο φλέγον αυτό ζήτημα δεν είναι η αναμονή ολίγων ψίχουλων από την ελεήμονα κυβέρνησή μας.
  • Ας σταματήσει πια το υπουργείο να διαφημίζει ως δική του επιτυχία, πρωτοβουλία και πολιτική έμπνευση τους περσινούς και φετινούς διορισμούς, όταν και οι πέτρες γνωρίζουν πως δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Ας ρίξει μια ματιά στους πρόσφατους αγώνες του εκπαιδευτικού κινήματος των προηγούμενων ετών, όταν χιλιάδες εκπαιδευτικοί στους δρόμους του αγώνα διεκδικούσαν μαζικούς διορισμούς και όχι ανεργία. Οι διορισμοί είναι αποτέλεσμα αυτών των δίκαιων αγώνων, ανάγκη για να καλυφθούν τα χιλιάδες κενά και αποκαϊδια που αφήνει στα σχολεία της χώρας η αντιεκπαιδευτική πολιτική όλων των κυβερνήσεων, ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ και άλλων μικρότερων συνοδοιπόρων. Οι διορισμοί αποτελούν ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ , ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ.
  • Ας σταματήσει επιπλέον να θριαμβολογεί για τις πολλές, χιλιάδες, προσλήψεις αναπληρωτών. Οι προσλήψεις αυτές, παρότι αναγκαίες, δεν παύουν να αποδεικνύουν περίτρανα το μέγεθος των κενών και της καταστροφής που έχουν επιφέρει στο δημόσιο σχολείο.
  • Για τις απαραίτητες αυξήσεις στους μισθούς των εκπαιδευτικών- οι οποίοι βρίσκονται μειωμένοι και καθηλωμένοι παραπάνω από 10 χρόνια- η υπουργός παιδείας, Ν. Κεραμέως- ως γνήσιο τέκνο της κυρίαρχης αστικής πολιτικής- θολώνει τα νερά. Δε λέει ναι, γιατί κάτι τέτοιο ανατρέπει την ουσία της κυβερνητικής πολιτικής, πολιτική που θέλει τον εργαζόμενο επαίτη. Λέει συγκαλυμμένα ΟΧΙ , ντύνοντάς το με μπόλικες φιοριτούρες. Στην πραγματικότητα γίνεται λόγος, παρά τις αναμενόμενες δυσκολίες για τους εργαζόμενους, για μηδενικές αυξήσεις, αν όχι για ενδεχόμενες μειώσεις και δίνεται το σύνθημα για αναμονή ελεημοσύνης μέσω διαφόρων επιδομάτων!
  • Σε κάθε περίπτωση, και για το φλέγον θέμα των πραγματικών αυξήσεων στους μισθούς των εκπαιδευτικών, καθοριστικό στοιχείο θα είναι αν οι χιλιάδες των εκπαιδευτικών, συσπειρωμένοι στα σωματεία τους, βρεθούν στο προσκήνιο, βγουν μαζικά στους αγώνες στο πλάι των εκατοντάδων χιλιάδων εργαζόμενων που αντιμετωπίζουν την ίδια κατάσταση.

Εκπαιδευτικός Όμιλος Ημαθίας

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες για να κάνετε την αίτηση εύκολα και γρήγορα με λίγα κλικ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

γακ λαρισας
Μαθητικός συγγραφικός Διαγωνισμός: Για τον ξεριζωμό και την προσφυγιά 1922-2022

Μαθητικό διαγωνισμό με τίτλο «Τα Αρχεία διηγούνται ιστορίες και ζωγραφίζουν… για τον ξεριζωμό και την προσφυγιά, 1922-2022»,...

Μαθητικός συγγραφικός Διαγωνισμός: Για τον ξεριζωμό και την προσφυγιά 1922-2022
peripoliko.jpg
Αματηρή καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο στο κεφάλι
Ο αστυνομικός της ΔΙΑΣ χρησιμοποίησε το υπηρεσιακό του όπλο για να ακινητοποιήσει το όχημα
Αματηρή καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο στο κεφάλι