ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΝΤΑΞΗΣ
Σύμφωνα με στοιχεία τα νέα τμήματα ένταξης που βρίσκονται προς ίδρυση είναι 580-600 (για α/θμια και β/θμια συνολικά).

Εκατοντάδες οικογένειες με παιδιά που χρειάζονται εξατομικευμένη υποστήριξη από τα σχολεία δεν τη λαμβάνουν, γιατί το Υπουργείο Παιδείας καθυστερεί εδώ και μήνες την ίδρυση των νέων Τμημάτων Ένταξης

Η διαδικασία ίδρυσης των Τμημάτων Ένταξης ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2021 με την έκδοση της εγκυκλίου 48132 / Δ3/ 27-04-2021 με θέμα την: «Υποβολή προτάσεων για ίδρυση Τμημάτων Ένταξης (Τ.Ε.) σε δημόσιες σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης».

Η εγκύκλιος όριζε ότι η προθεσμία ολοκλήρωσης των διαδικασιών υποβολής των προτάσεων για ίδρυση Τμημάτων Ένταξης (Τ.Ε.) ήταν η 26/07/2021.

Οι διαδικασίες αυτές περιλάμβαναν τους διευθυντές των σχολικών μονάδων, τα Κ.Ε.Σ.Υ. (πλέον ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ), τους διευθυντές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τους περιφερειακούς διευθυντές και τους δήμους. Οι διαδικασίες που προβλεπόταν με την παραπάνω εγκύκλιο, πράγματι ολοκληρώθηκαν στις 26/7/2021 και δεν χρειάστηκε κάποια παράταση. 

Δυστυχώς, ενώ από τις 26/7/2021 όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά είναι στη διάθεση του Υπουργείου Παιδείας και ενώ έχουν περάσει 13 και πλέον μήνες, η ίδρυση των νέων Τμημάτων Ένταξης δεν έχει ολοκληρωθεί, καθώς δεν έχει εκδοθεί το σχετικό ΦΕΚ ίδρυσης.

Η ίδρυση νέων τμημάτων ένταξης είναι εξαιρετικής σημασίας, καθώς αφορά εκατοντάδες μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Το γεγονός αυτό έχει ως συνέπεια πολλοί μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες να αναγκάζονται να αλλάζουν σχολικό περιβάλλον προκειμένου να υποστηρίζεται η εκπαιδευτική τους διαδικασία από Τμήμα Ένταξης άλλου σχολείου, καθώς στο σχολείο της περιοχής τους δεν έχει δημιουργηθεί η ανάλογη εκπαιδευτική δομή.

Σύμφωνα με στοιχεία τα νέα τμήματα ένταξης που βρίσκονται προς ίδρυση είναι 580-600 (για α/θμια και β/θμια συνολικά). Η διαδικασία ίδρυσής τους σε ό,τι αφορά τις αρμοδιότητες του τμήματος ειδικής αγωγής του υπουργείου έχει ολοκληρωθεί και, πλέον, είναι θέμα πολιτικής ηγεσίας το πότε αυτά θα δοθούν ως κενά. 

Προκειμένου να είναι εφικτή η στελέχωση με εκπαιδευτικό προσωπικό των νεοσυσταθέντων Τμημάτων Ένταξης είναι ανάγκη να δημοσιευτεί άμεσα η ίδρυσή τους σε ΦΕΚ.

Τελικά ας μας εξηγήσει το υπουργείο Παιδείας: Προτίθεται να προβεί άμεσα στην ίδρυση των Τμημάτων Ένταξης και να προχωρήσει ανάλογα στη δημοσίευση τους στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης; 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι σημαίνει η λέξη «φανφάρα» και από πού προέρχεται

Εκπαιδευτικοί: Πότε θα πιστωθεί στο λογαριασμό τους η μισθοδοσία

Μειώσεις στη στρατιωτική θητεία: Πόσους μήνες θα υπηρετούν οι φαντάροι με τον νέο νόμο

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανελλαδικές - πανελλήνιες εξετάσεις
Στρατιωτικές σχολές: Οδηγός για Μαθητές Γ΄ Λυκείου και για γονείς υποψηφίων Στρατιωτικών Σχολών (Πανελλήνιες 2026)
Οι Στρατιωτικές Σχολές αποτελούν μια ξεχωριστή εκπαιδευτική και επαγγελματική επιλογή. Η εισαγωγή τους, όμως, δεν εξαρτάται μόνο από τις Πανελλήνιες...
Στρατιωτικές σχολές: Οδηγός για Μαθητές Γ΄ Λυκείου και για γονείς υποψηφίων Στρατιωτικών Σχολών (Πανελλήνιες 2026)
Zhejiang-University
Ανατροπή στο παγκόσμιο ακαδημαϊκό στερέωμα: Οκτώ κινεζικά πανεπιστήμια στην πρώτη δεκάδα, το Χάρβαρντ τρίτο
Η Κίνα ανεβαίνει, τα αμερικανικά πανεπιστήμια αμφισβητούνται - Το Χάρβαρντ πέφτει στην τρίτη θέση – Οκτώ κινεζικά πανεπιστήμια στην κορυφή
Ανατροπή στο παγκόσμιο ακαδημαϊκό στερέωμα: Οκτώ κινεζικά πανεπιστήμια στην πρώτη δεκάδα, το Χάρβαρντ τρίτο
Τιμολόγιο ρεύματος της ΔΕΗ με ευρώ
Το αόρατο λάθος που κάνει το σπίτι να καίει ρεύμα ακόμη κι όταν όλα είναι κλειστά
Δεν είναι οι συσκευές που δουλεύουν, αλλά εκείνες που «περιμένουν» – και ανεβάζουν αθόρυβα τον λογαριασμό
Το αόρατο λάθος που κάνει το σπίτι να καίει ρεύμα ακόμη κι όταν όλα είναι κλειστά