Αγκίστρι: Σε κοντέινερ κάνουν μάθημα εδώ και 15 χρόνια οι μαθητές Γυμνασίου
Οι αίθουσες – κοντέινερ, που στεγάζουν το Γυμνάσιο Αγκιστρίου, στάζουν και όταν βρέχει, χρειάζεται ομπρέλα

Οι μαθητές του Γυμνασίου με Λυκειακές Τάξεις Αγκιστρίου κάνουν μάθημα εδώ και 15 χρόνια σε αίθουσες-κοντέινερ, όπως καταγγέλλει η ΕΛΜΕ Πειραιά.

Τα κοντέινερ έχουν υποστεί φθορές με το πέρασμα του χρόνου και δεν επαρκούν πλέον για να καλύψουν τις ανάγκες του σχολείου, καθώς έχει αυξηθεί ο αριθμός των μαθητών.

Μάλιστα, η διευθύντρια του σχολείου αναφέρει σε επιστολή της ότι τα κοντέινερ στάζουν και ότι όταν βρέχει, χρειάζεται ομπρέλα. Δεν υπάρχουν αθλητικοί χώροι, δεν υπάρχει εργαστήριο Φυσικών Επιστημών, ενώ η αίθουσα Πληροφορικής είναι πολύ μικρή, διαθέτει μόλις 7 ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

konteiner.jpg

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν την άμεση λήψη μέτρων στο Γυμνάσιο Αγκιστρίου, ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς. Απαιτούν την συνέχιση της ανέγερσης του νέου σχολικού κτιρίου.

konteiner6.jpg

Η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Πειραιά:

ΣE ΑΙΘΟΥΣΕΣ – ΚΟΝΤΕΪΝΕΡ ΚΑΝΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑ ΕΔΩ ΚΑΙ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΕ ΛΥΚΕΙΑΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΑΓΚΙΣΤΡΙΟΥ

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΚΤΙΡΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ -ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ, ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

ΝΑ  ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΝΕΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ

Συναδελφισσες, Συνάδελφοι

Από το 2007, εδώ και 15 χρόνια δηλαδή, οι μαθητές του Γυμνασίου (με ΛΤ) Αγκιστρίου κάνουν μάθημα σε κοντέινερ (το Αγκίστρι είναι στον Αργοσαρωνικό, βρίσκεται περίπου 1 ώρα από τον Πειραιά, με “δελφίνι”).

konteiner3.jpg

Κι όχι μόνο αυτό. Όπως αναφέρει σε επιστολή προς την Υπουργό Παιδείας, που κοινοποιεί και στην ΕΛΜΕ Πειραιά, η Διευθύντρια του Γυμνασίου με ΛΤ Αγκιστρίου (με την στήριξη του Συλλόγου Διδασκόντων), ακόμα και αυτά τα ακατάλληλα από κάθε άποψη κοντέινερ, έχουν υποστεί σημαντικές φθορές με το πέρασμα του χρόνου, ενώ δεν επαρκούν πλέον για να καλύψουν τις ανάγκες, λόγω της αύξησης των μαθητών!

Είναι χαρακτηριστικές οι αναφορές της Διευθύντρια του σχολείου στην επιστολή της, που αποτυπώνουν τη ζοφερή πραγματικότητα της σχολικής στέγης στο Αγκίστρι:

Τα κοντέινερ στάζουν, όταν βρέχει χρειάζεται ομπρέλα!

konteiner5.jpg

Δεν υπάρχουν αθλητικοί χώροι, δεν υπάρχει εργαστήριο Φυσικών Επιστημών.

Η αίθουσα Πληροφορικής είναι πολύ μικρή, διαθέτει μόλις 7 (!) Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές.

konteiner4.jpg

Χρονοτριβούν οι ενέργειες για την ολοκλήρωση της ανέγερσης που έχει σταματήσει από το Σεπτέμβριο του 2021.

