Thumbnail
«Άδικο να υπάρχει απάνθρωπη αντιμετώπιση σε εκπαιδευτικούς είτε λόγω αμφισημίας είτε λόγω λάθους του συστήματος», τονίζουν οι Λογοθεραπευτές σε επιστολή τους

Επιστολή έλαβε και δημοσιεύει το alfavita.gr , που αποστέλλουν οι απορριπτέοι λογοθεραπευτές ΠΕ21, αναφορικά με το γεγονός πως βρέθηκαν εκτός πινάκων με την αιτιολογία «Έλλειψης τίτλου».

Η επιστολή, αποστέλλεται στο ΑΣΕΠ, στο αυτοτελές τμήμα ΕΕΠ-ΕΒΠ του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων κα στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.).

Όπως αναφέρουν οι λογοθεραπευτές, το 2019 βρέθηκε λύση για κάποιους εκπαιδευτικούς σχετικά με το παράβολο και εντάχθηκαν στους πίνακες τελικά και ζητούν την ίδια αντιμετώπιση. 

Αναλυτικά η επιστολή:

Είμαστε λογοθεραπευτές ΠΕ21 και συμμετείχαμε στο διαγωνισμό της προκήρυξης 2ΕΑ/2022. Με μεγάλη μας έκπληξη βρεθήκαμε εκτός των πινάκων όταν αυτοί ανακοινώθηκαν με την αιτιολογία «Έλλειψη τίτλου». Το αποτέλεσμα της εξέλιξης αυτής είναι να χάσουμε τη δουλειά μας.

Καθώς φαίνεται σύμφωνα με τον ΑΣΕΠ υπήρχαν δύο διαφορετικοί κωδικοί για τους λογοθεραπευτές: «201-Τίτλοι σπουδών ΠΕ21 Θεραπευτών Λόγου» και «202-Τίτλοι σπουδών  ΠΕ21 Θεραπευτών Λόγου». Οι κωδικοί 201 και 202 αφορούν την ένταξη στον ίδιο πίνακα. Στον πίνακα «Θεραπευτών Λόγου ΠΕ21». Σύμφωνα με τους υπαλλήλους του ΑΣΕΠ που ήρθαμε σε επικοινωνία έχουμε επιλέξει τον «λάθος» κωδικό. Πολλοί συνάδελφοι είμαστε βέβαιοι ότι το σύστημα μας εμφάνιζε μόνο τον κωδικό 202. Ωστόσο πιστεύουμε ότι ούτως ή άλλως υπήρχε αμφισημία στην προκήρυξη. Για παράδειγμα, ένας λογοθεραπευτής που επίλεξε το 202 αντί το 201 και έχει πτυχίο λογοθεραπείας και μεταπτυχιακό ενός έτους στη λογοθεραπεία, διαθέτει τα ζητούμενα από την προκήρυξη προσόντα για τον κωδικό 202 καθώς έχει πτυχίο «οποιουδήποτε ελληνικού ΑΕΙ» και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών τουλάχιστον ενός έτους. Επίσης όταν ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων που έχουν μεγάλη εξοικείωση με τις διαδικασίες ένταξης στους πίνακες κάνει το ίδιο λάθος, τότε υπάρχει αμφισημία στην προκήρυξη. Ισχυριζόμαστε λοιπόν ότι εμείς δεν έχουμε κάνει λάθος και ότι θα πρέπει να υπάρξει η θέληση από τους ιθύνοντες για την εύρεση λύσης.

Επιπλέον, γνωρίζουμε ότι το 2019 βρέθηκε λύση για κάποιους συναδέλφους σχετικά με το παράβολο και εντάχθηκαν στους πίνακες τελικά. Ζητούμε λοιπόν την ίδια αντιμετώπιση είτε το λάθος είναι του ΑΣΕΠ είτε είναι δικό μας. Κάνουμε έκκληση πάνω απ΄όλα στην ανθρωπιά σας καθώς μιλάμε για ανθρώπους που έχουν στηρίξει εδώ και χρόνια την ειδική αγωγή και εκπαίδευση. Είναι ιδιαίτερα άσχημο σε μία ανεπτυγμένη κοινωνία του 2022 να υπάρχει απάνθρωπη αντιμετώπιση σε ανθρώπους που εργάζονται χρόνια στον τομέα της εκπαίδευσης είτε λόγω αμφισημίας είτε λόγω λάθους του συστήματος. 

* Οι απορριπτέοι λογοθεραπευτές ΠΕ21

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΗΠΑ
Πανεπιστήμια ΗΠΑ: Φουντώνουν οι κινητοποιήσεις των φοιτητών ενάντια στη σφαγή στη Γάζα
Αλκίνοος Ιωαννίδης / Η συγκλονιστική ανάρτηση για τις διαδηλώσεις φοιτητών στο Columbia υπέρ της Παλαιστίνης
Πανεπιστήμια ΗΠΑ: Φουντώνουν οι κινητοποιήσεις των φοιτητών ενάντια στη σφαγή στη Γάζα
oplosxoleio
Ασύλληπτο! Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να φέρουν οπλισμό στο σχολείο, σύμφωνα με νόμο που ψήφισε η Βουλή
Ο νόμος προβλέπει προϋποθέσεις: Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να φέρουν οπλισμό πρέπει, μεταξύ άλλων, να περάσουν πρώτα 40 ώρες «βασικής εκπαίδευσης...
Ασύλληπτο! Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να φέρουν οπλισμό στο σχολείο, σύμφωνα με νόμο που ψήφισε η Βουλή
ΔΑΣΚΑΛΑ
Τοξικό το κλίμα στα σχολεία λίγο πριν διακοπές του Πάσχα λόγω των πιέσεων του υπουργείου Παιδείας
Ένας μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών βιώνει υψηλή ή μεσαία συναισθηματική εξάντληση, ενώ καταγράφεται επίσης ότι ένα ακόμη μεγαλύτερο τμήμα...
Τοξικό το κλίμα στα σχολεία λίγο πριν διακοπές του Πάσχα λόγω των πιέσεων του υπουργείου Παιδείας
10 γυμνασιο παπαγου
Τεράστια επιτυχία: Το «ψηφιακό» Υπουργείο άφησε 345 μαθητές με κενά εκπαιδευτικών από την αρχή της χρονιάς ως τώρα!
Λήγει το σχολικό έτος κι ακόμα να καλύψουν τα κενά -και μάλιστα στην Αθήνα, στου Παπάγου! Στα «κάγκελα» οι γονείς...
Τεράστια επιτυχία: Το «ψηφιακό» Υπουργείο άφησε 345 μαθητές με κενά εκπαιδευτικών από την αρχή της χρονιάς ως τώρα!