ειδικη αγωγή
Thumbnail
Χωρίς ασφαλιστική ικανότητα αναπληρωτές, λόγω καθυστέρησης του ΕΦΚΑ - Χαρακτηριστικό παράδειγμα εκπαιδευτικός με τέσσερα παιδιά που ο ίδιος και η οικογένειά του βρίσκονται στον «αέρα» για μήνες

Στον «αέρα» βρίσκονται αναπληρωτές, οι οποίοι εδώ και μήνες δεν διαθέτουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα εκπαιδευτικός με τέσσερα παιδιά που τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένειά του παραμένουν χωρίς ασφαλιστική ικανότητα.

Σύμφωνα με την καταγγελία της ΕΛΜΕ Πειραιά, οι εν λόγω αναπληρωτές για διάφορους λόγους δεν έχουν συμπληρώσει τα 50 ημερομίσθια που απαιτούνται προκειμένου να αποκτήσει κάποιος εργαζόμενος ασφαλιστική ικανότητα και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Όμως, από τη συμπλήρωση των απαραίτητων ενσήμων μέχρι την καταχώρηση στο σύστημα απαιτούνται τουλάχιστον 2,5 μήνες, καθυστέρηση που «οφείλεται αποκλειστικά στον ΕΦΚΑ, δηλαδή στο Υπουργείο Εργασίας».

Μάλιστα, από τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ, δεν γίνονται δεκτές ούτε βεβαιώσεις εργοδότη που να πιστοποιούν τις ημέρες εργασίας.

Η ΕΛΜΕ Πειραιά προχωρά σε παρέμβαση στον ΕΦΚΑ την Τρίτη 5/7 10:00 πμ, ενώ παράλληλα καλεί και άλλα εκπαιδευτικά σωματεία να πάρουν μέρος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Πειραιά:

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΓΙΑ ΜΗΝΕΣ ΧΩΡΙΣ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ! ΝΤΡΟΠΗ!

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΕΦΚΑ ΤΗΝ  ΤΡΙΤΗ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ 10:00 (ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 22)

Και όμως, το ζήσαμε και αυτό! 

Είναι γνωστό ότι, προκειμένου να αποκτήσει κάποιος εργαζόμενος ασφαλιστική ικανότητα και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, οφείλει να έχει συμπληρώσει 50 ημερομίσθια.

Πρόκειται για έναν από τους πολλούς, απαράδεκτους κόφτες, στο αυτονόητο δικαίωμα που θα έπρεπε να είχαν όλοι οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι, δηλαδή στην πλήρη, χωρίς κανέναν περιορισμό, πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου δημόσιες και απολύτως δωρεάν υπηρεσίες υγείας.

Ωστόσο, υπάρχουν αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, που για διάφορους λόγους, δεν δούλεψαν το προηγούμενο σχολικό έτος, ήταν άνεργοι (είτε δεν προσλήφθηκαν λόγω σειράς στον πίνακα, είτε δεν υπέβαλλαν αίτηση λόγω σοβαρών οικογενειακών προβλημάτων κ.α.). Οι εκπαιδευτικοί αυτοί και η οικογένειά τους, παρέμειναν για μήνες χωρίς ασφαλιστική ικανότητα. Τέτοιο παράδειγμα αποτελεί οικογένεια εκπαιδευτικού στον Πειραιά, με 4 παιδιά.

Θα περίμενε τουλάχιστον κανείς, πώς με την συμπλήρωση των 50 ενσήμων από την ημέρα της πρόσληψής τους, αυτόματα το ζήτημα αυτό θα λυνόταν. Αμ δε! 

Ακόμα και αν συμπληρωθούν τα 50 ένσημα, απαιτούνται τουλάχιστον 2,5 μήνες ακόμα, μέχρι αυτά να περαστούν και να καταχωρηθούν στον ΕΦΚΑ! Η απαράδεκτη αυτή καθυστέρηση οφείλεται αποκλειστικά στον ΕΦΚΑ, δηλαδή στο Υπουργείο Εργασίας. Σαν αποτέλεσμα, οι εκπαιδευτικοί παραμένουν χωρίς ασφαλιστική ικανότητα (και αυτοί και τα παιδιά τους), επιπλέον 2,5 μήνες, παρότι έχουν συμπληρώσει τα 50 ημερομίσθια! Από τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ, δεν γίνονται δεκτές ούτε βεβαιώσεις εργοδότη, που να πιστοποιούν τις ημέρες εργασίας!

Πρόκειται για μία ακόμα απόδειξη για την αναλγησία και αδιαφορία του κρατικού μηχανισμού, απέναντι στα αυτονόητα δικαιώματα των εργαζομένων, σε αντίθεση με την ταχύτατη ανταπόκριση, όταν πρόκειται να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Απαιτούμε την άμεση επίλυση του ζητήματος! 

Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία.

Άμεσα να καταχωρούνται τα ένσημα στον ΕΦΚΑ, χωρίς καμία καθυστέρηση.

Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους εργαζόμενους και τους άνεργους και τις οικογένειές τους, χωρίς κανέναν περιορισμό!

Προχωράμε σε παρέμβαση στον ΕΦΚΑ την Τρίτη 5/7 10:00 πμ για το τόσο αυτό σοβαρό θέμα και καλούμε και άλλα εκπαιδευτικά σωματεία να πάρουν μέρος.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διορισμοί Εκπαιδευτικών: Όλα τα ονόματα εδώ

Αιτήσεις για το ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ 1000 ευρώ σε 80000 ανέργους ΕΔΩ

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

paideias
Εκλογές αιρετών ΚΥΣΔΙΠ: Παράταση προθεσμιών διεξαγωγής - Οι νέες ημερομηνίες
Οι προθεσμίες, όπως τίθενται με την παρούσα απόφαση ισχύουν αποκλειστικά και μόνο για τις εκλογές που θα διεξαχθούν το έτος 2022.
Εκλογές αιρετών ΚΥΣΔΙΠ: Παράταση προθεσμιών διεξαγωγής - Οι νέες ημερομηνίες
panelladikes panellinies 2022
Επαναληπτικές πανελλαδικές ΕΠΑΛ 2022: Το νέο πρόγραμμα μετά την προσθήκη μαθήματος
Το νέο πρόγραμμα των επαναληπτικών πανελλαδικών εξετάσεων ΕΠΑΛ 2022 μετά την προσθήκη μαθήματος
Επαναληπτικές πανελλαδικές ΕΠΑΛ 2022: Το νέο πρόγραμμα μετά την προσθήκη μαθήματος
Καπραβέλος: Άνοιγμα σχολείων με υγειονομικά πρωτόκολλα και μάσκες
Επαναφορά των υγειονομικών πρωτοκόλλων στα σχολεία και στους κλειστούς χώρους και εμβολιασμό ζητά ο Νίκος Καπραβέλος - Ανησυχία ενόψει του 7ου...
Καπραβέλος: Άνοιγμα σχολείων με υγειονομικά πρωτόκολλα και μάσκες