Απορριπτέοι αναπληρωτές–μέλη ΕΒΠ: Να αποκατασταθεί η αδικία στην προκήρυξη 1ΕΑ/2022
Επιστολή απορριφθέντων ΕΒΠ 1ΕΑ/2022 για την αποκατάσταση της αδικίας αναφορικά με τους πίνακες κατάταξης του διαγωνισμού 1ΕΑ/2022

Να αποκατασταθεί η αδικία που αφορά τους πίνακες κατάταξης του διαγωνισμού 1ΕΑ/2022 του ΑΣΕΠ ζητούν με επιστολή τους προς την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής οι οι απορριπτέοι αναπληρωτές – μέλη ΕΒΠ. 

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, αρκετοί αναπληρωτές «επικοινώνησαν με τον Α.Σ.Ε.Π. ζητώντας διευκρινήσεις σχετικά με το ζήτημα των κωδικών “201” και “202” της ηλεκτρονικής δήλωσης, για να λάβουν την καθησυχαστική απάντηση των υπαλλήλων του πως με τη διασταύρωση των στοιχείων και προσόντων μας από τους αρμόδιους υπαλλήλους θα διαπιστωθεί ο τίτλος σπουδών μας, και ότι δε συντρέχει λόγος ανησυχίας».

Τώρα, «οι απορριπτέοι αναπληρωτές ΕΒΠ δε σταματούμε στιγμή να αγωνιούμε για το εργασιακό μας μέλλον, το οποίο βλέπουμε να ανατρέπεται» υπογραμμίζουν.

Ακολουθούν οι ανοιχτές επιστολές των αναπληρωτών – μελών ΕΒΠ απορριπτέων από τον αξιολογικό πίνακα του διαγωνισμού 1ΕΑ/2022 του Α.Σ.Ε.Π:

ΠΡΟΣ

το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.)

• τον Γενικό Γραμματέα του Υ.ΠΑΙ.Θ. κ.κ. Αλέξανδρο Κόπτση

το Αυτοτελές Τμήμα ΕΕΠ – ΕΒΠ του Υ.ΠΑΙ.Θ.

την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού

  Ειδικής Αγωγής (Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.)

Αξιότιμοι Κύριοι / Κυρίες,

Ενόψει της ανακοίνωσης της Εγκυκλίου – Πρόσκλησης υποψηφίων εκπαιδευτικών για υποβολή αίτησης – δήλωσης προτίμησης περιοχών πρόσληψης για το σχολικό έτος 2022-2023, θα θέλαμε να σας επιστήσουμε την προσοχή σε μία σειρά ζητημάτων.

Καταρχάς, οι προσωρινοί πίνακες κατάταξης της προκήρυξης 1ΕΑ/2022 - στους οποίους εμείς ως απορριπτέοι λόγω των κωδικών τίτλου σπουδών “201” και “202” δεν συμπεριλαμβανόμαστε -  εκδόθηκαν στις 20-07-2022. Αντιπαρερχόμενοι την αρχική έκπληξη και απογοήτευση εξαιτίας του άδικου αποκλεισμού μας (για τον οποίο έχουμε ήδη ενημερώσει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και υπηρεσίες με επιστολές και άρθρα), ασκήσαμε το έννομο δικαίωμα της ένστασης προς το Α.Σ.Ε.Π., με καταληκτική ημερομηνία υποβολής ενστάσεων τις 02-08-2022. Ωστόσο, μέχρι και σήμερα ουδεμία απόφαση επί των ενστάσεών μας έχει εκδοθεί, ούτε κάποια επίσημη ανακοίνωση έχει γίνει από το Α.Σ.Ε.Π., παρά μόνο μέσω της συνάντησης και ενημέρωσης που είχε η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. με τη Γενική Γραμματέα του Α.Σ.Ε.Π. κα Δέσποινα Σιμιτζόγλου στις 28-07-2022. Δυστυχώς, όμως, scripta manent, verba volant…

Κατά συνέπεια, έχουμε ήδη φτάσει στις παραμονές της έκδοσης της Εγκυκλίου – Πρόσκλησης για δήλωση προτίμησης περιοχών πρόσληψης (σύμφωνα με δήλωση του Γ.Γ. του Υ.ΠΑΙ.Θ. κου Κόπτση, την Παρασκευή 12-08-2022 ή την Τρίτη 16-08-2022), δίχως να γνωρίζουμε την έκβαση των ενστάσεών μας, αλλά ούτε και αν θα έχουμε τη δυνατότητα να υποβάλλουμε αίτηση – δήλωση προτίμησης περιοχών.