Για του λόγου το αληθές, επισυνάπτονται σε ξεχωριστό αρχείο σχετικές φωτογραφίες.

Τα προβλήματα στο Γυμνάσιο με ΛΤ Αγκιστρίου αποτυπώνουν την απαράδεκτη, έως και επικίνδυνη πια κατάσταση, που επικρατεί σε μια σειρά σχολεία στον Πειραιά και σε όλη την Ελλάδα.

Η κατάργηση του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων και η μετατροπή του σε Ανώνυμη Εταιρεία (ΚΤΥΠ Α.Ε.), η διαχρονική υποχρηματοδότηση της Εκπαίδευσης από όλες τις κυβερνήσεις, σε συνδυασμό με το πέρασμα των χρόνων, έχουν επιβαρύνει κατά πολύ τα σχολικά κτίρια. Πληθαίνουν οι περιπτώσεις σχολείων με “γηρασμένα”, ακατάλληλα πια σχολικά κτίρια, που ταυτόχρονα εγκυμονούν κινδύνους (π.χ. σε περίπτωση σεισμού). Σχολεία που δεν διαθέτουν τις αναγκαίες για το μάθημα υποδομές, όπως εργαστήρια, γήπεδο και ας μην μιλήσουμε για “πολυτέλειες” όπως βιβλιοθήκες.

Κρούουμε για μια ακόμα φορά τον κώδωνα του κινδύνου!

Ένας μεγάλος όγκος σχολείων στη ΔΙΔΕ Πειραιά έχει πλέον πάνω από 30 χρόνια ζωής, ενώ πολλά είναι ακόμα παλιότερα. Είναι χαρακτηριστικό ότι, το τελευταίο σχολικό κτίριο στη ΔΙΔΕ Πειραιά κατασκευάστηκε πριν από 6 χρόνια, το 2016 (Ράλλειος), ενώ το προηγούμενο, πριν από 12 περίπου χρόνια (6ο Γυμνάσιο Πειραιά, εξαιρούμε τα δύο σχολεία που κατασκευάστηκαν με τη μέθοδο Συμπράξεων Δημόσιου-Ιδιωτικού Τομέα και στα οποία έχουμε αναφερθεί στο παρελθόν).

Απαιτούμε την άμεση λήψη μέτρων στο Γυμνάσιο Αγκιστρίου, ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς. Απαιτούμε την συνέχιση της ανέγερσης του νέου σχολικού κτιρίου, που τόσο έχουν ανάγκη μαθητές κι εκπαιδευτικοί στο Αγκίστρι. Εδώ και τώρα να αυξηθεί η χρηματοδότηση, να εκπονηθεί σχέδιο παρέμβασης και ανέγερσης νέων σχολικών κτιρίων, με ευθύνη του ΥΠΑΙΘ και της ΚΤΥΠ Α.Ε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pirgos_dolofonia
Ηλεία: Συγκινεί η δασκάλα της 11χρονης - «Η Βασούλα είχε όνειρα, ήθελε να γίνει γιατρός»
«Όποτε είχε κάποιο πρόβλημα στα μαθηματικά και μου έστελνε στο messenger εικόνα, την έπαιρνα τηλέφωνο και μέσω τηλεφώνου την βοηθούσα»
Ηλεία: Συγκινεί η δασκάλα της 11χρονης - «Η Βασούλα είχε όνειρα, ήθελε να γίνει γιατρός»
ptyhiaki-exetastiki.jpg
ΑΠΘ: Διαμαρτυρία φοιτητών/τριων Ιατρικής για διαδοχικές εξετάσεις εν μέσω καύσωνα
«Οι φοιτητές θα εξετάζονται καθημερινά σε αποπνικτικές συνθήκες ακραίων θερμοκρασιών»
ΑΠΘ: Διαμαρτυρία φοιτητών/τριων Ιατρικής για διαδοχικές εξετάσεις εν μέσω καύσωνα