ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΝΤΑΞΗΣ
Σύμφωνα με στοιχεία τα νέα τμήματα ένταξης που βρίσκονται προς ίδρυση είναι 580-600 (για α/θμια και β/θμια συνολικά).

Εκατοντάδες οικογένειες με παιδιά που χρειάζονται εξατομικευμένη υποστήριξη από τα σχολεία δεν τη λαμβάνουν, γιατί το Υπουργείο Παιδείας καθυστερεί εδώ και μήνες την ίδρυση των νέων Τμημάτων Ένταξης

Η διαδικασία ίδρυσης των Τμημάτων Ένταξης ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2021 με την έκδοση της εγκυκλίου 48132 / Δ3/ 27-04-2021 με θέμα την: «Υποβολή προτάσεων για ίδρυση Τμημάτων Ένταξης (Τ.Ε.) σε δημόσιες σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης».

Η εγκύκλιος όριζε ότι η προθεσμία ολοκλήρωσης των διαδικασιών υποβολής των προτάσεων για ίδρυση Τμημάτων Ένταξης (Τ.Ε.) ήταν η 26/07/2021.

Οι διαδικασίες αυτές περιλάμβαναν τους διευθυντές των σχολικών μονάδων, τα Κ.Ε.Σ.Υ. (πλέον ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ), τους διευθυντές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τους περιφερειακούς διευθυντές και τους δήμους. Οι διαδικασίες που προβλεπόταν με την παραπάνω εγκύκλιο, πράγματι ολοκληρώθηκαν στις 26/7/2021 και δεν χρειάστηκε κάποια παράταση. 

Δυστυχώς, ενώ από τις 26/7/2021 όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά είναι στη διάθεση του Υπουργείου Παιδείας και ενώ έχουν περάσει 13 και πλέον μήνες, η ίδρυση των νέων Τμημάτων Ένταξης δεν έχει ολοκληρωθεί, καθώς δεν έχει εκδοθεί το σχετικό ΦΕΚ ίδρυσης.

Η ίδρυση νέων τμημάτων ένταξης είναι εξαιρετικής σημασίας, καθώς αφορά εκατοντάδες μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Το γεγονός αυτό έχει ως συνέπεια πολλοί μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες να αναγκάζονται να αλλάζουν σχολικό περιβάλλον προκειμένου να υποστηρίζεται η εκπαιδευτική τους διαδικασία από Τμήμα Ένταξης άλλου σχολείου, καθώς στο σχολείο της περιοχής τους δεν έχει δημιουργηθεί η ανάλογη εκπαιδευτική δομή.

Σύμφωνα με στοιχεία τα νέα τμήματα ένταξης που βρίσκονται προς ίδρυση είναι 580-600 (για α/θμια και β/θμια συνολικά). Η διαδικασία ίδρυσής τους σε ό,τι αφορά τις αρμοδιότητες του τμήματος ειδικής αγωγής του υπουργείου έχει ολοκληρωθεί και, πλέον, είναι θέμα πολιτικής ηγεσίας το πότε αυτά θα δοθούν ως κενά. 

Προκειμένου να είναι εφικτή η στελέχωση με εκπαιδευτικό προσωπικό των νεοσυσταθέντων Τμημάτων Ένταξης είναι ανάγκη να δημοσιευτεί άμεσα η ίδρυσή τους σε ΦΕΚ.

Τελικά ας μας εξηγήσει το υπουργείο Παιδείας: Προτίθεται να προβεί άμεσα στην ίδρυση των Τμημάτων Ένταξης και να προχωρήσει ανάλογα στη δημοσίευση τους στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης; 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

To 1o Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ECTS και 50Є εγγραφή - Αιτήσεις έως 29-11

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

σχετικά άρθρα

γιατροί, νοσοκόμοι, υγεία
Από σήμερα: Πανελλαδική 48ωρη απεργία γιατρών και εργαζομένων στα νοσοκομεία
Κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν σήμερα Τετάρτη από εργαζόμενους σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας.
Από σήμερα: Πανελλαδική 48ωρη απεργία γιατρών και εργαζομένων στα νοσοκομεία
ekpaideutikoi_anaplirotes_kathigites
Νέοι αναπληρωτές: Αύριο η Αίτηση-Δήλωση προτιμήσεων - Οδηγίες και δικαιολογητικά
Προθεσμία ανάληψης υπηρεσίας στις σχολικές μονάδες από τη Δευτέρα 4 έως και την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023
Νέοι αναπληρωτές: Αύριο η Αίτηση-Δήλωση προτιμήσεων - Οδηγίες και δικαιολογητικά