Δεδομένων των στενότατων χρονικών περιθωρίων, καθώς και του γεγονότος ότι ο πίνακας κατάταξης της προκήρυξης 1ΕΑ/2022 ήταν ο πρώτος που ανακοινώθηκε χρονικά, αλλά και ο μικρότερος σε αριθμό αναπληρωτών, ζητούμε:

να εξεταστούν οι ενστάσεις μας κατά προτεραιότητα

• να αποκατασταθεί η αδικία σε βάρος μας και να επανενταχθούμε στους πίνακες κατάταξης της 1ΕΑ/2022

• να καταρτιστούν και ανακοινωθούν άμεσα οι οριστικοί πίνακες κατάταξης, και να γίνουν οι προσλήψεις αναπληρωτών μόνο μέσω αυτών, δίχως περεταίρω χρονοτριβές και καθυστερήσεις.

Οι απορριπτέοι αναπληρωτές – μέλη Ε.Β.Π. του διαγωνισμού 1ΕΑ/2022 του Α.Σ.Ε.Π.

***

ΕΠΙΣΤΟΛΗ των αναπληρωτών – μελών ΕΒΠ, απορριπτέων από τον αξιολογικό πίνακα του διαγωνισμού 1ΕΑ/2022 του Α.Σ.Ε.Π. ΠΡΟΣ την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.) Θεσσαλονίκη

Αξιότιμοι Κύριοι / Κυρίες,

Σε συνέχεια της συνάντησής σας με τη Γενική Διευθύντρια του Α.Σ.Ε.Π., καθώς και των προσπαθειών σας για ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματός μας για την επανένταξή μας στους πίνακες κατάταξης του διαγωνισμού 1ΕΑ/2022, σας γνωστοποιούμε – και ταυτόχρονα ανταπαντούμε στον Α.Σ.Ε.Π. – ότι κατά τη διάρκεια των ηλεκτρονικών αιτήσεων αρκετοί συνάδελφοι επικοινώνησαν με τον Α.Σ.Ε.Π. ζητώντας διευκρινήσεις σχετικά με το ζήτημα των κωδικών “201” και “202” της ηλεκτρονικής δήλωσης, για να λάβουν την καθησυχαστική απάντηση των υπαλλήλων του πως με τη διασταύρωση των στοιχείων και προσόντων μας από τους αρμόδιους υπαλλήλους θα διαπιστωθεί ο τίτλος σπουδών μας, και ότι δε συντρέχει λόγος ανησυχίας.

Όλοι εμείς οι απορριπτέοι αναπληρωτές ΕΒΠ δε σταματούμε στιγμή να αγωνιούμε για το εργασιακό μας μέλλον, το οποίο βλέπουμε να ανατρέπεται.

Σας παρακαλούμε, λοιπόν, να συνεχίσετε τις προσπάθειες για την αποκατάσταση της αδικίας αυτής εις βάρος μας, και ευελπιστούμε – ει δυνατόν – σε νέα συνάντησή σας, αυτή τη φορά με τους αρμόδιους φορείς του Υ.ΠΑΙ.Θ., το οποίο και θα πρέπει να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του και να πάρει θέση επί του ζητήματος.

Με εκτίμηση, οι απορριπτέοι αναπληρωτές – μέλη ΕΒΠ του διαγωνισμού 1ΕΑ/2022 του Α.Σ.Ε.Π. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Η Οργισμένη απάντηση της Μαρίας Καρυστιανού στο χυδαίο βίντεο Μπογδάνου (vid)

«Είχε γίνει η ζωή μου κόλαση» – Πώς καθηγητής προσέγγιζε ερωτικά φοιτήτριές του

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα