Ο εκπαιδευτικός, όχι μόνο τοποθετήθηκε σε δύο σχολεία που...δεν είχε δηλώσει, αλλά επιπλέον του ανέθεσαν καθήκοντα δασκάλου (ΠΕ70) ενώ ο άνθρωπος είναι πληροφορικός (ΠΕ86)!

Τον παραλογισμό του συστήματος τοποθετήσεων εκπαιδευτικών στα σχολεία, αλλά και τις αδυναμίες  του που έχουν ως αποτέλεσμα να γίνονται κωμικοτραγικά πράγματα για να καλυφθούν οι τρύπες, αναδεικνύει σε όλο τους το «μεγαλείο», επιστολή αναπληρωτή εκπαιδευτικού (τα στοιχεία του στη διάθεσή μας) που έλαβε το alfavita.gr.

Ο εκπαιδευτικός, όχι μόνο τοποθετήθηκε σε δύο σχολεία που...δεν είχε δηλώσει, αλλά επιπλέον του ανέθεσαν καθήκοντα δασκάλου (ΠΕ70) ενώ ο άνθρωπος είναι πληροφορικός (ΠΕ86)! 

Να τραβάς τα μαλλιά σου...

Η επιστολή

Είμαι αναπληρωτής εκπαιδευτικός και φέτος για πρώτη χρονιά είμαι σε ΠΕ στην ανατολική Θεσσαλονίκη.  Σύμφωνα με την δήλωση περιοχών που έγινε στον ΟΠΣΥΔ ,  τοποθετήθηκα στο 28ο και στο 24ο δημοτικό σχολεία Θεσσαλονίκης από τις 01/09/2022  στα οποία και παρουσιάστηκα κανονικά στις 05/09/22 .

Σε επικοινωνία με τους διευθυντές των σχολείων μοιράστηκαν οι ώρες και οι μέρες ώστε να εξυπηρετηθούν και τα 2 σχολεία.

Στις 12/09 και ενώ έχω πάει κανονικά στο σχολείο και έχω παρευρεθεί στον αγιασμό, την ίδια μέρα το μεσημέρι , με ειδοποιεί η ΠΕ  ότι θα μετακινηθώ στο 13ο και στο 30ο Δημοτικά Σχολεία Θεσσαλονίκης , τα οποία δεν υπήρχαν δηλωμένα κενά ΠΕ86 στην Α΄ φάση αναπληρωτών.

Την επόμενη μέρα 13/09/2022 και σε επικοινωνία με τους Διευθυντές των σχολείων ( 28ου και 24ου ) υπέβαλα ένσταση στο ΠΥΣΠΕ  στις 13/09/2022 με  Αριθμό πρωτοκόλλου 255/8   .

Το εξής περίεργο που έγινε είναι πως μετακινήθηκε μία εκπαιδευτικός ΠΕ70 στο 28ο για να καλύψει κενό της Α τάξης που δημιουργήθηκε από των χωρισμό 2 τμημάτων, και σαν αντάλλαγμα δόθηκα εγώ στα σχολεία 13ο και 30ο όπου δεν υπάρχει κενό ΠΕ86 αλλά ΠΕ70. 

Από τις 14/09 μέχρι και σήμερα 16/09 τα παραπάνω σχολεία με χρησιμοποιούν σαν εκπαιδευτικό ειδικότητας ΠΕ70 και μπαίνω κανονικά στην τάξη , προσπαθώντας να τους κρατήσω απασχολημένα τα παιδιά με αντικείμενο το οποίο δεν είναι δικό μου καθώς είμαι πληροφορικός ΠΕ86.

Μέχρι και σήμερα η ΠΕ ανατολικής Θεσσαλονίκης δεν έχει απαντήσει ούτε στο αίτημα μου , για το πιο λόγο μεταφέρθηκα , ούτε απάντηση στην ένσταση μου.

Συνάμα με όλα τα παραπάνω , στις 15/09 κοινοποιήθηκε στο mail μου η απόφαση τοποθέτησης μου στο 28ο και στο 24ο  με ημερομηνία 13/09 κάτι το οποίο εν μέρει αναιρεί και την τοποθέτηση μου στο 13ο και στο 30ο.

Εγώ ζητάω να τοποθετηθώ στο σχολείο της αρχικής τοποθέτησης μου, όπως είναι και το σωστό.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες για να κάνετε την αίτηση εύκολα και γρήγορα με λίγα κλικ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Γεώργιος Κόσυβας
Διευθυντές Σχολείων: Ποιοι εκπαιδευτικοί συγκροτούν τα Τοπικά Συμβούλια Επιλογής σε όλες τις Διευθύνσεις της Αττικής
ΠΔΕ Αττικής: Συγκρότηση Τοπικών Συμβουλίων Επιλογής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Διευθυντές Σχολείων: Ποιοι εκπαιδευτικοί συγκροτούν τα Τοπικά Συμβούλια Επιλογής σε όλες τις Διευθύνσεις της Αττικής